![]() |
#11 | ||
![]() Alıntı:
Katılıyorum :-X :-X :-X :-X :-X |
|||
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
İstanbul'da olup ta bu tür çalışmalara katılmak isteyen olursa bağlantıya geçsinler benimle. Sokaktan, tinerci olmaktan kurtulan ve başarıyı yakalayan pek çok çocuk tanıdım. Gönüllü çalışmaları, Ebru Sanatı, Ahşap Boyama ve takı yapımıdır. Bunun yanında kurumlarda tiyatro, müzik, bilgisayar eğitimleri verilmekte, yine gönüllüler derslerde yardımcı olmkta, onlarla bol bol sohbet etmektedir. Mutlaka yakınınızda bu tarz birimler, dernekler vardır. İnternetten araştırırsanız bulursunuz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() İşte buyrun, varmış yapılabilecek bir şeyler. Hocam zaten o belediyelerin hepsinde var bu tür çalışmalar.Söylediğim gibi iş vatandaşta bitiyor.Biz ilgi gösterelim ki o belediye o birime daha fazla ilgi göstersin, talepler karşılanamaz hale gelip yeni masalar kurulsun...Şu an forumda gördüğün şu tablo ( bu konuyla toplam dört kişinin ilgilenmesi ) asıl sıkıntı ve bu forumun değil tüm memleketin durumunu yansıtmaktadır.
İlgi ilgi ilgi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Birey olarak yapabilecek pek birşey olduğunu düşünmüyorum açıkcası kendi adıma söylüyorum bir tinerci gördüğüm zaman "zarar verir" endişe ile yolumu değiştiriyorum çok acı bir durum gerçekten...Ancak alikece'nin bahsettiği kurumlara destek olabiliriz ki şu anda gittiğim kursun "sokak çocuklarını " eğitmek için ücretsiz düzenlediği kurslar var... Çoğu zaman onlara gidip yardımıcı olmaya çalışıyorum ... Tek korkuları kabul görülmemek toplumdan uzaklaştırılmak.. onları önce kabul etmek lazım ... :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() O gönüllü eğitimlerde vardır hepimizin yapabileceği birşeyler.Devletimizin çeşitli faaliyetleri var ama birey olarak destek verebiliriz.Herkesin ilgi ve bilgi birikiminin olduğu çeşitli konular var Ama işte hayat kargaşasına vuruyoruz.Bir sürü bahane buluyoruz kendimizce.Zaten o kargaşada o kardeşlerimize yeterince sahip çıkmadığımız için bu durumlardalar..Ee biz yeterince koruyamayınca , dağdan inen ihtiyacını gideriyor onunla.Nasılsa o çocukların ki can değil.Nasılsa onlara birşey olunca Türkiye 'den can eksilmiyor .Tövbe tövbe >
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Bütün soru ve sorunlar için:
Kur'anın müslümanı olalım yeter... Vesselam (bugünlerde özledik ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Kur'an'ın müslümanı olmak yeter evet; ama ya kendini öyle zannedip bir köşeye çekilenler, ya ben öyleyim diyerek ahkam kesenler...
Bu noktada kaynağını nereden alırsak alalım,buluşulacak tek nokta vardır: o çocuklar bizim çocuklarımız ve o çocuklar "bizi kurtarın" diye haykırıyorlar. Kur'an'ın müslümanı olmak yeter, evet; ama senin de dediğin gibi üstadım: "olmak" yeter, "söylemek" yetmez ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Alıntı:
"Sizler kitabı (Tevrat) okuduğunuz, (gerçekleri bildiğiniz) halde insanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz?" El-Bakara 2/44 "Ey îman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?"Saf/2 |
||
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
[/quote] Gayet normal, bir çocuk ailesinin yanında mutlu. Toplumsal kalkınmanın en ileri yollarından biri "aile" kurumunu güçlendirip, bu kurumda maneviyatla yetişecek, erdemli, hayırlı, etrafına hoş kokular saçan çiçekler yetiştirmektir. |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|