AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-16-2008, 23:39   #33
Kullanıcı Adı
aksavaşçı
Standart Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Eyüp şimdi bu görünmek meselesini bir açayım ben ( ne demek istediğimi yani ):

Ne yazık ki dinimiz birçok insan tarafından sadece bir "kültür meselesi" olarak algılanmakta. Ben orucu "tutmazsam millet ne der" mantığıyla tutan bir yığın insan tanıyorum. Namaz kılmayan ama oruç tutan birçok insana "eğer namaz kılmadığında da millet seni parmakla gösterseydi sen oruç tuttuğun gibi namaz da kılardın değil mi" diye sorduğumda onay alıyorum. Benim patronum her Ramazan ayında 100.000 ytl yardım dağıtır; "müşteriler bilsin,görsün" der ama bunu yaparken, burdayken oruç tutar, namaz kılar; yurtdışına gittiğinde ( ki sadece Türki Cumhuriyetlere gider ) oruç tutmaz ( ben de onunla gittiğim için biliyorum. )

Örnekleri uzatmak mümkün tabi.Dediğim gibi İslamiyet "bir yaşayış biçimi,bir toplum meselesi" olarak algılandığı için bu tiplere "müslüman geçinenler" demek geliyor benim aklıma ilk olarak.Başka da bir söz bulamıyorum.
Evet ''şunu yapmasam acaba millet ne der'' düşüncesi var.Ama öbür yandan da örneğin;otobüste giderken Kur'an okunamıyor.Burda da şu düşünce hakim oluyor bize''acaba okursam millet yadırgarmı.''
Yani her iki durumda da yadırganma korkusu var.
Yadırgama yerine Allah rızası olsa,her şey rahatlıkla yapılabilir.
aksavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)