Alıntı:
AKmetalci Nickli Üyeden Alıntı
Ya anladığım kadarıyla konu fukara birisi çıkar yolu olarak pkk yı seçince suçlumudur olmuş.Olur abicim fakir diye devletine karşı geliyorsa direk kafasını kopartırım.Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.E abi hayat böyle yaptı diyip ona buna zarar mı vermek savunmasızlık yada masumluk mu.Yok öyle birşey.Sen allaha dönersen oda sana yardım eder.Ama yok saldım abi diyip yok pkk ya katılmış yok madde bağımlısı.Bahane uydurmasın kimse.Nice fakirler fukaralar var ne şartlarda yaşıyorlar.Herşey allahtan gelir buna tevekkül getirmekten acizse insan bırakacak masumluk ayaklarını.Kimse hiç birşeyi bahane göstermesin.Devlete ve insanlara zarar veren herne bahane ile olursa olsun hakediyordur herşeyi.Kimsede çıkıp polyan nacılık oynamasın.
|
Sen benim sorumu olduğundan daha kısır bir boyuta indirgemişsin Mete.Fakir birinin terörist olmasını mübah kılmaya çalıştığım(ız) filan yok.Sadece bilinçlendirilmemiş birinin kandırılmasının çok kolay olduğunu ve bu insanın da bu yüzden "yok sayılmasının" yanlış olduğunu vurgulamak istiyorum ben.Kısacası;
Bizler gibi okuma,araştırma,öğrenme olanağına sahip olamadan "kötü" adamlar tarafından kandırılmış insanları yok sayamayız, normal bir insan hakkında bir şey söylerken bir kez düşünüyorsak, bu çocuklar hakkında iki kez düşünmeliyiz diyorum en az.
Emre;
"Aynı şartlar altında doğsaydık, aynı insanlarla karşılaşsaydık biz de onlar gibi olurduk". Benim tezim bu. Ve aynı şekilde bizlere sağlanan imkanlar ve bizim kaderimiz onlarınki gibi olsaydı onlar da tiner çekmezdi, bizim gibi burada "tinercileri" çözümlüyor olurlardı.
Durumları en tarafsız ve çıplak haliyle değerlendirince bu konuda yorum yapan arkadaşların hemen hepsiyle aynı kapıya çıktık.Kendi hayatımızdan yola çıkarsak onların yerine koyamayız kendimizi.