AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kastamonu Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Kastamonu'nun Kültürü ve Özellikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-19-2007, 00:24   #11
Kullanıcı Adı
beytepe
Standart KASTAMONU
Ben de Kastamonu-Küre'liyim, forumda hemşerilerimin de olduğunu bilmek güzel.
beytepe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-19-2007, 01:49   #12
Kullanıcı Adı
GoKSeL
Standart KASTAMONU
Kastamonu / Azdavay..

www.azdavay.com

Tüm Hemşerilerime selamlar ;)
GoKSeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2007, 13:19   #13
Kullanıcı Adı
ultraslanim
Standart KASTAMONU
Kastamonu Pınarbaşı doğma büyüme pendikliyim ama 70 yaşımada gelsem asla kopamam görmeden ölmeyin derim
ultraslanim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2007, 00:46   #14
Kullanıcı Adı
Unique_37
Standart KASTAMONU
Kastamonu Merkez

Bütün Ak Parti lilere Selam Bütün Hemşehrilere Selam

Tek ßaşına Ak Parti
Unique_37 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2007, 01:22   #15
Kullanıcı Adı
ByPSIKO
Standart KASTAMONU
istanbulda yaşıyorum fakat aslen Kastamonu Pınarbaşı lıyım. Elhamdülüllah
ByPSIKO isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2007, 11:15   #16
Kullanıcı Adı
MEHMET ZAHİT
Standart KASTAMONU
Artık ‘Yiğit İnebolu’ olsun

SAYIN milletvekillerine açık dilekçeTürkiye Büyük Millet Meclisi Milli Mücadele sırasındaki emsalsiz çabalarını dikkate alarak Antep’e Gazi, Maraş’a Kahraman, Urfa’ya Şanlı sanlarını vermiştir. Böyle bir sanı hak etmiş bir küçük şehrimiz var: İnebolu.

Anadolu’ya geçmek için işgal kuvvetlerinin izni gerekiyordu. Amaçları subayların, askeri öğrencilerin, doktorların, eczacıların, imalat-ı harbiye ustalarının Anadolu’ya geçerek Milli Mücadele’ye katılmalarını önlemekti. Gizli örgütler bu gibi kimselere sahte kimlikler veriyor, kimilerini de Anadolu’ya geçebilsinler diye gemilere tayfa, ateşçi diye yerleştiriyordu.

KURUŞ İSTEMEDİLER

Mesela Kur. Yzb. Cevdet Kerim İncedayı (ileride milletvekili ve bakan) Anadolu’ya Nikomedya adlı İtalyan bandıralı bir geminin ateşçisi olarak geçmiştir.

Başlıca iniş limanı İnebolu’dur. İnebolulular bu insanları büyük bir konukseverlikle karşılıyorlardı.

İstanbul’daki ambarlardan binbir zorlukla çıkarılan, Türk gemileri ve motorları tarafından Rusya’dan getirilen silah, cephane ve askeri malzeme de, büyük çoğunlukla İnebolu’ya indirilmekteydi.

Bu yükleri İnebolulu kayıkçılar gemilerden alıp kıyıya çıkarıyor, İnebolu halkı da İnebolu’nun gerisindeki cephaneliğe taşıyordu. Bu gönüllü hizmet üç yıl boyunca durmaksızın devam etmiştir. Bu hizmete karşılık ne kayıkçılar para istemiştir, ne de taşıyanlar. Çevre köylerdeki kağnılar da bu ‘millet mallarını’ yaz-kış, durmaksızın, karıncalar gibi Ankara’ya taşımışlardır.

Yunan savaş gemilerinin tehditlerine, şehri ateş altına almalarına (9 Haziran 1921) rağmen, İnebolu yılmamış, bu milli görevi aksatmamıştır. Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasında İnebolu’nun da payı büyüktür.

HAKLARIDIR

Sayın milletvekilleri!

Geç kalmış bir hakkı yerine getirmek, bu borcu ödemek için İnebolu adının başına ‘Yiğit’ sanının getirilerek İnebolu’nun adının Yiğit İnebolu olarak değiştirilmesini öneriyorum.

Gereğini arz ederim.

Bu san İnebolu’ya anasının ak sütü gibi helaldir.

Müthiş fedakarlık

Anadolu’ya açılan kapı konumundaki İnebolu’yu koruyan bir kıyı topçu birliği. (Üstte) İstanbul’dan, İzmit’ten kaçırılan silah, cephane gemilerle getirildiğinde İnebolulu kayıkçılar hemen kıyıya taşıyordu. Sonra kağnı ya da İnebolu kadın ve erkeğinin sırtında cepheye.

Madalyalı mavnacılar

İnebolulu Mavnacılar Loncası Kurtuluş Savaşı’ndaki üstün hizmetlerinden dolayı 11 Şubat 1924 tarihinde TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile taltif edildi.
MEHMET ZAHİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2007, 11:16   #17
Kullanıcı Adı
MEHMET ZAHİT
Standart KASTAMONU
http://www.yigitinebolu.com/
MEHMET ZAHİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2007, 11:25   #18
Kullanıcı Adı
özlem
Standart KASTAMONU
benim annem kastamonu taşköprülü.kastamonuya gıttım ve çok beğendım.ayrılmam ıstememiştim oradan....hatta o kadar çok sevmişim kı şuan sözluyum ve sozlum bozkurtlu....
özlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2007, 23:46   #19
Kullanıcı Adı
gülsima
Standart KASTAMONU
benim babamda inebolulu ee bende bolece inebolulu oluyorm
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2007, 03:16   #20
Kullanıcı Adı
serkan yücel
Standart KASTAMONU
ARKADAŞLAR BENDE SİZLERİ BEKLERİM......
CİDE ( İLYASBEY )
serkan yücel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)