![]() |
#1 |
![]() Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını çizgileriyle eleştiren Cumhuriyet gazetesinin karikatüristi Tan Oral, “Kızların yaptıkları başkaldırı değil baş eğmeme. Başörtülüler ne zaman üniversiteye girse birileri rahatsız oldu” diye konuştu. Üniversitelerde başörtüsü tartışmasını ve CHP'nin tutumunu eleştiren çizimleriyle dikkat çeken karikatürcülerin 'ağabeyi' Tan Oral, CHP lideri Baykal'ın tavrını, Kenan Evren'e benzetiyor. 30 yıldır Cumhuriyet gazetesinde çizen Oral, “Yıllar önce Kenan Evren'i çizmiştim, aynı şekilde şimdi de Baykal'ı çizdim. Çünkü Evren'in yaptığının aynısını Baykal yapıyor, ayetlerle insanların inançlarını çürütmeye çalışıyor. Oysa inanç tartışma dışıdır. İnanç ne savunulabilir ne de çürütülebilir” dedi. CHP'nin başörtüsü karşısında demokrat bir tutum takınmamasını normal karşılayan Oral, “Baykal akılsız bir adam değil. Eğer başörtüsünü destekleseydi oy oranı artardı. Ama silahlı ve silahsız olan bürokratik tabanını kaybederdi. Bunu kaybetmek istemiyor” diye konuştu. HUKUK, DEĞİŞİMİ KORUR Rektörleri de eleştiren Oral, “Rektörler televizyonlara çıkıp, ağızları köpürerek, gergin suratlarla, korku dolu ifadelerle açıklamalar yapıyorlar. Bu hiç sağlıklı bir durum değil. Bu acılar kısa bir süre daha yaşanacak. Ama merak etmeyin, bu insanlar saçmaladıklarını bir gün anlayacaklar. Bizi korkutan şeyler bir anda geçip gidecek” dedi. İnsanları emirlerle yola getirmeye çalışmanın anlamsız olduğunu belirten Oral, “Başörtülü kızların yaptıkları başkaldırı değil baş eğmeme. Başörtülülerle uğraşan aynı zihniyet, daha önce de sakalı, pantalonu yasaklamıştı. Başörtülüler ne zaman okumaya başladılar birileri rahatsız oldu. Sınıf ayrılığı ortaya çıktı” diye konuştu Oral, yasağı kaldıran anayasa değişikliğiyle ilgili tartışmalara da değinerek, şunları söyledi: “Hukuk, sosyal gelişimin arkasından gelir. Önce bir değişim olur. Sonra hukuk o değişimi koruma altına alır. Diğeri zaten faşizanca olur. Cumhuriyetin içinde büyümüş insanlara güvenmek lazım. Laiklik zaten Cumhuriyet ile gelmedi. Osmanlı'da da devleti de din adamları değil padişah yönetiyordu.” Eskiden Evren vardı şimdi Deniz Baykal Tan Oral, “Evren, kadınlara Kur'an'dan ayetler okuyordu, başlarını örtmesinler diye. Ama Kur'an der demez kadınlar başlarını örtüyordu. Şimdi de aynısını Baykal yapıyor” dedi. YENİ ŞAFAK
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Okumaya devam yılmak yok..
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() türkiye de son 20 yılda büyük bir okullaşma oldu.Artık muhafazakar kızlar evlerinde koca beklemek yerine üniversiteleri dolduruyorlar.Bu da birilerini rahatsız ediyor tabi...ÇAtlasınlar!..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Doğal olarak put perestler ve masonlar rahatsız oluyor :D
çamhuriyet gazetesinin karikatüristinin bunlar söylemesi çok ilginç... Tek endişem bazı başörtülülerin başındaki örtünün değerini bilmeyip garip şekilde giyinerek okula girmesi... Veya başını açtıkalrı için başörtüden soğmaları... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() [i][b]İyi biliyorlar ki başörtülü kardeşlerimiz okullara girdiği zaman her türlü yanlışlardan uzak ve düzgün bir hayatın verdiği sorumlulukla çalışacaklar ve başarılı olacaklar, kendi ayyaş, gece hayatını kendine felsefe edinmiş yılışık çocuklarıysa tembel tembel ortada kalacaklar...
Asıl sebep ne Atatürk inkılaparı ne de laiklik...Asıl sebep bu... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() İnsan; o "bunu" diyor, şu "bunu" diyor diye hareket edecek olsaydı, özgüven diye birşey kalmazdı. Ben başkaları Biz onlardan razıyız rahatsız oluyor başörtüsünden, görünce hazımsızlık yaşıyorlar diye bana verilen hakkı boşa harcayamam. Biz bize verilen hakkı kullanıyoruz. Başörtüsüyle okuyoruz. Herkes hayatından memnun. Kimse kimseye birşey demiyor. İnanır mısınız bu hafta boyunca rüyadaymışım gibi dolaştım okulda. İnanamadım. Her inanılmaz deyişimde önce şükrettim, sonra da bize bu fırsatı tanıyanlara, vesile olanlara dua ettim. Hazmedemeyenlere de bir tavsiye; soğuk bir maden suyu. (Limonu sıkıp, maden suyuyla karıştırıp, birde karbonat eklediniz mi bakın nasılsa güzel hazmediyorsunuz.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Başörtülüler hep vardı ama şu zamana okumayı, toplumda etkin bireyler olmayı tercih etmiyorlardı...Gerek Osmanlı gerek Cumhuriyet dönemlerinde....
Ne zaman eğitime verilen önem arttı...Artık başörtülü kızlar da okumak istedi o zaman kafirler coştu ![]() Bu geliştiğimizin işaretidir... Okuyacağız ve meydanı bunlara bırakmayacağız...Evde dantel örme devirleri geçiyor artık... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Konuyla ilgili hiç de şaşırmadığım,beklediğim bir gelişme....
Haber7'nin haberi -------- Cumhuriyet'ten tahammülsüzlük Otuz yılı aşkın süresidir Cumhuriyet gazetesinde karikatürleri ile yeralan Tan Oral, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaj nedeni ile kovuldu. Otuz yılı aşkın süresidir Cumhuriyet gazetesinde karikatürleri ile yeralan Tan Oral'ın Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaj nedeni ile gazetesi ile yolları ayrıldı. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını çizgileriyle eleştiren Cumhuriyet gazetesinin karikatüristi Tan Oral, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda “Kızların yaptıkları başkaldırı değil baş eğmeme. Başörtülüler ne zaman üniversiteye girse birileri rahatsız oldu” diye konuştu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
KATILIYORUM SANA SON DERCE HAKLISIN |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |