AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 03-03-2008, 19:04   #11
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Mustafa İslâmoğlu
İslamoğlunun"Ayetleri kendi kendine yorumluyor olması" da mezhep imamlarının dediklerine, zamanın şartlarına göre kendi yorumlarını(ama yine hadise ve kur'ana dayanarak tabii) katması olmasın ? Hocanın dediği gibi imamlarımızın dediğine birşeyler katmayacaksak alim yetiştirmenin ne anlamı var ve güncel sorunlara (at yarışı, dna nakli, organ nakli...) nasıl çare bulacağız ? Kur'anın ilmi sonsuz olduğuna göre bu ilmin mezhep imamlarınca ya da geçmişteki alimlerce ortaya konup bittiği iddası doğru mu?

İmam ı Şafii: "Hz. Peygamberin haisi karşısında beni taklit etmeyin,sahih bir hadise aykırı görüşüme rastlarsanız onu duvara çarpın ve o hadisle amel edin" (Anadolu üniversitesi yayını, ilahiyat önlisan programı, islam dininin kaynakları kitabı sy 66)

İmam ı azam hemen tüm içtihadlarını öğrencileriyle istişare ettikten değiştirmiştir.

Ahmed İbn Hanbelib bir sözü var ki yazmaya cesaret edemedim.

Haliyle mezhep imamlarının görüşlerini "kutsal" olarak almamak gerekir.Bu "mezhepsiz"lik olmasa gerek..Mezhepli olmak iyi ama "mezhepçi" olmak insanı kötü noktalara götürür der hoca.

Muhammed Esed:

Araf Suresi:3."Rabbinizin katından size indirilene uyun; O'ndan başka önderlerin ardından gitmeyin. (3) Ne kadar az tutuyorsunuz aklınızda, bu (öğüdü).

3 - Başta İbni Hazm ve İbni Teymiyye olmak üzere, büyük Müslüman düşünürlerden bazıları, bizim önderler (masters) sözcüğüyle karşıladığımız evliyâ' teriminin, bu anlam örgüsü içinde, sözcüğün dinî anlamıyla "otoriteler" (din alanında sözü dinlenenler) anlamında kullanıldığını söylemişler ve bu yüklemiyle ayetin, Hz. Peygamber dışında ve aşağısında herhangi bir şahsın sübjektif görüşlerine, onları Kur'ânî buyruk ve öğretilerle yanyana ve eşdeğer tutarcasına, hukukî bir geçerlik atfetmek konusunda bir yasaklama getirdiğini belirtmişlerdir. Bu konuyla ilgili olarak bkz. 5:101 ve ilgili notlar.

Maide 101. SİZ EY imana ermiş olanlar! [Kesin hukukî kurallar şeklinde] açıklandığı takdirde sizi sıkıntıya sokabilecek olan konular hakkında soru sormayın; zira, Kur'an vahyedilirken onlar hakkında soru sorsaydınız, size [hukukî kurallar şeklinde] açıklanabilirlerdi. Allah, bu konuda [sizi her türlü yükümlülükten] azad etmiştir: (122) Zira Allah, çok bağışlayıcıdır, halîmdir.

122 - Yani, Allah, bazı konuları değinmeden bırakmak suretiyle onları insanların ihtiyârına terk etmekte; böylece insanların kendi vicdanları ve toplumun menfaatleri doğrultusunda hareket etmelerine imkan vermektedir.

Elmalılı Hamdi Yazır:

Araf 3 - (Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O'ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

4 - Nice kentler helak ettik. Gece yatarlarken, yahut gündüz uyurlarken, azabımız onlara geliverdi.

3-4- Bu hatırlatma ve uyarı şöyle ki: Ey Muhammed ümmeti! Rabbinizden size indirilen bu Kitaba uyunuz. Ve bunsuz birtakım dostun, bir yardımcının, bir âmirin bizzat kendilerine ve kendilerinden olan söz veya davranışlarına uyuvermeyiniz. Onlara uyup uymamak için öncelikle Rabbinizden indirilmiş olan bu Kitab´a uymayı ölçü edininiz. Kitab´a aykırı olan, Rabbinizin emir ve yasaklarına aykırı bulunan hususlarda gizli açık kimseye uymayın. Rabbinizi bırakıp başkalarının arkasından, izinden gitmeyin. Siz pek az öğüt alır ve hatırlarsınız. Halbuki nice karyeler (kentler); insan toplanan memleketler vardı ki, biz onları yok etmişizdir. Öyle ki ona, o kente azabımız, azap darbemiz ansızın geliverdi. O sırada halkı yataklarına yatmış, gece uykusuna dalmış veya kaylûle hâlinde, kuşluk uykusunda bulunuyorlardı. Kısaca, ya Lût kavmi gibi gece yarısında veya Şuayb kavmi gibi güpe gündüz dinlenme ve gaflet halinde azap kendilerini bastırıverdi de

Ayrıca "İçtihad Kapısı Kapalı mıdır?" sorusuna görüntülü cevap için:

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...s=watch&id=129

Haddim olmadan birşeyler karalamaya çalıştım, kendi yorumlarımı değil alim kabul edilmiş kimselerin görüşlerine yer vermeye çalıştım.

Sürç ü lisanımız affonula...

Alt 03-03-2008, 19:04   #12
Kullanıcı Adı
yasinarslanpay
Paylaşım için teşekkürler..

Alt 03-03-2008, 20:15   #13
Kullanıcı Adı
gülsima
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
abi o zaman kayınpederine sor amcam doğruları anlatır...ah söylediğimde bişey olmıyacağını bilsem
bide geçen gün onların farklı bi isim altında vakıflarına gitiik düşünceleri askere bile çocuklarını yollamamak..
içlerine giren bidaha kurtulmuyo ama çok merak edersen kitaplarının tamamına bak ayetleri bile saptırıyo
iste ayni söylemleri kayinbabamda söylüyor yani bir nevi sapkin oldugunu düsünüyor ama onun sohbetinde bulunmus bir kac arkadas ise tam tersini söylüyorlar..
bende bir kac arastirma yaptim internette ama acikcasi beni tatmin etmedi ama bana göre öyle cok büyük sapkinlik yada dinden sogutma olayi yok..
olsa simdiye kadar ipligi meydana cikardi o yüzden cok fazla bilgi sahibi olmadigimiz insanlar hakkinda suizanda bulunmamak gerekir diye düsünüyorum..
KİMSE ZATEN ONUN İÇİN DİNDEN SOĞUTUYO GİBİ BİŞEY SOLEYEMEZ ÇÜNKÜ BU ÇOK BÜYÜK BİR İFTİRA OLUR BİLAKİS MUSTAFA İSLAMOĞLU Bİ ÇOK İNSANIN BENCE MANEVİ ANLAMDA GELİŞMESİNE YARDIMCI OLMUŞTUR MUSTAFA İSLAMOĞLUNUN TEK DERDİ BENCE TEBLİĞ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK İSTEMESİDR SİZ BOLE KONUŞARAK MUSTAFA İSLAMOĞLUNU TANIMAYANLARI SUİ ZANA SÜRÜKLEMİŞ OLUYOSUNUZ HEPİNİZDEN RİCA EDİYORUM ALLAH AŞKINA ŞU ADAMIN KİTABLARINI OKUMADIYSANIZ BOLE KONUŞANA KADAR HİÇ DEĞİLSE Bİ KİTABINI BİTİRİN O ZAMAN ANLARSINIZ NASIL BİRİ OLDUĞU VE SİZLERLE MUSTAFA İSLAMOĞLUNUNYÜREK DEVLETİ KİTABINDAKİ Bİ SÖZÜNÜ PAYLAŞMAK İSTİYORUM"BİZLER İSLAMIN HAYRANIYIZ,DAHASI KURBANIYIZ,FAKAT İSLAMIN İNSANI OLAMADIK HENÜZ.ÇÜNKÜ ALLAHIN İNSANI ÜZERİNDE YARATTIĞI DENGEYİ BULAMADIK HENÜZ"ŞİMDİ KİM DİYEBİLİRKİ BU ADAM İÇİN DİNDEN SOĞUTUYO DİYE ÜMMÜ SELEME SENİN NEYE ŞAHİT OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA BEN MUSTAFA İSLAMOĞLUNU TANIDIĞIM KADAR KONUŞUYORUM
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 03-03-2008, 20:18   #14
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
gülsima Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
abi o zaman kayınpederine sor amcam doğruları anlatır...ah söylediğimde bişey olmıyacağını bilsem
bide geçen gün onların farklı bi isim altında vakıflarına gitiik düşünceleri askere bile çocuklarını yollamamak..
içlerine giren bidaha kurtulmuyo ama çok merak edersen kitaplarının tamamına bak ayetleri bile saptırıyo
iste ayni söylemleri kayinbabamda söylüyor yani bir nevi sapkin oldugunu düsünüyor ama onun sohbetinde bulunmus bir kac arkadas ise tam tersini söylüyorlar..
bende bir kac arastirma yaptim internette ama acikcasi beni tatmin etmedi ama bana göre öyle cok büyük sapkinlik yada dinden sogutma olayi yok..
olsa simdiye kadar ipligi meydana cikardi o yüzden cok fazla bilgi sahibi olmadigimiz insanlar hakkinda suizanda bulunmamak gerekir diye düsünüyorum..
KİMSE ZATEN ONUN İÇİN DİNDEN SOĞUTUYO GİBİ BİŞEY SOLEYEMEZ ÇÜNKÜ BU ÇOK BÜYÜK BİR İFTİRA OLUR BİLAKİS MUSTAFA İSLAMOĞLU Bİ ÇOK İNSANIN BENCE MANEVİ ANLAMDA GELİŞMESİNE YARDIMCI OLMUŞTUR MUSTAFA İSLAMOĞLUNUN TEK DERDİ BENCE TEBLİĞ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK İSTEMESİDR SİZ BOLE KONUŞARAK MUSTAFA İSLAMOĞLUNU TANIMAYANLARI SUİ ZANA SÜRÜKLEMİŞ OLUYOSUNUZ HEPİNİZDEN RİCA EDİYORUM ALLAH AŞKINA ŞU ADAMIN KİTABLARINI OKUMADIYSANIZ BOLE KONUŞANA KADAR HİÇ DEĞİLSE Bİ KİTABINI BİTİRİN O ZAMAN ANLARSINIZ NASIL BİRİ OLDUĞU VE SİZLERLE MUSTAFA İSLAMOĞLUNUNYÜREK DEVLETİ KİTABINDAKİ Bİ SÖZÜNÜ PAYLAŞMAK İSTİYORUM"BİZLER İSLAMIN HAYRANIYIZ,DAHASI KURBANIYIZ,FAKAT İSLAMIN İNSANI OLAMADIK HENÜZ.ÇÜNKÜ ALLAHIN İNSANI ÜZERİNDE YARATTIĞI DENGEYİ BULAMADIK HENÜZ"ŞİMDİ KİM DİYEBİLİRKİ BU ADAM İÇİN DİNDEN SOĞUTUYO DİYE ÜMMÜ SELEME SENİN NEYE ŞAHİT OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA BEN MUSTAFA İSLAMOĞLUNU TANIDIĞIM KADAR KONUŞUYORUM
bir an kendi yazdiklarima baktim acaba yanlis birsey mi dedim diye ben mustafa beyin tv sohbetlerini dinliyor ve haz aliyorum, hilal tv en fazla izledigim kanallar arasinda ama sayin islamoglu hakkinda hic bir bilgiye sahip degilim o yüzden suiazdan bulunmak istemedim..
ama nedense sayin islamoglu hakkindaki söylentiler malumunuz bunu görmezlikten gelmek bence yarar getirmez, konuyu muallakta birakmamak gerekir yoksa kisilerin zihninde her daim bir acaba olur degerli kardesim..

Alt 03-03-2008, 20:24   #15
Kullanıcı Adı
gülsima
Alıntı:
Alıntı:
gülsima Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
bir an kendi yazdiklarima baktim acaba yanlis birsey mi dedim diye ben mustafa beyin tv sohbetlerini dinliyor ve haz aliyorum, hilal tv en fazla izledigim kanallar arasinda ama sayin islamoglu hakkinda hic bir bilgiye sahip degilim o yüzden suiazdan bulunmak istemedim..
ama nedense sayin islamoglu hakkindaki söylentiler malumunuz bunu görmezlikten gelmek bence yarar getirmez, konuyu muallakta birakmamak gerekir yoksa kisilerin zihninde her daim bir acaba olur degerli kardesim..
YANLIŞ ANLAMAYIN LÜTFEN BEN SADECE SİZİN DİNDEN SOĞUTMA OLAYI GÖREMİYORUM SÖZÜNÜZDEN YOLA ÇIKARAK SÖYLEDİM BUNU DESTEKLEDİĞİMİ BİLİN DİYE DİĞER SÖYLEMLERİM SİZE DEĞİLDİ ÜMMÜ SELEME'YEYDİ.SANIRIM BENİM HATAMDI ÖZÜR DİLERİM
Alt 03-03-2008, 20:30   #16
Kullanıcı Adı
mavera
Anladim kardes ben sadece bana söylenen iddalar dogrultusunda ufak bir arastirma yaptim ama acikcasi o iddalari dogruluyor sonuclara ulasamadim bunu belirtmeye calistim..

Alt 03-03-2008, 20:36   #17
Kullanıcı Adı
gülsima
BENDE MUSTAFA İSLAMOĞLU HAKKINDA ÇOK ŞELER DUYDUM KÖTÜ ANLAMDA AMA BANA BUNU SÖYLEYENLERİN HİÇ BİRİSİ Bİ KAYNAĞA DAYANAMIYO KULAKTAN DOLMA ŞEYLERLE KARŞIMA ÇIKIYO BENDE BU DURUMDA TABİKİDE İNANMIYORUM ÖZELLİKLEDE CEMAATE BAĞLI OLAN ARKADAŞLARIM BUNLARI SÖYLÜYO FAKAT Bİ YAZISINI BİLE DAHA OKUMUŞ DEĞİLLER
Alt 03-03-2008, 20:39   #18
Kullanıcı Adı
sumeyra
Arkadaşlar mustafa hoca hakkında bu şekildeki yazıları hiç hoş bulmuyorum
bence delilsiz ortaya atılan şeyler.
Eğer ayetler hakkında yanlış yorum gördüyseniz bunları lütfen paylaşın
Bence mustafa hoca okunması gereken bir yazar
O dine çok farklı bir penceren bakıyor ve ilim olarak ilerlemiş, bizim kavrayamadığımız
veya dinde gelenek haline gelmiş görüşleri tekrar yorumlaması bizi yanıltmasın.

Alt 03-03-2008, 20:43   #19
Kullanıcı Adı
gülsima
[ ]Arkadaşlar mustafa hoca hakkında bu şekildeki yazıları hiç hoş bulmuyorum
bence delilsiz ortaya atılan şeyler.
Eğer ayetler hakkında yanlış yorum gördüyseniz bunları lütfen paylaşın
Bence mustafa hoca okunması gereken bir yazar
O dine çok farklı bir penceren bakıyor ve ilim olarak ilerlemiş, bizim kavrayamadığımız
veya dinde gelenek haline gelmiş görüşleri tekrar yorumlaması bizi yanıltmasın.[/color][/i]
[/quote]

SANA ŞİDDETLE KATILIYORUM ;) ;)
Alt 03-03-2008, 20:51   #20
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]Mustafa İslamoğlu'nun doğum yeri benimde memleketim Kayseri-Develi ilçesi ve orada onun babasıda çok büyük bir alimdi...Ahmet Hoca sanıyorum...
Yaşıyormu hala bilmiyorum ama insanların zihinlerini açan hurafelerden dini kurtaran bir adamdı...

Mustafa İslamoğlu'nun hayatını yazmışsın zaten arkadaşım gördüğün gibi İslam'a bu kadar hayatını adamış ve bu kadar kendini geliştirmiş birinden şüphe duymak ayıp olmaz mı?
Eğer kanıt olarak bana saptırdığı bir ayet gösterin bende bir daha sevmem bu adamı ama ortaya birisi ''ayetleri saptırıyor'' diye laf atmış ve geriye kalanlar da araştırmadan buna inanmış...
Hilal Tv'de perşembe günleri yayınlanan Vahyin Penceresinden programında Engin Noyan sürekli onun için ''MUSTAFA HOCA EZBERLERİ BOZMAYA DEVAM EDİYOR'' diyor hayranlıkla...

Gerçekten de sürekli babadan oğula anlatılanların aksine araştırarak bilimin ışığında yorum yapıyor!

Ne kadar doğru insan varsa mutlaka hakkında iftiralar atılıyor!

İslamoğlu'nu ve onun gibi bilimsel olarak dini ve Allah'ın varlığını açıklayan hocaları ayrıca severim...

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)