![]() |
#1 |
![]() ein volk
ein reich ein fuhrer ************ Tek Devlet Tek Bayrak Tek Millet Birincisi Almanya'nın ırkçı liderlerinden Adolf Hitler'in propaganda için kullandığı bir slogan.1940ların Almanya'sında bu slogan oldukça yaygındı.Anlamı da tek ırk,tek devlet,tek lider. İkincisi ise 2007 Türkiye'sinin bir sloganı.Devlet dairelerinde bile görmek mümkün olabilir.Ya Sev Ya Terket yazısını cezaevleri arabasına yapıştırılıyorsa bunu görmekte pek süpriz olmaz. Şimdi soruyorum; 1940ların ırkçı nazileri ile 2007 nin ülkücü Türkleri arasındaki farklar nelerdir?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ülkücüleri Nazilerle karşılaştırmak yanlış...
KAldı ki;Tek vatan,tek bayrak,tek devlet sloganını biz de kullanıyoruz..Bİz de NAzi miyiz şimdi!? Ya sev ya terket sözüne gelince; BU sloganı ne amaçla kullandığımız önemli.. BEn ülkemi seviyorum.AMa bazı yasalardan memnun değilim.İŞte bu haldeysem bana YA sev Ya terket denilemez... Yok eğer ben Pkk isem ,Türkiye'yi parçalamak istiyorsam bana YA sev ya terket denilebilir... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() BEN KİMSEYE HAKARET ETMEDİM KONUDA
ayrıca ben sadece aralarında bir fark varmı diye soruyorum ama sakın olarak bu konuda katliamları karistirmayalım bizimkiler daha yapamadı onu ![]() sadece beyin yapsı düşünce tarzı olarak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() [quote=_göktürk_ ]
Alıntı:
[/quot mhp yi kapatmalarına gerek yok o kalsın pek bir işe yaramıyorki zaten sen önce konuyu anla yorum yap mama bana hakaret etmeye çalışarak deil konuya yorum getirerek |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Alınmana gerek yok yaptığın bağlantıdaki inceliğe göre sana sivri zeka dedim.Aslında sivri zeka halk arasında yanlış yorumlanmakta.Sivri zeka üstün zeka anlamında kullanılır. Yazının yorumuna gelince.Dediklerin doğru o dönemlerde nazilerle ülkücüler birlikte iş başı yaparlar birlikte mesaisini bitirip evlerine dönerlerdi huzur içersinde.Bir rivayete görede yahudilerin yarısınıda senin dediğin gibi ülkücü Türklerin götürdüğü söylenir.Almanların binalarının hemen hemen hepsinde hem Türkce hem almanca ya sev yada terk et diyede yazılmaktaydı.Hitlerin bile bir çok kez yakınlarına bir almanın ülkücü Türkden başka dostu yokdur dediği ise ayrı bir rivayet.Tarih yazarları derki eğer ülkücüler destek vermeseydi hitleri ,bırak polonyaya rusyaya saldırmayı mahalle kavgasına bile girmezdi diye.Velhasıl çok şeyler var daha ama ortalık sarsılır diye yazmıyorum.Umarım seni memnun edecek iyi bir yorum olmuştur. Böyle konuya böyle yorum ne diyelim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|