![]() |
#1 |
![]() Melih Gökçek: "Ankara ile İzmir'i belediyecilikte mukayese bile etmem" AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılmak için İzmir'e gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyecilikte Ankara ile İzmir'i mukeyese etmesinin mümkün bile olmadığnı söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın almayı en çok istediği illerden biri olan İzmir'in yerel seçimlerde AK Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyleyen Gökçek, "İzmir'i kesinlikle alacağız, ondan kesinlikle tereddüdünüz olmasın. çünkü belediyecilik demek eşittir AK Parti demek, bu işi biz biliriz. CHP'li vatandaşımız bundan alınmasınlar, sözümüz onlara değil. CHP'de belediyecilik yapanlar bu işi bilmiyor. Ankara ile İzmir'i belediyecilikte mukayese etmek kesinlikle söz konusu bile değil. Bizim Ankara'da yaptıklarımızın yüzde 2'si 3'ü İzmir'de varsa başarılı kabul edeceğim" dedi. Bir basın mensubunun, 'İzmir'ne ne eksik ? şeklinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e soru yöneltmesi üzerine, "İzmir'de ne varki. Ben Ankara'da 78 tane alt üst geçit yaptım. İzmir'de kaç tane var. Hiç yok değil mi ? Ben Ankara'da 6 tane dev rekreasyon alanı yaptım. Bunların en küçüğü 550 bin metrekare en büyüğü 2 milyon 100 bin metrekare. İzmir'de CHP'li belediyeler kaç tane rekreasyon alanı yaptı. O da yok. Ankara'da kendi öz kaynaklarımı kullananak 44 kilometre metroya devam ediyorum. Bunun 30 kilometresinin kaba inşaatını bitirdim. Bunu son 5 yıl içinde yaptım. Ankara'da 33 tane kentsel dönüşüm projesi yapıyorum. İzmir'de hiç var mı ? Ben bu sayıları daha da çıkartırım. Bir mukayese yapmak için onların bizim Ankara'da yaptıklarımızın yüzde 1'ini 3'ünü yapması lazım ki mukayese edeyim, o da yok. Mukayese edecek birşey olmayınca, İzmir Belediyesi ile Ankara'yı nasıl mukayese ediyim" şeklinde cevap verdi. Türkiye genelinde belediyecilikte AK Partili belediyelerin büyük başarı kazandığının da altını çizen Gökçek, Cumhuriyet Halk Partililere de, 'Eğer İzmir'de CHP'ye oy vereceklerse alamayacakları hizmet dolayısıyla kendi kendilerini cezalandırmış olurlar. Biz bu işi biliyoruz. Bize güvensinler, biz en güzel hizmetleri onlara veririz" diyerek kendilerini tercih etmeleri konusunda çağrıda bulundu. AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak da soruları yanıtlayan Gökçek, "Ben davanın muhtevası üzerine, iddialar üzerine yorum yapmam. Bunun nedeni de mahkemelere intikal eden konularda yorum yapmak yasal olarak suç. Ancak şunları söyleyebilirim. Bütün dünyada, artık parti kapatma ortadan kalkıyor. Kişisel kanaatim, Anayasa değişikliğiyle parti kapatma kaldırılmalı diye düşünüyorum" dedi. İddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere adı geçen 71 kişinin pek çoğunu yakinen tanıdığını da ifade eden Başkan Gökçek, şöyle dedi: "Ordaki ithamları haketmediklerini düşünüyorum. En büyük endişem bu tip olayların ekonomiye yansıması. Nitekim ilk gün 22 milyar dolar borsada uçtu gitti, ciddi anlamda kayıp oldu. Bunun yıl sonuna kadar 100 milyar dolara çıkmasından, işşizliğin artmasından endişe ediyorum. Türkiye'de ekonomi bir çöker de batarsa bundan zarar görmeyecek içimizde kimse yok. Ben çocuklarımı, torunlarımı düşündüğüm için bu tip olaylarda çok daha dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum." Gökçek, partisinin kapatılıp kapatılmayacağının sorulması üzerine de, 'Allah'ın izniyle kapatılmayacağını düşünüyorum' cevabını verdi. HABERVAKTİM
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|