![]() |
#1 |
![]() Bu yazıyı yazmaya mecburum, en önemli işim bu bugün!Herkes kendisine sorsun ‘mutlaka yapmam gereken iş nedir’ diye.
Önceliğim ne? Hazırladığım bir yazı vardı, bugün bu köşede onu okuyacaktınız; ama olmadı. Şartlar değişti yazı değişti. Şartlar değişince yazı değiştirmek ve yazı ile şartları değiştirmeye çalışmak elbette aynı şey değil! Ama bu eski doğrulara bugün eğri, dünün eğrilerine bugün doğru demek anlamına da gelmez. Öncelikler değişir. Evleneceksin, apandistin patladı, düğün ertelenir. Bu kızı almayacaksın anlamına gelmez, önce ameliyat anlamına gelir. Aslında kızın başkasına varmaması için bu ‘operasyon’ şarttır! Şimdi diğer tüm işi gücü bırakıp üniversitelerin -tekrar- anarşi yuvası haline getirilmesini önlemek gerek. En kısa zamanda! Bu yazıyı okuduğunuz sırada Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayın çözülmüş olması, bu yazıda dile getireceğim endişelerin boşa çıkması en büyük dileğim. Çöpe gitsin bu yazı ve çıkmasın bir daha! * * * Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayın videosunun benim için ne ifade ettiğini söylemem lazım... En sevdiği insandan parça alıp tahlilde kanser neticesi gören doktor gibiyim. Buna şu anda neşter vurulmazsa nereye varacağını hepimiz biliyoruz. O gençler belki bilmiyor, bence bilgi olarak bilseler de bilmiyorlar. Yaşamadıkça bilinmiyor. Netekim üniversitelerde kurşunlar uçuşmaya başlayınca bu eğitim değil, ölüm kalım savaşı oluyor. Bizler bunu yaşadık! ‘Bugün de vurulmadık’ günlerini atlatan insanların bir daha oraya gelinmemesinden öte önceliği olabilir mi? Daha fazla yazmak istemiyorum. O günleri bir daha görmemek adına gereğinin yapıldığını derhal görmeyi arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı Gül Çankaya’da ‘olağanüstü geniş katılımlı zirve’ toplantısı düzenleyerek ülke yönetiminde etkili herkesi bir araya getirmeli. Sadece siyasi liderlere değil, kurumlara da davetiye göndermeli. Başta Sayın Kenan Evren ve Sayın Süleyman Demirel, geçmiş dönemlerin Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar listeye dahil olmalı. Tercihen yuvarlak masa bir yemekte üzerinde mutabakat sağlanan bir ortak akıl ürünü eylem planı oluşmadıkça da... Kimse Köşk’ü terk etmemeli! * * * Mönü balık ve pilav olabilir. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Zokayı yiyen de sadece balık olsun! Murat Birsel Star
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|