|
![]() |
#1 |
![]() Sitedeki yorumlar dikkatimi çekmişti,eklemek isterim.
---------- On Mart 14, 2007 at 11:53 am Sally Said: Bir Alevi olarak hayatimda duydugum en sacma sey. Butun aleviler turk degildir. Ben kurt alevisiyim. Mum sondu olayida muslumanlarin alevileri asagilamak icin kullandiklari bir yalandir. Zira cem de mum yoktur. ciragi vardir ve yakilir sondurulmez. ana dolu aleviligi de ne demek ?? Butun aleviler, Turku de Kurdu de, bilirki soyumuz Horasana dayanir. Hangi aleviye sorsaniz ayni seyi duyarsiniz. Dedelik sulale boyu devam edem bir seydir. Okulu yoktur. Ve herkes dedesini tanir.Tum sede sulalerinin de nereden geldigi bellidir. Corum lu bir alevinin dedesi Erzurumluda olabilir Corumluda. Bu yuz yillardir devam eden bir seydir. muslumanlar kendi ic hesaplasmalarini lutfen alevilige de bulastirmasinlar.Ne dende turkiyede ahkam kesen lerin hepsi sunnidir. Yok efendim Alevilik ilslamin yorumuymusta neymis. Once aleviligim semah donmekten ibaret olamdigini ogrenin ondam sonra fikir belirtim. Ayrica bir insanin Yahudu yada muslumanlarin dedigi gibi “donme” olmasi bizim ici hic fark etmez. Sonucta aleviler cektik leri acilari unutmaz. Onun icin de baskalrinin acilarini cok iyi arlar. Tukiyede musluman olmamanin ne demek oldugunu biz cok iyi biliyoruz. Bizim de nufus cuzdanimizda musluman yazar ama herkes aslini cok iyi bilir. ---------- On Mayıs 7, 2007 at 8:40 am burak Said: Allah öbür dünyada bu topluluğun cezasını verecektir ayrıca bu dünyadada onlara gereken ceza verilecektir bundan emin olun sapıklıklar sürdükçe ilerledikçe onlar cenabı Allah tarafından bir müsibetle cezalandırılmıştır tarih boyunca.sabatay ve sürükledikleri sapıtmışlar lut kavminden ve diğer örneklerinden ibret almalıdırlar.Şüphesizki Allah c.c. hayasızlığı fenalığı azgınlığı yasaklar.tutasınız diye sizlere öğüt verir.(bu dünyanın bakar körleri battığınız bu batak ve kölesi olduğunuz şeytanada lanet olsun) ---------- On Mayıs 16, 2007 at 3:39 pm binnaz Said: gerçek alevilerin çok iyi insanlar olduklarını biliyorum sünniler gibi iabdetlerini yaptıklarını biliyorum bu fikre katılmayan sözde alevilerinde aslında sabetayist oldukları aşikar. ---------- On Mayıs 23, 2007 at 3:31 pm ykp Said: bir yorumda mum söndünün “Müslümanların Alevileri aşağılamak için kullandıkları bir malzeme” diye bir arkadaşımız bahsetmiş. sayfadaki haberin tamamen okunması halinde mum söndünün alevi-sünni birliğini parçalamak isteyen masonlar tarafından çıkarıldığı ıspatlanarak verilmiştir. Ayrıca arkadaşımız “müslümanlar….aşağılama…” diye başalyan cümleyi tahlil edersek Müslümanların aşağılaması demek: Alevilerin Müslüman olmadığı anlamına gelir ki bu yanlıştır. Çıkarılan bu oyuna gelmememiz lazım ben sünni olarak çok üzüldüm. biz dinimizle kitabımızla biriz, bunu parçalamak isteyenlere meyil vermememiz lazım. biz birbirimizi bir mason bir hıristıyana göre daha iyi tanırız. selametle… ---------- On Mayıs 23, 2007 at 10:42 pm hüsiin Said: alevi vatandas, bu elestiriyi yaparken hic düsündünmü, aleviligin cikis sebebini, ha unutmadan alevilik esittir bektasilik düsüncesinin yanlis oldugunu?? aleviligin horasana nasil geldigini?? alevi oldunu iddia ediyorsun anladik ama neoldugunu sende merak edersin artik. Buülkede aleviler kadar sünni kesimde sömürülen ezilen insanlar oldugunu unutmasan iyi olur. Ne mülümanlik ne hristiyanlik, yahudilik nede alevilik inanis acisindan gelecek nesillere düsmanlik yapmak icin cikmamis. ama senin gibi pozitif veya negatif önyargilarla dolu birilerine bunlari anlatmak zordur. ---------- On Haziran 8, 2007 at 11:06 pm yasemin Said: bunlar ne biçim yorumlar böyle.yorum yapabilmek için belirli bir kültüre,bilgiye sahip olmak lazım.yukarıdaki yorumu yazan kürt alevisi kardeşimiz daha yazı yazmayı bilmiyor,kaldı ki bilgi sahibi olsun.alevi-sünni,türk-kürt düşmanlığı yartmak yerine biraz da bu işin arkasında kimlerin,hangi güçlerin olduğunu araştırsınlar.e tabi okumak lazım.bu konuları bilmek ve yorum yapmak için bu konularla ilgilenmek lazım.birikim sahibi olmak lazım.o zaman alevi-sünni yapay düşmanlığının arkasında yahudi,sabetaist,masonun,türk-kürt yapay düşmanlığının arkasında amerikanın olduğunu bilirlerdi.bir konu hakkında bilgin yoksa yorum yapma ki gülünç duruma düşme. ---------- On Haziran 10, 2007 at 11:40 pm nirvana616 Said: güzel bi yazı olmuş. ama ilk yorum yapan arkadaş biraz saçmalamış müslümanların uydurmaları falan demiş. bunlar işte sabatayların yapmak istediği müslümanları ve diğer meshepden olanları birbirine düşürmek şu yazıyı okuyup nasıl böyle bi yorum yaparsın anlamak mümkün değil bir ülkeyi savaş yoluyla bölemezsin savaş açarsan daha çok birleşirler hele bizim gibi bi ülke. ancak böyle çok rahat bölebilirsin hem masrafsız hem işe yarar bi yöntemdir. tekrar teşekkür ederim yazıyı hazırlayan arkadaşa ---------- On Temmuz 21, 2007 at 12:40 pm mapex Said: Aleviliği savunan insanların bilgi yoksunluklarına şaşmamak lazım gelmektedir.Alevilik bir alt kültürdür.Ne bir dindir,ne de tarikat…Kızacaklar ama folklorik öğeleri ağır kaçan (Şaman inancından çokça etkilenilmiştir) bir alt kültürdür.Aleviliğin en önemli adamlarından biri (hatta şia nın kurucularından kabul edilir) Abdullah bin sebe bir yahudi dönmesidir. Tarihi Kerbela dönemecinde 2 tarafı ayrı ayrı provake ederek,bugünkü husumetin temellerini atmıştır.Dolayısıyla Alevilik zaman içinde yahudilikten etkilenmiştir.Ama bunu yapanlar Aleviler hiçbir zaman olmamıştır.Sabetayist toplulukların en fazla sızdıkları grup Alevi-bektaşi gruplarıdır.Kendi inançlarını bu süreçte empoze etmeye çalışmış ve de başarmışlardır.Koca ülkeleri bile etki alanlarına alabildikten sonra inaçları da kendi istekleri doğrultusunda formalize etmeleri bana çelişkili gelmemektedir.Alevilerin komplekslerinden arınıp her inancın birbirini iyi ya da kötü şekilde etkileyebileceği bilincine ermeleri gerekmektedir.Hoş şu anda yaşanan İslam inancının bile Hristyanlaştırılmaya çalışıldığını düşünürsek pek hata etmiş olmayız.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|