AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kişisel Gelişim Kişisel gelişim, kariyer, çocuk eğitimi, başarı merdiveni.

Stil
Seçenekler

Alt 04-16-2008, 15:18   #1
Kullanıcı Adı
yolcu44
Standart Kafanı kuma gömme! Biliyorum oradasın.
KAFANI KUMA GÖMME ! BİLİYORUM ORADASIN…

“KİŞİSEL DİSİPLİN”

Bir kış vakti toplanmıştı senfoni orkestrası. Hava oldukça soğuk olduğundan konser vermekte zorlanacaklardı. İçlerinden biri; "Ben söylemesem de olur. Ağzımı kımıldatırım kimse farkına bile varmaz söylemediğimden." diye aklından geçirdi. Orkestra şefi batonu kaldırdı, kaldırdı fakat kimseden ses çıkmadı. Meğer o gün herkes aynı şeyi düşünmüş; "Ben söylemesem de olur".

Ne garip bir şey, Bir insan kendini adam yeri koymaz da “ben söylemesem de olur” der. Adam bir ahmak olarak haklı, çünkü adamın düşüncesi; “benden bir halt olmaz”. Çok karşılaşırım bu düşünceleri benimseyen insanlarla. Bu vatanı ben mi kurtaracam? ben yapmasam da olur, memleketin düzeni bozuk biz mi düzelteceğiz? Ve buna benzer birçok kördüğüm düşünceler işte. Yahu be adam sen kendini insan yerine koymuyorsun ki görevlerini yerine getiresin. Ve elbette ki sen, ben, o, şu, bu kurtaracak bu memleketi. Uzaylılar gelip kurtarmayacak. Okulda arkadaşlarımın sigara içmesine sinir olurum. Hele birde izmaritleri sıraların altına atıyorlar ya… Yapmayın deyince “herkes atıyor zaten” derler.

Başarılı ve anlamlı bir yaşamın altın anahtarı kişisel disiplindir. Disiplin, yapmanız gerektiğini kalbinizin derinliklerinde bildiğiniz ancak canınızın yapmak istemediği şeyleri gerçekleştirmenizi sağlar. Kişisel disiplin olmadan net hedefler koymanız, zamanınızı etkili bir şekilde kullanmanız, vermiş olduğunuz sözleri tutmanız, insanlara iyi davranmanız, zor zamanda istikrarlı olmanız ve olumlu düşünmeniz mümkün değildir…
Unutma bu dünyada sende yaşıyorsun. Seninde sesin yükselmeli ve seninde görevlerin var… Tabi kendini adam yerine koyuyorsan.

Alıntı

Dikkatli Yaşayın !

yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-16-2008, 20:09   #2
Kullanıcı Adı
inşirah
paylaşım için teşekkürler..

inşirah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-04-2008, 18:39   #3
Kullanıcı Adı
sümeyra
Unutma bu dünyada sende yaşıyorsun. Seninde sesin yükselmeli ve seninde görevlerin var… Tabi kendini adam yerine koyuyorsan.

Sorumluluklarımızın önemini farklı bir pencereden baktırark gösteren bu yazı için teşekkürler.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)