AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hayata Dair Anketler (Ak Parti Forum) Siyasi anketler dışında üyelerin serbetsçe anket açacakları bölüm.

Anketimiz: Erkekler Niye Küpe Takar?
Nineside Küpe Taktığı için 2 3.85%
Anneside Küpe Taktığı için 1 1.92%
Ablasıda Küpe Taktığı için 2 3.85%
Teyzeside Küpe Taktığı için 0 0%
TÜRK GENÇLİĞİNE Yabancı güçler tarafından uygulanan asimilasyona maruz kaldığı için 47 90.38%
Katılımcı sayısı: 52. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 05-14-2008, 20:08   #151
Kullanıcı Adı
Demokrat
Standart Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?
Evet kimse kimsenin tercihine karismiyor ama anket karisiyor, anket bu tercihi resmen dalgaya almis, gönderme yapmis ve insanlarai alaya almistir..
Simdi chp nin sitesinde basörtülüler neye benziyor diye bir anket acilsa ve siklar arasinda ortacagdaki insanlara, arabistandaki bedeviye, karafatmaya diye siklar olsa hepimiz veryansin eder, onlara demedigimizi birakmayiz neden ayni tepkiyi karsi görüs icin göstermiyoruz!..
Abi seninde dedigine bak hic basörtüsüyle, küpe bir tutulur mu diyenler olacaktir asla öyle bir düsüncem yok ben küpe Velev ki özenti icin takilsa bizi ne kadar ilgilendirir ki onu anlatmaya calisiyorum!
Alt 05-14-2008, 20:09   #152
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
İlginç olan başka şeyler var aslında ama, ne anlatmanın, nede üzerine düşmenin zerre kadar önemi yok ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:09   #153
Kullanıcı Adı
fütüvvet
teşekkür ederim bir başka..ne bileyim yanlış anlama modada o yüzden..ama sana güzevenim tamdır..hatta tastamamdır.. ;)

alınan yok şükür o yüzden
alıntıya devam..bunlar farklı farklı yerlerden toplama alıntılar..

Alıntı:
Kutsal Kitabın yazıldığı dönemlerde küpe olmadığı için Kutsal Kitap'ta bununla ilgili bir şey yazmaz.

Yanlis! Kutsal Kitap yazildigi zaman küpe vardi.Küpe herzaman bir kadin aksesuari oldugu icin kadinlarin kullanmasi daha uygundur.Bedende gösterise önem verenler günümüzde kadina ait olan küpeyi kullaniyorlar.Ya da özgürlügün bir ifadesi olarak.Ama Constantine kardesin de yazdigi gibi kadinlar erkek giysileri veya aksesuarlari,erkekler de kadin giysileri ve aksesuarlari kullanmamasi gerekir.Bedenlerimiz bize ait degil Tanri'ya aittir.Bu yüzden bedenlerimizi Tanri'nin hosuna gitmeyecek seylerle süslemeyelim. Bugün küpeye birsey olmaz diyen yarin daha baska seylere de birsey olmaz diyecektir.Biz Tanri'nin hosuna gidecek seylerle mesgul olalim.Böylesi cok daha iyi.Sizlere esenlik olsun.

KUTSAL KİTAP:

Dolayısıyla kadın, kadınsı şeyler, erkek; erkeksi şeyler, giymesi gereklidir.
ama avrupadaki erkek hristiyanlara baktığım zaman %90 ının kulağında küpe var...

sabri19-06-07, 17:39
Kutsal Kitabın yazıldığı dönemlerde küpe olmadığı için Kutsal Kitap'ta bununla ilgili bir şey yazmaz.

Sevgili kardeşim,
Sana bir İncil ayeti veriyorum, bunun ne anlama geldiğini sen bulabilirsin. İbranilere Mektup'ta yazar, Kutsal Ruh aracılığıyla şunu söylüyor :"İsa Mesih dün, bugün ve sonsuza dek hep aynıdır."
Mutlaka Kutsal Kitap herşeyi isimlendirerek yazmayabilir.Ama ruhsal prensipler var bunları anlamamız gerekir. Yasanın Tekrarı 22:5'te "Kadınlar erkek giysisi, erkekler de kadın giysisi giymesin. Tanrınız RAB bu gibi şeyleri yapanlardan tiksinir." dediğinde pantolun var mıydı?
Ama yukarıdaki ayette tarif edilen Tanrı dün, bugün ve yarın için konuşuyor.

Bir erkeğin küpe takması da kişisel zevkidir,niye günah olsun?Günah kavramı bu kadar basit ele alınamaz kanımca

Pantolun erkek giysisi ama 1968 feminizm hareketinden beri kadın gardrobuna giriverdi. Erkeklerle eşitliği dış görünüşte bulmaya çalışan asi ve feminist kadınlar, Tanrı'nın farklı yarattığı erkek ve kadının arasındaki farkı yok edip Tanrı'nın isteğine karşı gelerek herşeyi alt üst etmek için pantolun giyip, saçlarını erkek gibi traş yapmaları kişisel bir zevktir ama buna rağmen bunun Tanrı'ya itaatsizlik olmadığını, dolayısıyla günah olmadığını söyleyemeyiz.

Günah kavramı bu kadardan da basit ele alınıyor, herkes istediği gibi yapsın, istediği gibi kişisel zevklerini yaşasın niye günah olsun ki, önemli olan adam öldürmemek, zina yapmamak v.s. öyle mi?
Kutsal Kitap'ın prensipleri kanımcalardan önce gelmeli ve Tanrı'nın sözüne itaatle boyun eğilmelidir.
Aksi takdirde, senin benim "Kanımcalarımız" bizi Tanrı'dan ayırır ve başkalarına da engel olabiliriz, dikkat edelim.
Rab sana bilgelik ve esenlik versin.
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:10   #154
Kullanıcı Adı
cartman
Bir yorum yazıyoruz ardından sence bence olmaz İslam hukuna gore olur dıyolar..Arkadasım zaten foruma İslam alimi olarak gelmedım kı ..Yazarsın yorumunu dersın kı ben İslam da caiz olmadıgını dusundugum ıcın takmıyorum takanıda dogru bulmuyorum kımsede bısey demez.Ama baskasının yazdıgı yoruma mudahele edipte sonra burası laik ve demokratik bir ulke dersen orasıda komedi olur ;) Arkadaslar bisey sorcam kadına benzememek ıcın takılmaması gerekiyor ama bır yere gıdıyorsunuz erkeklerde kadınlar kadar takıyor ve kımse kadına benzemek ıcın takmıyor? Peki bu sefer taktık mı yıne caiz olur mu olmaz mı bilen varsa cevaplandırsın ..saygılarla
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:10   #155
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Herkes istedigini yapar kardesim..
Hesabini Allaha verir..

Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:11   #156
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Sen istediğini yap cartman, sana herşey mübah ;)

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:12   #157
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Eğer ''ilginç'' olan şeyler insanların kişisel hareketleri/tavırları/yaşamları ile ilgiliyse lütfen orda durun Yusuf Bey...

Uyarıya eyvallah ama insanları yaşamlarından dolayı yargılamak yada ''iğnelemek'' yakışık almaz...

(Nelerden bahsettiğinizi iyi bildiğim için sizin gibi iğnelemeler yerine açık konuşmayı severim)
Alt 05-14-2008, 20:12   #158
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar bisey sorcam kadına benzememek ıcın takılmaması gerekiyor ama bır yere gıdıyorsunuz erkeklerde kadınlar kadar takıyor ve kımse kadına benzememek ıcın takmıyor? Peki bu sefer taktık mı yıne caiz olur mu olmaz mı bilen varsa cevaplandırsın ..saygılarla
benimde bilmek istedigim buydu zaten ama resmen garip garip cumlelerle dediklerim baska yerlere cekildi
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:12   #159
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Sen istediğini yap cartman, sana herşey mübah ;)

VesseLam
Ya alim olan sensın bı yorumlasaydın
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:13   #160
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
Alıntı:
Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Evet kimse kimsenin tercihine karismiyor ama anket karisiyor, anket bu tercihi resmen dalgaya almis, gönderme yapmis ve insanlarai alaya almistir..
Simdi chp nin sitesinde basörtülüler neye benziyor diye bir anket acilsa ve siklar arasinda ortacagdaki insanlara, arabistandaki bedeviye, karafatmaya diye siklar olsa hepimiz veryansin eder, onlara demedigimizi birakmayiz neden ayni tepkiyi karsi görüs icin göstermiyoruz!..
Abi seninde dedigine bak hic basörtüsüyle, küpe bir tutulur mu diyenler olacaktir asla öyle bir düsüncem yok ben küpe Velev ki özenti icin takilsa bizi ne kadar ilgilendirir ki onu anlatmaya calisiyorum!
sabahtan beri anlatmak istediğim buydu ama ben anlatamıyorum sanırım
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 10 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 10 Misafir)