Madem ruhu için önemi yok neden kaldırdılar bayrağı neden yaptırtmadılar saygı atışlarını ? Bilerek , mesaj vermek istedikleri için ...
O bayrağın öneminin kavrayamadın hala demekki ...
Benim ruhum için o bayrağın çok önemi var , o bayrak dalgalanmasaydı senin ruhunun arkasından fatiha okunmazdı bugünlerde , küllerini savururlardı Toros eteklerine ...
O asker için ne oradaki sloganların bir önemi var,ne saygı duruşunun,ne tabutunun hangi ağaçtan yapılışının,ne tabutunun üzerinde kimin hüngür hüngür ağladığının,ne kaç adet saygı atışı yapışdığının,nede bilmem kaç rütbeli komutanın konuşmasının bir önemi var o asker için.Ölmüş gitmiş,Allah rahmet eylesin.Öldükten sonra cenaze bekletilmez,bu yüzden Hz. Ömer 'beni hızlı gömün' demiştir.İsanın ruhu acı çeker saçma sapan gereksiz şeyler yüzünden.Bir an önce gömülmek,duaların tadına kavuşmak ister.Ne bayrak peşindedir ne nede saygı atışının.Bunlar anlamsız ölmüş birisi için.
''Bayrak için kimse ölmesin'' demek başka,bayrağın ''o kişi öldükten sonra tabutunun üzerine konulmasının bir önemi yok'' demek başka.
Evet Hz. Ömer beni hızlı gömün demiştir ancak burada bayrağın olması bunu geciktirmeyecekti. Konu olan bir şehit cenazesi. Sonuçta Türk bayrağının nerelerde bulunduğunu hepimiz biliriz. Ama burada tabut ambulanstan çıkarılmadan bayrağın çıkarılmış olması. Neyin neden yapıldığı belli...