AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-10-2008, 20:46   #81
Kullanıcı Adı
Bostancı
Standart Kutlu doğum haftası uydurma
Alıntı:
Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Bostancı iyi diyorsun hoş diyorsun da öğle namazının farzını biri çıkıp 8 rekat kılacağım derse kanaatimce bu bidattır. Çünkü namazın nasıl kılınacağı Peygamber Efendimize Cebrail (as) tarafından öğretilmiş. Dolayısıyla Rasulullah kaç rekat kılmış ve nasıl kılmşsa biz de öyle kılmalıyız.
Sevap isteyenler nafile kılsınlar. Hakkında ayet, hadis ya da sünnet olan konularda çıkıp da eklemeler çıkarmalar yapamayız. Ayrıca kıyasla ve icmayla verilmiş hükümlerde de .
O bir örnekti farz olmayan bir şeydende örnek verebilirim..
Mesela bizim ilçenin müftüsü Perşembe akşamı yatsı namazından 20 dakika önce sela okutuyor...
Neymiş ertesi gün Cumaymış ondan okutuyormuş...
Böyle bir uygulama bırak Peygamber dönemini geçen yıl bile yoktu
İşte buda bidat ama gelde anlat bizim müftüye
Demek istediğim her bidat dine zarar verir belki bazı şeyler bize zarar vermiyor gibi gözükebilir..
Bostancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2008, 20:48   #82
Kullanıcı Adı
Enfal
Sizin müftü de neymiş ya
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 14:08   #83
Kullanıcı Adı
Fonksiyon
anneler günü ve babalar günü ayrimcilik bayrami,hiristiyan bayramidir.
anali babali kutluyor bu bayrmi ama anasiz babasiz yedimler kutlayamiyor. herkes kutlarkene, o an geldiginde yedimlerin ici yaniyor.

kutlu dogum haftasi ne bayramidir?
Fonksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 14:15   #84
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Ben burada öğrendiklerimle ttmin olmuşken gazetelerdeki yeni haberlerle fazla bilgili olmadığım bu konuda size yeni sorular sorma kararı aldım.
Kutlu doğum haftasının aynı dönemde Nur cemaati lideri Gülen'İn doğum haftasına denk geliyor onu kutluyor muyuz yoksa?
Kemalist59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 15:12   #85
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
peygamberimiz hz muhammed 20 nisan 571 yılında doğmuştur, hz muhammedin kutlu doğum haftası müslümanlar tarafından 1 hafta kutlanmasıdır, şimdi birileri buna uydurma deyip neden 23 nisanda kutlanıyor demesin.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 15:49   #86
Kullanıcı Adı
Müntesip
Alıntı:
Kemalist59 Nickli Üyeden Alıntı
Ben burada öğrendiklerimle ttmin olmuşken gazetelerdeki yeni haberlerle fazla bilgili olmadığım bu konuda size yeni sorular sorma kararı aldım.
Kutlu doğum haftasının aynı dönemde Nur cemaati lideri Gülen'İn doğum haftasına denk geliyor onu kutluyor muyuz yoksa?
komik olmayalım güzel kardeşim mümkün mü böyle birşey delinin biri kuyuya taş attı diye kırk tane akıllı bunun yüzünden birbirine mi girsin !!!ayrıca tanıyanlar bilir M.Fethullah GÜLEN'in gerçek dogum tarihi 11.11.1938 ' dir.
bid'at, dinde olmayan birşeyi var gibi gösterme kavramıdır.ancak burada kimse bu olay dinde var demiyor sadece PEYGAMMBER EFENDİMİZ (sav)'i hatırlamak ve onun güzel hayatını kendi hayatımıza örnek olarak almak adına bir vesiledir diyor,ister bu fırsatı kullanırsınız ister kullanmazsınız tercih sizin !!!
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 15:59   #87
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Komik olmakla ne alakası var sanki kavga eder gibi sormuşum bilgi eksiğim var dedim.Ve sordum.Teşşekkür ederim.
Alt 05-15-2008, 16:07   #88
Kullanıcı Adı
Müntesip
Alıntı:
Komik olmakla ne alakası var sanki kavga eder gibi sormuşum bilgi eksiğim var dedim.Ve sordum.Teşşekkür ederim.
yanlış anlatmışım kusura bakma kardeşim.hakkını helal et.benim anlatmaya çalıştıgım, seviye olarak aşagıya düşmek size ve bize yakışmaz komik hale getirir manasındaydı ...
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 16:12   #89
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
Berika Nickli Üyeden Alıntı
Kutlu doğum haftası uydurma
09 Mayıs 2008 Cuma 20:15
Prof. Süleyman Ateş, Hakan Şükür'ün açıklamasıyla yeniden gündeme gelen Kutlu Doğum Haftası için böyle konuştu.
Prof. Süleyman Ateş, Hakan Şükür'ün açıklamasıyla yeniden gündeme gelen Kutlu Doğum Haftası için böyle konuştu

"Ramazan ayı, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı günleri Kur’ân ile sabittir (Bakara: 185-197-203, Fecr: 1-2). Kur’ân’la belirlenmiş olan bu günleri kimse değiştiremez. Ama Kutlu Doğum veya Mevlit Kandili gibi kutlamalar uydurmadır, bid’attır."
internethaber
[b]
Peygamber döneminden onlarca yıl sonra ortaya çıkmıs bisey kandil kutlamaları.Uydurma değil sadece ümmetinin yapma ihtiyacı hissettigi bisey.
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2008, 16:29   #90
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Alıntı:
asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yanlış anlatmışım kusura bakma kardeşim.hakkını helal et.benim anlatmaya çalıştıgım, seviye olarak aşagıya düşmek size ve bize yakışmaz komik hale getirir manasındaydı ...
O halde tamam hakkımı helal ettim.Sayenizde bende bir şeyler öğrendim sizde helal edin..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)