![]() |
#9 |
![]() Türkçenin çocukları Alaturka Solisti'nin jürisini büyüledi
Türkçe Olimpiyatları'nda yarışan farklı ülkelerden bir grup öğrenci, dün gece, TRT'de yayınlanan 'Alaturka Solist' programına katılarak şarkılarını seslendirdi. Öğrencilerin Türkçe okuduğu parçalar karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan programın jüri üyeleri, duygulu anlar yaşadı. Multimedya Alaturka Solisti'nin jürilerini büyülediler Öğrencilerin şarkıları birçok Türk'ten daha iyi seslendirdiğini söyleyen Ahmet Özhan, ülkesi adına büyük gurur duyduğunu belirtiyor. Ercan Saatçi ise böyle bir organizasyon karşısında çok etkilendiğini aktararak "Türkçe Olimpiyatları'nı yıllardır basından takip ediyordum. Ama bu kadar mükemmel bir organizasyon olduğunu keşfetmem bu programa nasip oldu." diye konuşuyor. Büyük beğeni toplayan programda Letonya'dan Anna Zelencava, 'Gülü susuz seni aşksız bırakmam' isimli parçayı seslendirirken; Kamboçya'dan Maliny Chea 'Çile bülbülüm çile'yi, Moğalistan'dan Tosgbayan Enkhatı 'Gesi bağları'nı, Ukrayna'dan Nastya Stayanova ise 'Bana her şey seni hatırlatıyor' şarkısını söyledi. Gana'dan yarışmaya katılan Lovrensıa Afful de 'Sev kardeşim' isimli şarkıyı seslendirdi. Türkiye'de 6.'sı düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için ülkemize gelen öğrencilerden bir grubu cuma akşamları TRT ekranlarında yayınlanan 'Alaturka Solist' programına katıldı. Programının jüri üyesi olan İnci Çayırlı, Ahmet Özhan, Hülya Avşar ve Ercan Saatçi, öğrencilerin seslendirdiği parçalar karşısında büyük mutluluk yaşadı. Dünyanın dört bir yanından Türkçe Olimpiyatları'na gelen yarışmacıların performansları karşısında şaşkınlık yaşadığını aktaran Ahmet Özhan, "Üstelik bu şarkıları öyle bir ustalık ve duyguyla söylüyorlar ki insanın etkilenmemesi mümkün değil. Sanki 40 yılık bir Türk'ün telaffuz edebileceği kadar hisli ve yoğundu." ifadelerini kullanıyor. Bir Türk olarak büyük gurur duyduğunu vurgulayan Özhan sözlerini şöyle sürdürüyor: "Nereden bakarsanız bakın bambaşka ülkelerden gelmiş çocuklar sizin dilinizde şarkılar söylüyor. Böyle bir durum karşısında etkilenmeyecek bir insan düşünemiyorum. Zaten çocuklar parçalarını seslendirirken stüdyoda bulunan izleyicilerin tepkisi ve heyecanı insanların bu konu da ne kadar mutlu olduğunu çok iyi gösteriyor." Şarkılar karşısında çok duygulandığını anlatan Ercan Saatçi ise hiçbir Türk'ün böyle bir durum karşısında kayıtsız kalamayacağını bildiriyor. Değişik kategorilerde yarışan öğrencilerin büyük bir gayret sarf ettiğine dikkat çeken Saatçi şunları aktarıyor: "Türkçe oldukça çok zor bir dil. Buna rağmen bu çocuklar yıllardır kendi istekleriyle dilimizi öğrenmeye çalışmışlar. Program öncesinde özgeçmişlerine baktığımda çocukların çoğunun yıllardır bu iş için emek harcadığını gördüm ve çok duygulandım. Yani insanın bir lisanı konuşması belki bir yere kadar anlaşılabilir ama bu çocuklar şarkı söylüyor. Takdire şayan bir durum." Olimpiyatları yıllardır basından takip ettiğini söyleyen Ercan Saatçi, organizasyonu artık daha dikkatli izleyeceğini vurguluyor. Klasik Türk Müziği yorumcusu ve Devlet Sanatçısı olan İnci Çayırlı da öğrencilerin seslendirdiği şarkılar karşısında duygulandığını söylüyor. Çayırlı, öğrencilerin ileriki yıllarda Türkiye'de kalmasının çok hoş olacağını ifade ediyor. Yıllardır Gana'da öğretmenlik yapan Rümeysa Sarhkamıs ise öğrencisinin söylediği şarkının beğenilmesinden büyük bir gurur yaşadığını söylüyor |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|