AK Gençliğin Buluşma Noktası
Galatasaray (GS) AK Parti Forum Galatasaraylılar !



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-04-2008, 22:14   #1
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün


04 Haziran 1939


FENERBAHÇE’Yİ BİR KEZ DAHA 4-3 YENDİK


1931 ile 1948 yılları arasında o dönemin en prestijli ligi olan İstanbul Ligi’nde şampiyonluklardan uzak kalan Galatasaray için tek teselli mükafatı niteliğindeki şampiyonluk 1939 yılında kazanılan Milli Lig şampiyonluğu olmuştu.

Zorlu pek çok maçı kazanarak şampiyonluğa giden Galatasaray, İstanbul Ligi’nde o sezon ancak 3. olabilmişti. Milli Küme maçlarında İstanbul Ligi şampiyonu Beşiktaş’ın ardından ligi 2. sırada bitiren, Fenerbahçe’yi ilk devrede 4-3 yenen Galatasaray, 4 Haziran 1939 günü oynanan ikinci maçı da aynı skorla kazanarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj sağlayacaktı. Galatasaray’ın bu maçtaki gollerini ise Nikolaos (2) Cemil Gürgen ve Musa Sezer atacaktı.

Devamlı güncellenecektir.

 

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-06-2008, 00:06   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

05 Haziran 1983


GALATASARAY: 4 - FENERBAHÇE: 4

Galatasaray 1982-1983 sezonuna Özkan Sümer’in teknik direktörlüğünde girmiş ve o sezon boyunca oynadığı göze hoş gelen futbolla da dikkatleri üzerine çekmişti. Ligin ilk yarısını 2. sırada bitiren Galatasaray ikinci yarının ilk haftalarında liderliğe yükselmiş ancak sonraki haftalarda beklenmedik puan kayıplarıyla 2. sıraya düşmüştü.

İşte ligin bitimine 3 hafta kala Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan Fenerbahçe maçı en azından Galatasaray’ın zirveyi yeniden yakalaması için bir umut olmuştu. Bunun bilinciyle maça çıkan ve rakibi karşısında çok etkin bir futbol sergileyen Galatasaray maçın ilk devresinde Mirza Seydiç, Tarık Hociç, Bülent Alkılıç ve Sinan Turhan golleriyle 4-1 öne geçmişti.

Herkesin ikinci yarıda farkın artmasını beklediği ya da en azından Galatasaray’ın sahadan galibiyetle ayrılmasını ümit ettiği maç yenilen çok kötü gollerle 4-4 berabere bitmişti. Böylece o sezona yönelik umutlar da sönmüştü. Bu maç, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında pek de rastlanılmayan ilginç skoru kadar Galatasaray’ın tarihi bir farkı yakalayacağı maçta berabere kalmasıyla da kayıtlara geçecekti.



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2008, 00:08   #3
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Tarihte bugün
cok guzel bir calisma baslatmissiniz bir Besiktaskli olarak bu fikrinizi tebrik ederim :-* +
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2008, 03:00   #4
Kullanıcı Adı
kayısıkentli44
Standart Tarihte bugün
gerçekten güzel çalışma...emegine saglık....
kayısıkentli44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-06-2008, 08:50   #5
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

06 Haziran 1986


GALATASARAY ALTAY’A 8 ATTI


1985-1986 sezonunda Galatasaray ligi namağlup olarak ikinci sırada tamamlamıştı. O sezon ayrıca Türkiye Kupası’nın yarı finalinde Altay’a hem de İstanbul’da 1-0 yenilerek elenmişti.
Çok iyi bir performans sergilenen sezonun sonunda ise kazanılan tek kupa Başbakanlık Kupası olmuştu. O zamanki prosedüre göre lig ikincisi ile kupa ikincisini karşı karşıya getiren Başbakanlık Kupası bu yönü itibarıyla bir teselli mükafatı olmaktan öteye anlam ifade etmiyordu.
Ancak 6 Haziran 1986 günü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maç hiç kimsenin beklemediği ve tahmin etmediği bir şekilde Galatasaray’ın 8-1’lik üstünlüğü ise sona erecekti. Altay karşısında sezon sonu olmasına ve ortada çok da fazla iddiayı gerektirecek bir durum olmamasına rağmen Galatasaray adeta bütün sezon yaşadığı kayıpların hıncını alırcasına oynayacak ve maçı 8-1 kazanacaktı. Bu arada Erdal Keser de attığı 5 golle maçın kahramanı olacaktı. Bu maçtaki diğer gollerse Raşit Çetiner, Cevat Prekazi ve Erhan Önal’dan gelmişti.

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-07-2008, 23:44   #6
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

07 Haziran 1987


14 YIL SONRA...

Galatasaray futbol takımının profesyonel lig tarihinde oynadığı belki de en zor ve en önemli maçlardan biriydi 7 Haziran 1987 günü oynanan Eskişehirspor maçı. Tam 14 sezondur şampiyon olamayan Galatasaray için tarihi bir fırsat ayağına kadar gelmişti. Bu maçın kazanılması halinde 14 yıllık hasret sona erecekti.
Gerçi o noktaya kolay gelinmemişti. Daha bir kaç hafta öncesinde Rize deplasmanında alınan bir mağlubiyet sonrasında yine kaçtığı düşünülen şampiyonluk sonraki iki haftada Beşiktaş’ın kaybettiği beklenmedik puanlarla yeniden yakalanmıştı.
7 Haziran günü Eskişehirspor’la oynanacak olan bu maç için taraftarlar günler önceden gelin gibi süslenen Ali Sami Yen’i hınca hınç doldurmuştu. Güneşli bir yaz günüydü. Ve sahaya çıkan takım daha ilk dakikadan itibaren sonuca gitmek için rakibinin üstüne gitmeye başlamıştı. 16. dakikada Prekazi’nin muhteşem frikiğinden gelen golle öne geçen Galatasaray, Muhammet Altıntaş’ın 55. dakikada topuğuyla attığı golle ikinci yarıda skoru 2-0’a getirmişti. Ancak ilerleyen dakikalarda Eskişehir’in golüne mani olamamıştı. Son dakikalar biraz sıkıntılı geçse de sonuçta sahadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray 7. şampiyonluğunu kazanıyordu. Başta stattaki 35 bin taraftar olmak üzere tüm Galatasaraylılar da tıpkı bu sene olduğu gibi sevinçten çıldırıyordu. Çünkü Galatasaray şampiyondu.


ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2008, 23:15   #7
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

İSPANYOLLAR TURGAY’I GEÇEMEDİ

Türk milli takımı daha bir hafta öncesinde Ankara’da kendi seyircisi önünde İsviçre’ye hiç ummadığı bir şekilde 5-1 yenilerek herkesi hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu maçın olumsuz etkisiyle 8 Haziran 1952 günü İstanbul Dolmabahçe Stadı’nda çıkılan İspanya milli maçının da benzer bir şekilde sonuçlanacağı düşünülmekteydi.
İspanya milli takımının başında teknik direktör olarak o zamanlar için gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden biri olarak kabul edilen Zamora vardı. Kadrosu da yine o dönemin üst düzey futbolcularından oluşmaktaydı.
İtalyan hakem Carpani’nin yönettiği maçta milli takımın kalesini Galatasaraylı Turgay Şeren korumaktaktaydı. 1952 yılında henüz 20 yaşında olan Turgay Şeren, yaşının genç olmasına rağmen edindiği tecrübesiyle o günde harika maç çıkartarak Türkiye’nin kazanamasa bile en azından sahadan bir beraberlikle çıkmasını sağlayacaktı.
Maçtan sonra Turgay Şeren’i kutlayan İspanyol Teknik Direktör Zamora bile böyle iyi bir kaleciniz varken siz İsviçre’ye nasıl öyle farklı yenildiniz demekten kendisini alamayacaktı. Evet, maç 0-0 bitmiş akıllarda ise yine bir çok maçta olduğu Turgay Şeren’in muhteşem performansı kalmıştı. Fotoğrafta genç Turgay Şeren ile birlikte Zamora görülüyor.



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2008, 23:18   #8
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün


09 Haziran 1976


TRABZONSPOR’A FİNALDE KAYBETTİK


1975-1976 sezonunda şampiyonluğu hiç kimsenin beklemediği bir takım kazanarak kelimenin tam anlamıyla süpriz yapmıştı. Bu takım Trabzonspor’du. Birinci lige çıktıktan bir sonraki sezonda şampiyon olan Trabzonspor, o sene kupanın finalinde de Galatasaray’la oynamıştı. Penaltılara kalan maçta Galatasaray rakibine üstünlük sağlayarak kupayı kazanan taraf olmuştu.
Ve bu iki takım o dönemlerde bir prestij kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası için 9 Haziran 1976 günü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya gelmişlerdi. Sahaya Yasin, Müfit, Fatih, Ali, K. Mehmet, K. Bülent, B. Bülent, B. Mehmet, Mustafa, Serdar ve Şevki 11’i ile çıkan Galatasaray, Hüseyin’in gollerine mani olamayarak iki farklı geriye düştüğü maçta Şevki’nin ayağından bir gol bulmuşsa da sahadan 2-1 mağlup ayrılmaktan kurtulamamıştı. İki hafta önce Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’a yaptığını bu kez tekrarlayamamıştı. Cumhurbaşkanlığı Kupası Trabzonspor’undu. İlk kez...



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2008, 09:08   #9
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün


10 Haziran 1959


METİN OKTAY AĞLARI DELDİ


1959 yılı Profesyonel liglerin başladığı ilk sezondu. O güne değin amatörlükle profesyonelliğin içiçe yürüdüğü futbol artık tamamen profesyonel bir hale gelmişti. Ve bu lig mücadelesinin ilk etabı iki gruba ayrılan takımların mücedelesiyle başlamıştı.
Galatasaray, Kırmızı Grupta birinci olurken Fenerbahçe ise Beyaz Grupta birinci olmayı başaracaktı.
O günkü statüye göre gruplarında birinci olan takımların iki maç üzerinden oynadıkları final sonrasında şampiyon belirlenecekti. İki takım 10 Haziran 1959 günü Dolmabahçe Stadı’ında ilk maç için karşı karşıya geliyorlardı. Tıklım tıklım tribünler önünde oynanan maçın 37. dakikasında Metin Oktay’ın çok sert bir şutu Fenerbahçe kalecisi Özcan Arkoç’u geçtikten sonra ağlara gidiyordu. Ancak bir müddet sonra topun kalenin arkasından dışarı çıktığı görülecekti. Gol mü aut mu diye herkes birbirine bakarken topun ağları delerek dışarıya çıktığı anlaşılacaktı. Ve bu golle Galatasaray maçı 1-0 kazanacaktı. Metin Oktay ise spor yaşamı boyunca attığı pek çok golü aşan bir gole bu maçta imza atmış olacaktı. Fenerbahçe ağlarını delerek...




ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2008, 08:38   #10
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

11 Haziran 1972


CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINI 3 GOLLE ALDIK

70’li yılların başında Brian Birch ile üstüste 3 şampiyonluk kazanan Galatasaray’ın o yıllardaki kupa mücadelesinde karşısına çıkan takım genellikle Ankaragücü olmuştu. 1972 senesi de işte böylesi sezonlardan biriydi.
Galatasaray lig şampiyonu olmuş, sonraları ünlü hakemlerinden biri olan Erman Toroğlu’nun da kadrosunda yer aldığı Ankaragücü Türkiye Kupasını kazanacaktı. Ve iki takım 1972 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya gelecekti.
Galatasaray Ankara’daki bu maçı Gökmen Özdenak’ın (2) ve Ahmet Akkuş’un golleriyle 3-0 kazanarak kupayı alan taraf olacaktı. Bu kupa Galatasaray’ın tarihinde kazandığı üçüncü Cumhurbaşkanlığı Kupası’ydı.



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi