![]() |
#1 |
![]() Daha önce emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un arşivinde yapılan aramada, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la ilgili klasör ele geçirilmişti. Klasörde Büyükanıt'ın kişisel ve aile bilgileri yer alıyordu. Sorgu sırasında bu klasörün varlığını kabul eden Tolon, "Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili kişisel ve ailevi bilgilerin bulunduğu belgeler bana Ege Ordu Komutanlığım sırasında kimin tarafından gönderildiğini bilmediğim belgelerdir. Herhangi bir özel maksat güdülmemiştir. Özel kalem müdürüm tarafından rutin arşivleme sistemine tabi tutulmuş görev değişikliği ile ilgili belgeler 1. Ordu Komutanlığı'na oradan da emekli olunca da evime intikal ettirilmiştir." açıklamasında bulunmuştu.
Meğer Yaşar Büyükanıt'ı Fişlemişler Şener Eruygur ise Orgeneral Büyükanıt'la ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Bahsettiğiniz Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve yakın akrabalarıyla ilgili mali hesap hareketlerini, kişisel ilişkilerini vs. içeren klasörü ilk kez sizin burada söylemenizle öğrenmiş oldum. Benim böyle bir arşivleme çalışmasına ihtiyacım yoktur. Benim gösterilen tüm deliller içerisinde şiddetle reddettiğim ve kesinlikle komplo olduğunu düşündüğüm delil, Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve ailesi ile ilgili kayıtların bulunduğu klasördür. Böyle bir klasör oluşturmanın bana hiç bir yararı olmayacağı gibi, alçakça bir davranıştır. Ahlaki değildir." Tolon: Amacımız Fişlemek Değildi Hurşit Tolon, aramalarda çıkan kişilere ait belgeler hakkında ise şu cevabı verdi: "Fişleme olarak bilinen ve kişilerin dünya görüşleriyle ilgili notlar içeren evrakta Ege Ordu Komutanlığım sırasında bana gönderilen belgelerin, özel kalemim tarafından arşivlenmesiyle oluşmuştur. Herhangi bir şekilde kimseyi fişlemek gibi bir kastım yoktur. Bilgi notlarının arşivimde bulunmasının hiçbir yasal sakıncası yoktur, çünkü bizzat benim tarafımdan gizlilik derecesi takdir edilen evraktır. İki kişi arasındaki görüşme tutanakları da yine yukarıda açıkladığım gerekçe doğrultusunda elime geçmiştir." Kaynak: Zaman
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bugünlerde ergenekon olayıyla ilgili Büyükanıt'tan açıkama bekleyen bazı egenekoncu zihniyetler, bu haber için ne diyecek acaba?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|