AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-10-2008, 01:15   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Enerjide tarihi dönem

Tam 61 ilde aynı anda hidroelektrik santrallerinin temelleri atıldı. Bu yatırımların, Türkiye'nin geleceğini aydınlatması bekleniyor.

Enerjide dışa bağımlılık Türkiye'nin belini büküyor. Bu yıl enerjiye ödediğimiz para 52 milyar doları aşacak. Bu parayı aşağılara çekmek için yerli kaynaklara dönülüyor.

Enerjide zor günler geçiren Türkiye, ülkenin geleceğini aydınlatmak için dev bir adım attı. Tam 61 İl'de eş zamanlı olarak; hidroelektrik santrallerinin temelleri atıldı.



Bugün 61 il adına sembolik olarak Sinop, Adana, Tokat, Sivas ve Elazığ'daki baraj ve hidroelektrik santrallerinin temel atma töreni yapıldı. 56 ildeki çalışmalar da kısa sürede başlayacak. Yatırımlar tam zamanında geldi. Çünkü enerji faturası her geçen gün kabarıyor. Geçen yıl enerjiye 34 milyar ödeyen Türkiye'nin cebinden bu yıl tam 52 milyar dolar çıkacak.

Türkiye bu yatırımlarla, belini büken enerji faturalarından büyük oranda kurtulacak. Üstelik bunu yaparken cebinden bir kuruş bile çıkmayacak.

Devletin kısıtlı imkanlarıyla uzun yıllarda bitirilemeyecek bu baraj ve santraller özel sektör eliyle kısa sürede tamamlanacak.

Sırada bekleyen bini aşkın enerji projesi hayata geçtiğinde tam 20 bin 600 megavatlık enerji üretilecek. Bu miktar; Türkiye'nin elektrik ihtiyacını tek başına karşılamaya yetiyor.

Dev enerji yatırımları, binlerce insana iş imkanı sağlayacak. Su gücünden üretilecek elektriğin payı da % 35'lerden % 63'lere ulaşacak.

Suda herkesi sevindiren bu gelişmeler çok yakında orman ve madenciliğe de sıçrayacak. Özel sektörün bu 2 sektöre girmesi en çok, kasası dolacak Maliye Bakanı'nı sevindirdi.

SAMANYOLUHABER

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-10-2008, 14:52   #2
Kullanıcı Adı
GFB
Standart Enerjide tarihi dönem
Gözleri var görmezleeeeeer..
GFB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi