AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-31-2008, 07:56   #1
Kullanıcı Adı
yılmazy
Standart İşte Özden Örnek'in kayıp röportajı (günlük tutmuyorum diyordu ama öylemi ki)
İşte Özden Örnek'in kayıp röportajı

Darbe günlüklerini 'günlük tutmuyorum' diye yalanlayan Özden Örnek'in, Bahriyeli öğrencilere 'günlük tutun' diyerek kendisini örnek gösterdiği röportajı haber7.com buldu

Ersin Çelik'in haberi

Yazdığı öne sürülen darbe günlüklerini, ‘günlük tutmuyorum’ diye yalanlayan Eski Deniz Kuvvetleri Özden Örnek’in, Deniz Harp Okulu öğrencilerinin çıkardığı Pusula Dergisi’ne verdiği röportajda, ‘genç bahriyelilere mutlaka günlük tutmalarını tavsiye ettiği ve kendisinin de günlük tuttuğunu söylediği’ ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi’nin, Örnek’in ‘genç bahriyelilere mutlaka günlük tutun’ deyip kendisini örnek gösterdiği röportajın kayıp olduğunu söylediği Mart 2004 tarihli sayısını haber7.com ele geçirdi.

DARBE PLANLARI İLE AYNI TARİHTE KONUŞMUŞ

Örnek’in Pusulu Dergisi’ne verdiği röportajın tarihi ilginç bir rastlantıyı da ortaya çıkardı. Örnek, öğrencilere günlük tutun diye tavsiyede bulunduğu röportajı, kendisine ait olduğu öne sürülen günlüklerde geçen ‘Ayışığı’ ve ‘Sarıkız’ kod adlı darbelerin planlandığı 2004 yılında yapmış.

Pusula Dergisi’nin Mart 2004 sayısında Örnek Paşa ile yaptığı röportaj, Ergenekon soruşturması ile darbe tartışmalarının merkezine çekilen ve Örnek paşa’nı kendisine ait olduğunu yalanladığı darbe günlüklerine yeni bir boyut kazandıracak.

KENDİNİ ÖRNEK GÖSTERİYOR

Nokta Dergisi’nin 2007 yılının Nisan ayında yayınladığı darbe günlüklerinin kendisine ait olmadığını ve komutanlığı döneminde hiçbir zaman günlük tutmadığını söyleyen Özden Örnek, Pusula Dergisi’ne verdiği röportajda, genç bahriyelilere mutlaka günlük tutun tavsiyesinde bulunuyor.

Emekli Oramiral Özden Örnek, Deniz Harp Okulu öğrencilerinin “Komutanım, özellikle Deniz Harp Okulu öğrencileri için gündemi efektif bir şekilde takip edebilme, olaylara geniş perspektifle bakabilme, yorumlayabilme ve ders çıkarma konusunda hangi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?” şeklindeki sorusuna şu cevabı veriyor; “Bir kere, çok okuyun. Bulduğunuz her boş vakitte okuyun: ne okursanız okuyun. Bilginin hiçbir şekilde zararı olmaz. Kendinize ileride faydalı olabilece*ğine inandığınız notlar tutun, mümkünse günlük tutun. Bu okuldu bizden çok büyüklerin yani bizim hocalarımızın ye*tişme şeklinde günlük mecburiyeti varmış, günlük tuttururlarmış. Bunun kıymetini çok sonra öğrendik. Bir kere, en basit faydası nesillerin devamında. Mesela ben oturup 1975 senesinde gemide II. Komutanlık hatıralarımı eğer bir kenara günlük olarak yazamamışsam hepsini hatırla*mam mümkün değil. Ama yazdıysam her hadiseyi boştan aşağıya hatırlarım ve bunları bir hatıra olarak yazdığım zaman sen okuyacaksın, herkes okuyacak ve herkes bir hatıradan bir olaydan kısmetini olacak ve göreceksiniz o senelerde insanlar nasıl yaşıyorlarmış, neler düşünüyor*larmış?...”


Röportajda Örnek Paşa 'nın bilardo oynarkan çekilen resimlerine yer verilmiş.

UNAKITAN İLE YAPILAN GÖRÜŞME DE RÖPORTAJDA

Pusula Dergisi’nin Mart 2004 tarihli sayısındaki, ‘Komutanla Baş Başa’ başlıklı 7 sayfalık röportajda, genç Bahriyelilere günlük tutmalarını tavsiye eden emekli Oramiral Özden Örnek röportajda ayrıca, Deniz Harp Okulu’ndaki öğrencilik yıllarını, yurtdışında bulunduğu görevleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ulaşma sürecini anlatıyor. Örnek 2004 yılında verdiği röportajda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile yaptığı bir görüşmeden de bahsediyor.
Deniz taşımacılığı konusunda çok iyi bir konumda olmadıklarını belirten Örnek, röportajın gerçekleştirilmesinden bir günce Maliye Bakanı Unakıtan ile görüştüğünü, petrole yakın parayı, denizde taşımasına ödediklerini söylediğini ve taşımayı kendileri yapmaları halinde bu paranın bizde kalacağını söylediğini aktarıyor�

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Nokta dergisinde yayımlanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen günlükleri, "Komutanlığım döneminde hiçbir zaman günlük tutmadım. Böyle bir günlüğüm mevcut değildir. Haberler tamamen uydurmadır" diye yalanlamıştı.

Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlüklerde, kuvvet komutanları ve jandarma komutanının, 2004'te AK Parti'ye karşı "Sarıkız" ve "Ayışığı" adlı iki ayrı darbe girişimi planladığı ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün buna karşı çıktığı öne sürülüyor.

haber7

 

yılmazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi