![]() |
#131 |
![]() Bazı arkadaşlar Osmanlı Şeriatı İran Şeriatı Suudi Şeriatı gibi ayrımlarda bulunmuş kıyaslamalar yapmışlar.. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak akılları karıştırmakdan öte bir şey değildir.. Osmanlı Şeriat düzeni dönemiyle şu anki dönemi kıyaslayamassınız.. Arada geçen asırlar var.. İranda bu gün bu şekilde bir şeriat düzeni uygulanmak zorunda kalınıyorsa bunda gelişen dünya nın payını unutmamak gerekir.. Bazı arkadaşlar düşük bel batı tarzı giyimden bahsetmiş o arkadaşlara soruyorum batı tarzı giyimi bu insanlar nasıl öğrenebiliyorlar? Nerede görüyorlar batıya gidip görerek mi sanmıyorum yoksa teknolojinin nimetleri bilgi çağının yeni dünya düzeninin bir eseri mi?
Sizin arzuladığınız beklediğiniz şeriat şu anki dünya ortamında uygulanması imkansız bir düzendir. Osmanlı şeriatını arzulayabilirsiniz..Ama Osmanlı dönemi ile şu anki dönemi bir tutmayınız. O dönemde halkın eğitimi dünya ile bağlar farklı kültürlerle tanışma bunlar yokdu.. Kapalı toplum yerini dünya ile entegre olmuş bir topluma bırakdı.. Şeriat düzenine geçdiğiniz anda bilin ki sonu hep Suudi İran düzeni gibi olacakdır.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |||||
![]() Alıntı:
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
![]() ˙·٠٠•● Cevap Veriyorum
Kuran Ayetleri dönemlere göre değil Kıyamete kadar insanların uyması için gönderilmiştir Sana Dört kadınla evlen demiyor Dört kadına kadar izin veriyor Ayrıca erkek-kadın ayrımı yapan bir insan değilim ama evde evin reisi erkektir erkek mirastan pay fazla alır diyor alın demiyor o iki kişi arasında kalmış bir durum o dönemi bu dönemi yok Kuran Zamana ve Mekana gelmiştir Gönderilidiği tarihten ve zamanda Kıyamete kadar uyulmasını Allah ın emrettiği kurallardır ˙·٠٠•●••٠·˙ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
![]() Alıntı:
Kendin söylüyorsun bunlar kişinin isteğine vicdanına kalmış bir urum sonuçta izin var..SAma ben bugün karşımdaki istemese dahi giderim mahkememe mirasımıda söke söke alırım!!en basit örnek bu devlet güvencesi...Devlet bana "kızım sor abine isterse verir isterse vermez" demiyor... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|