AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-31-2008, 10:20   #131
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Standart Şeriat isteyenlerin oranı
Bazı arkadaşlar Osmanlı Şeriatı İran Şeriatı Suudi Şeriatı gibi ayrımlarda bulunmuş kıyaslamalar yapmışlar.. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak akılları karıştırmakdan öte bir şey değildir.. Osmanlı Şeriat düzeni dönemiyle şu anki dönemi kıyaslayamassınız.. Arada geçen asırlar var.. İranda bu gün bu şekilde bir şeriat düzeni uygulanmak zorunda kalınıyorsa bunda gelişen dünya nın payını unutmamak gerekir.. Bazı arkadaşlar düşük bel batı tarzı giyimden bahsetmiş o arkadaşlara soruyorum batı tarzı giyimi bu insanlar nasıl öğrenebiliyorlar? Nerede görüyorlar batıya gidip görerek mi sanmıyorum yoksa teknolojinin nimetleri bilgi çağının yeni dünya düzeninin bir eseri mi?

Sizin arzuladığınız beklediğiniz şeriat şu anki dünya ortamında uygulanması imkansız bir düzendir. Osmanlı şeriatını arzulayabilirsiniz..Ama Osmanlı dönemi ile şu anki dönemi bir tutmayınız. O dönemde halkın eğitimi dünya ile bağlar farklı kültürlerle tanışma bunlar yokdu.. Kapalı toplum yerini dünya ile entegre olmuş bir topluma bırakdı.. Şeriat düzenine geçdiğiniz anda bilin ki sonu hep Suudi İran düzeni gibi olacakdır..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2008, 15:01   #132
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Bazı arkadaşlar Osmanlı Şeriatı İran Şeriatı Suudi Şeriatı gibi ayrımlarda bulunmuş kıyaslamalar yapmışlar.. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak akılları karıştırmakdan öte bir şey değildir.. Osmanlı Şeriat düzeni dönemiyle şu anki dönemi kıyaslayamassınız.. Arada geçen asırlar var.. İranda bu gün bu şekilde bir şeriat düzeni uygulanmak zorunda kalınıyorsa bunda gelişen dünya nın payını unutmamak gerekir.. Bazı arkadaşlar düşük bel batı tarzı giyimden bahsetmiş o arkadaşlara soruyorum batı tarzı giyimi bu insanlar nasıl öğrenebiliyorlar? Nerede görüyorlar batıya gidip görerek mi sanmıyorum yoksa teknolojinin nimetleri bilgi çağının yeni dünya düzeninin bir eseri mi?

Sizin arzuladığınız beklediğiniz şeriat şu anki dünya ortamında uygulanması imkansız bir düzendir. Osmanlı şeriatını arzulayabilirsiniz..Ama Osmanlı dönemi ile şu anki dönemi bir tutmayınız. O dönemde halkın eğitimi dünya ile bağlar farklı kültürlerle tanışma bunlar yokdu.. Kapalı toplum yerini dünya ile entegre olmuş bir topluma bırakdı.. Şeriat düzenine geçdiğiniz anda bilin ki sonu hep Suudi İran düzeni gibi olacakdır..
Çok güzel bir açıklama..
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2008, 15:03   #133
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
FıRaT_34 Nickli Üyeden Alıntı
yıllarca en iyi rejimler tartşılmış hayvanca yaşanmış kendilerine göre işlerine geldikleri gibi isimler vermişler adına bazen sosyalizm bazen demokrasi demişler lastik gibi istedikleri yöne çekmişler şimdi olduğu gibi özgürlüğün hakların en üst boyutlarının yaşandığı şeriatı reddecekler tabiçünkü nefislerine hitap etmiyor .

parabol hocam;sen diyorsun ki! şerri anayasayı hiç bir şekilde kabul edemem.çünkü o günün şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz.sen şimdi Allah(c.c) kuralları zamana göre değişebilirmi diyorsun yoksa çay çok mu demini almışta yan etki mi yaptıda bu tür safsata yazılar yazıyorsun.
Bunu diyeceğini biliyordum....ve bekliyordum....

ibadetler yapılması yapılmaması gerekenler bunlar her daim kabulumuzdur...

Ama söyle bir gerçek varki kuran o dönemdeki arap yarım adasını daha çok hedef almaktadır kanun nizam daha çok oraya göre belirlenmiştir...mesela 4 kadına kadar evlilik aslında o dönemde savaşta eşlerini kaybeden kadınlar kimsesiz çaresiz kalmasın diye vardır...ama şuan böyle bir durum söz konusumudur...bir kadın dul dahi kalsa yeri geldiğinde kendine bakabilecek güçtedir...

laflarımı istediğiniz yerden çekmeyiniz ve saygısızlık yapmayınız!!!
˙·٠٠•● Allah ın koyduğu hükümler Kıyamete kadar geçerli olacaktır bu sana (parabol)
Bu konuda bilen bilmeyen herkes konuşuyor ama bakıyorum ki henüz bir yol almış değiliz herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür Şeriatta başkasının zorla dinimize girmesini etliyecek bir şey değildir ...
Son defa söylüyorum
Şeriat bir yönetim biçimi değil Allah (c.c.) koyduğu kurallardır.. ˙·٠٠•●••٠·˙
Yok siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz....Ben kurallardan farzlardan bahsetmiyorum...Hatta yanlış anlaşılma olmasın diye ne demek istediğime dair örnek de verdim hemde bunu 50 mesajımda da tekrarladım...istediğiniz yerden çekmeye devam edin!!! Siz benim savunduğuma cevap vermiyorsunuz apayrı bir şey söylüyorsunuz!!

Bakınız ne demişim;

**kurallar yapılması yapılmaması gerekenler her zaman kabulumuzdur!!

**Ama mesela 4 kadınla evlilik o zamanın şartlarında geçerlidir abul edemem!!

**erkeğin mirastan fazla hak alması o dönemde mantıklıdır bu dönemde değil!!

bu söylediklerimde Allah a ve buyruklarına karşı gelme durumu ne??
˙·٠٠•● ayetlerin manalarını kendi mantığına göre yorumlarsan olmaz mantık kabul etmez binlerce örnek verebilirim Kuranı Kerimden sana mantığının kabul etmeyeceği˙·٠٠•●••٠·˙
peki bu üç maddeyi sen yorumla o zaman..Ben bilmiyorum demekki sen öğret...Benim ya da benim gibi kadınların böyle bir şeyi kabul edeceğimizi düşünüyormusun...
Alt 07-31-2008, 15:34   #134
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
˙·٠٠•● Cevap Veriyorum
Kuran Ayetleri dönemlere göre değil Kıyamete kadar insanların uyması için gönderilmiştir
Sana Dört kadınla evlen demiyor Dört kadına kadar izin veriyor
Ayrıca erkek-kadın ayrımı yapan bir insan değilim
ama evde evin reisi erkektir erkek mirastan pay fazla alır diyor alın demiyor o iki kişi arasında kalmış bir durum
o dönemi bu dönemi yok Kuran Zamana ve Mekana gelmiştir Gönderilidiği tarihten ve zamanda Kıyamete kadar uyulmasını Allah ın emrettiği kurallardır ˙·٠٠•●••٠·˙
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2008, 15:44   #135
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
˙·٠٠•● Cevap Veriyorum
Kuran Ayetleri dönemlere göre değil Kıyamete kadar insanların uyması için gönderilmiştir
Sana Dört kadınla evlen demiyor Dört kadına kadar izin veriyor
Ayrıca erkek-kadın ayrımı yapan bir insan değilim
ama evde evin reisi erkektir erkek mirastan pay fazla alır diyor alın demiyor o iki kişi arasında kalmış bir durum
o dönemi bu dönemi yok Kuran Zamana ve Mekana gelmiştir Gönderilidiği tarihten ve zamanda Kıyamete kadar uyulmasını Allah ın emrettiği kurallardır ˙·٠٠•●••٠·˙

Kendin söylüyorsun bunlar kişinin isteğine vicdanına kalmış bir urum sonuçta izin var..SAma ben bugün karşımdaki istemese dahi giderim mahkememe mirasımıda söke söke alırım!!en basit örnek bu devlet güvencesi...Devlet bana "kızım sor abine isterse verir isterse vermez" demiyor...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)