AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-19-2008, 16:07   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Tek kollu çobanın muhteşem başarısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tek koluyla çobanlık yapan İrfan Töreci, azmi sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeyi başardı.

Töreci, yaptığı açıklamada, her yıl okulların tatil olmasıyla Hacıtepe'de çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkı sağladığını söyledi.

Elektrik akımına kapılması sonucu 5 yaşında bir kolunu kaybettiğini anlatan Töreci, kolunu kaybetmesinin doktorsuzluktan kaynaklandığını, bu nedenle küçük yaşlardan itibaren doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.

Töreci, bunun için çok fazla çalıştığını, ilköğretimi birincilikle bitirerek Van Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandığını, burada bir süre okuduktan sonra yeniden Yüksekova'ya döndüğünü belirtti.

Yüksekova Süper Lisesi'nde eğitimine devam ettiğini ve okulu birincilikle bitirdiğini ifade eden Töreci, dershane öğretmenleriyle düzenli ve disiplinli çalışması sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeyi başardığını bildirdi.

Babasının çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını, 10 kardeş olduklarını ifade eden Töreci, maddi imkanı yetersiz olan ailesinin Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde eğitim gören kardeşini bile okutmakta güçlük çektiğini kaydetti.

Töreci, Tıp Fakültesi'nde eğitim görmenin masraflı olacağını, ailesinin bu maddi yükü kaldırmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Ancak bu engeli de aşacağıma, eğitimimi sürdürmem için gerekli desteği bulacağıma inanıyorum'' dedi.

AA
/
samanyoluhaber

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-19-2008, 16:09   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Aysun kayacıya bir şans doğdu,bu güzel insana yardım ederse halkın gözünde küçük görülmekten kurtulacak ;)
Bu arada aysun kayacıya güzel bir kapak olmuş oldu :-*
Anca dizilerde dokturculuk oynarsın sen aysunnnn

Helal olsun çoban'a,yardım eden eminim çıkar.Çoban kadar olamayan var (bknz: aysun kaya(kafa)cı...
Alt 08-19-2008, 16:11   #3
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Aysun kayacıya bir şans doğdu,bu güzel insana yardım ederse halkın gözünde küçük görülmekten kurtulacak ;)
Bu arada aysun kayacıya güzel bir kapak olmuş oldu :-*
Anca dizilerde dokturculuk oynarsın en aysunnnn

Helal olsun çoban'a,yardım eden eminim çıkar.Çoban kadar olamayan var...
:D :D :D
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2008, 16:17   #4
Kullanıcı Adı
cartman
[b][i]Aslında Aysun Kayacıya bu haberi mail atıcaksın ki gorecek Cobanın oyu ile kendı oyunu bir tutmazmıs 8) Su cobanın oyu daha kıymetlı dıyecegım ama bende onun gıbı dusunmek ıstemıyorum :-*
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2008, 21:34   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Çobanı herkes koyunları göderken çalışıp üniversiteyi kazandığını sanıyordu ama öyle çıkmadı,az önce canlı yayına katıldı maşaAllah kendisini çalıştıran dershanenin reklamını yapmadan geri duramadı,az sinsi değilmiş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)