AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2008, 11:49   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Boykotçunun önde gideni (Ahmet Kekeç)
Başbakan Erdoğan’ın, ‘Yalan haber yazan gazeteleri okumayın, evlerinize sokmayın’ çağrısı, büyük yankı uyandırdı. Zaten apartta bekliyorlardı, ne söylense yankı uyandıracaktı.

Doğan Grubu’nun neredeyse ‘yeminli’ örgütü ‘Basın Konseyi’ dahil, neredeyse her meslek kuruluşundan, her gazeteciden tepki geldi.

Uluslararası bir-iki kuruluştan da tepki geldi.

Çok iyi oldu.

Ben de tepki gösteriyorum. Başbakan’ın çağrısını, ‘yanlış’ bulmakla birlikte, sonuçsuz kalacak, sonuçsuz kalması mesleğin hayrına olacak bir girişim olarak değerlendiriyorum.

Başbakan farklı düşünebilir.

Ben, yalan haber yazan gazeteleri okuyorum.

Evime bile sokuyorum.

Hatta, bu gazetelerin zavallıca manipülasyon girişimlerine kasıklarımı tuta tuta gülüyorum.

Mesela, başkasının ‘testis’inden medet uman Hürriyet gazetesine ve bu gazetenin ‘testis-teslis özürlü’ genel yayın yönetmenine çok gülmüştüm. Yalan haber yazmak için kalkıp taa Fransa’lara kadar giden ‘şair entelektüel’ kılıklı küfürbaz yazara da çok gülmüştüm.

Bu yazarın yazdığı haber ‘Mini etekli kızı diri diri yaktılar’ başlığıyla Hürriyet’in sürmanşetinde yayınlandı.

Kendilerince, Fransa’daki türban olaylarıyla, Türkiye’deki türban olayları arasında koşutluk kuracak, ‘türban savunusu’ yapanların ne eli kanlı, ne gözü dönmüş insanlar olduğunu kanıtlayacaklardı.

Fakat, Fransa’daki olayın türbanla alakası yoktu.

İşin kötüsü, mini etekle, yani ‘yaşam biçimi tercihleri’yle de alakası yoktu.

Bunu, şair-entelektüel kılıklı yazarı enforme eden Gaye Petek Şalom da defaatle belirtti. Üstelik, ağzından bu türden laflar çıkmadığını, şair-entelektüel yazar tarafından yazılanların ‘tamamen uydurma’ olduğunu söyledi.

Sonra ne mi oldu?

Uydurma haber, ‘Basın Konseyi’ne şikayet edildi.

Başbakan’ı ‘basın özgürlüğünü kısıtlamakla’ suçlayan Basın Konseyi ne mi yaptı?

Ne yapacak, yalan haber yazan yazarı akladı.

Sonra daha da güzel bir şey oldu:

Bu haber, ‘Bülent Dikmener Haber Ödülü’yle ödüllendirildi.

Şair-entelektüel kılıklı yazar da, büyük bir pişkinlikle gitti, ödülünü aldı. Ödül töreninde bir de konuşma yaptı. Hiç utanmadı.

Neyse, siz Başbakan’a bakmayın.

Doğan Grubu gazetelerini okuyun.

Evinize sokun.

Çocukların erişemeyeceği raflarda saklayın.

Okurken de şunları göz önünde bulundurun tabii:

Başka gazeteler (Milli Gazete, Vakit, Yeni Şafak) başka mecralarda boykot edilirken (garnizonlara, devlet dairelerine, askeri lojmanlara, lojman kantinlerine sokulmazken), bugün ‘basın özgürlüğü’ diye esip savuran Doğan Grubu silahşorları susmuştu.

Boykot devam ediyor.

Doğan Grubu silahşorları da susmaya devam ediyor.

İşin daha da güzel tarafı, attığı zaman mangalda kül bırakmayan ‘Basın Konseyi’ de susuyor.

Bir de ‘dolaylı boykot’ vardır ki, bunun ne olduğunu da, işine gelmeyen gazeteleri (star’ı, Akşam’ı) dağıtım ağından çıkaran, bir sabah vahiy gelmiş gibi uyanıp dağıtım payını yüzde 17’den yüzde 30’a çıkaran, dolayısıyla küçük gazeteleri geberten Aydın Doğan’a sorun.

Şu ‘Bir-Yay’ kepazeliği neymiş, teferruatıyla anlatsın.

Yazarın diğer yazılar için tıklayınBoykotçunun önde gideni ...Doğan ve Mutlu Ticaret sunar...Bu Faruk Bey hep böyle konuşacak mı?...Aydın Doğan’a samimi tavsiyemdir ...Siz ne pişkin adamlarsınız ...Gazeteci şapkası değil, tehdit şapkası ...Utanmanız için bu kadarı yeterli değil mi? ...Meğer hepsi Ergenekon çocuğuymuş ...Bunların yatacak yeri var mı? ...Tarzan zor durumda ...Biraz da halkın avukatı olsanız...Doğan görünümlü Şahin ...Basın özgürlüğü bunlara mı kaldı? ...Git askerliğini yap, üzme bizi ...Tanırım, iyi generaldir ...İşte Emre Kongar’ın gerçek yüzü ...Al sana devrimci başkan ...Senin ötekilerden ne farkın var?...Hocamın yasak aşkı...Hocamın yasak aşkı...Ergenekoncu James Bond...Bu ne terbiyesizlik...Sakın İzmir de elden gitmesin...Ne gazeteciliği kardeşim...Kaldır kadehini gerginlik bitsin...Ben olsam Şener Paşa’ya ne sorardım?...Ergenekon sanığının bana özür borcu var...Hadi Uluengin’e acıyorum...Başsavcı darbeci partiye dava açacak mı?...Trenle kız istemeye giden şair......Çelebi aklın neredeydi?...Beter olsunlar...Latif Bey’e son kıyağımdır...Ergenekon 28 Şubat’a da uzanır mı?...Kayıp dosyayı sahaflarda bile bulursunuz...Postal yok, cübbe var... ...Sorunlara çözüm üretme......Baykal’ın Ergenekon’la imtihanı.....Bu savcı suç işlemeye devam edecek mi?...Terör mevsimi mi açılıyor?...Bir ‘solcu’ ölmüş diyeler......Tuncay neden çıldırdı?...Atatürkçülük darbe ideolojisi mi?...Senin vicdanın rahatsa, sorun yok......Al sana delil......ERKE, Ergenekon’un motoru muydu?...Düşmanlığınızı erteleyin......Bir açıklamanız olmayacak mı Onur Bey...Susurluk karşıtları neden Ergenekoncu oldu?...Bu da size kapak olsun......Tren... Öpsün seni Zeki Müren!...CHP niçin bu kadar tedirgin?...Şener adlı bir Cumhurbaşkanımız olacaktı......Darbe başarılı olsaydı......Latif Bey aradı ve dedi ki......Gazeteci mi, cunta sözcüsü mü?...Sizi sandıkta görmek isteriz Latif Bey!...Hasan Bey ve Erdem abi......E, biz de bunu söylüyorduk işte... Ergenekon'...Bu Başsavcı’nın başka işi yok mu?...Darbe, evlatlarını mı yemeye başladı?...Darbeciler, Amerika’dan izin aldınız mı...Madem yüreğiniz var... ...Küfredeceğinize soruma cevap verin!...Ben Kemalist olsaydım......Sosyal demokrattan ‘faşizm’ müjde...Bir sen eksiktin......Darbenin gazetecileri... ...Biz de güvence istiyoruz... ...Kılıç gitsin, Paksüt kalsın... Öyle mi?...Bir Kanadoğlu icadı daha......İkisi de istifa etmeli......Mustafa git başımdan......Sen de darbecilerin kalemşörüsün... ...Sezer’in atadığı ‘hülleci’ ...Bu ‘çok güzel akşam yemeği’ de ne...Bu ‘çok güzel akşam yemeği’ de ne...Yargının görevi sorun üretmek mi?...Şerefli basın, bunu da yazsın... ...Sen bu halka fazla güvenme... ...Normal ülkelerde bu yargıçlar tutuklanırdı......Emin misin? ...Emin misin?...Demokrasilerde 'no' tuşunun yeri ve önemi......Senin yerin Bozkurtlar'ın yanı......Emre hocam da böyle yapardı... ...Gel de saldırma......CHP medyasının Babacan’la derdi ne?...Devletin valisi Önder Sav’ın özel ulağı...Nankör gençlik bu rezilliği de gördü......Ulusunun yüzünü kızartan yazar......Vicdanı ve adaleti olmayan mahkeme......Vicdanı ve adaleti olmayan mahkeme......Sizin hukukunuz Başbakan asar......Bir muhtıra da çeteler için yayınlasanız......Türkiye’nin en büyük sorunu, ideolojik ...Yargıtay’ın konuşmaya hakkı var mı?...Ergenekon tosununa cevabımdır...Önder Sav’a teşekkür edelim......Müjde, faşizm geliyor......Baykal’ın gözündeki mertek......Eksik kalmasın bari......Görelim sizi Abdurrahman Bey......Latif abi dur durak bilmiyor......Bir hukukçu aranıyor......Eloğlu yemiyor......Şimdi siz bunlara solcu mu diyorsunuz?...Sizin eliniz de kanlı değil mi?...Yargı Baykal'ın oyuncağı mı?...Latif Abi kötü bir projedir......Yine kalp kırmak istiyorum! ...Görelim seni Burhan Bey! ...Ne biçim devrimci sendikacı bu?...Taksim inadı... ...Dürüst ol, akıllı ol, delikanlı ol......Tam savaş kadrosu......CHP düşmanından sevabına iktidar tüyosu......Bu Umut da umut vermiyor... ...Al sana baskı... ...Bir kez daha aferin Onur Öymen......Utanmaları da yok... ...Aferin Onur Öymen......Ergenekon solcuları......Kimmiş bu jurnalci gazeteci?...Biri bu hanımı durdursun... ...Başsavcı Ergenekon'un neresinde?...Kemal Tahir Ergenekon'a nanik yapıyor......Gidişin olsun da......Korkmayın... Size bir şey olmaz!...Krizin faturasını Başsavcı ödesin......Hükümet yalakası diyor ki......Ülke batarsa, arazilerin de batar......Ben kimim ki bunları yazıyorum?...Bir yıldız doğuyor......Resmen gözleri dönmüş......Hem darbeci, hem yalancı... ...Dalga mı geçiyorsunuz?...Ülke batmış, umurunda mı?...Şaka gibi... ...Bu saçmalığa ‘dur’ denmeli... ...Bu darbe inşaat mühendislerine yarar... ...Oh ne güzel adalet, mis gibi... ...Fotoğrafa bak da konuş......Ellerini temizle de gel... ...Latif abi formülünü açıklıyorum......Çok büyüksün Hasan abi......Hoşuma gitmedi......Neden susacakmışım?...Başsavcı CHP´ye dava açacak......Kuzu kuzu oturalım, öyle mi? ...Deniz Bey de heveslenmesin.....Latif abi heveslenme, sana ekmek yok......Kin, düşmanlık, hezeyan... Ne ararsan var!...Vay uyanık!...Bana ilişme, mahcup olursun!...Olmadı yenge hanım... ...Valla ben de çok güldüm......Büyükanıt´ın üniformasını kim giysin? ...Olmadı İsmail Paşa, olmadı......Madem bu noktaya gelecektiniz......Hep diyorum: Terbiye çok önemlidir......Bu genişlik öldürecek beni......Nah alırsınız......Tedavim bitti, artık konuşabilirim......Bir gün çıkıp 'benim elim kanlı' der mi?...Yoksa gizli AK Partili misiniz?...Şimdi de rektör müçtehitler çıktı başımıza......Lafı geveleme, nefret ediyorsun işte......Sen istiyorsan Şamanist kal... Engel olan mı ...Bu dinci parti derhal kapatılsın......Haksızsam, `haksızsın´ deyin......Sonu ´Erke Dönergeç´e benzemesin de......Hem küfürbaz, hem yalancısın Özdemir......Birileri bunlara ´Ergenekon´u hatırlatmalı!...Korkmadım desem yalan olur......Biz de sizden korkuyoruz Ertuğ Bey......Sizin faşizmden yakınmaya hakkınız var mı?...Hiç utanmaları da yok......Gel de ikinci cumhuriyetçi olma......Artık ayıp olmuyor mu Başkan?...Hem samimiyetsiz, hem kurnaz......Bir bu eksikti! Apo Kemalist olmuş......Farklı olduğuna nasıl inanacağız?...´Kin ve düşmanlığa tahrik´ suçu başka nasıl i...Çok doluyum, konuşturmasınlar beni......Aman ne güldük, ne güldük......Başörtüsü meselesinin muhatabı asker mi?...Aha... Laiklikten çıktım!...Halk kimin düşmanıdır?...Yiğidim İlhan´ım neden susuyor?...Helal olsun size......İnternetime dokunma......Ne dersen de... `Velev ki´ deme......Size de düşen bir görev yok mu Ertuğ Bey?...Sen başla, ben geliyorum......İsteyince yazıyor kerata......Sen önce itibarını kurtar......Satılık kalem diyor ki......Masum iki soru......Irak olsunlar yeter......Dokunacaklar... Hem de çok kötü...`İcat çıkarma, otur oturduğun yerde...`...Kafasına Hindistan cevizi düşesice......Fazıl Say AK Parti`ye iki puan kazandırdı......Fıkra anlatmadan duramaz mısınız?...Haklısınız ama... Ben de haklıyım!...Her şey kabak gibi ortada......Suçun büyüğü rahmetlide......Rektörü değil, yasayı kaldırın......Edepsiz olmak şart mı Hakkı Bey!...Dana kovalayan yazar......Yiğidim aslanım kitap okuyor!...Muhalif ol, ciğerimi ye......Hepimiz Fazıl Say´ız da bakalım Fazıl Say ken...Ben askerin kodu mu oturtan ve darbe yapanını...Korkuyorum Ahmet abi!...Yazıktır, günahtır......Aşmış bunlar......Bin dirilesiceler......Hepten sağdan sağdan gitmek......Teziç yalan söylüyor...Önce vur, sonra empati bekle......Eşek bile anlar......

Ahmet KEKEÇ
Star

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)