![]() |
#1 |
![]() ![]() Ey Filistinli Kadın! Boş mu kaldı yuvanı kucaklayan kanadın Nereye gitti bırakıp da seni kocan evladın Nasıl, nasıl dayanır bu acıya beden Yavrunun parçalanışını izlerken pencereden Benim ninnim şarkıdır, senin ninnin ağıt Bebeğim sussam ağlar, seninkinden gelmez yanıt Tasalanma yavrun artık toprak beşikte uyuyor Devam et söylemeye o ninnini duyuyor. Ey Filistinli Adam! Körüklerken zulüm yüreğinin ateşini Sana düşen kırılırcasına sıkmak dişini Senin gözyaşların akarken en derinden Benim buz tutan kalbim kımıldamaz yerinden Benim dilimde pembe sevdaların türküsü Senin sesini dokuyan hürriyet ülküsü Erkekler ağlamazmış ağla mübahtır sana Ve ağlamadığım için gel tükür haktır bana Allah'ım nasıl vereceğiz bunun hesabını İmanla dolduramadık mı yoksa gönül kabını Ey Filistinli Çocuk ! Kırmızıdan başka renge yer var mı hayallerinde Kına diye kan mı var yoksa ellerinde Üşüdüğünü duyuyorum tir tir titriyorsun Yoksa rüyanda kaybettiğin anneni mi görüyorsun Senin uykun bile gerçek, benim hayatım uyku Benim yastığım pembe hayal, seninki ölümden korku Gerçi korkmazsın ki sen bizim gibi ölümden Azıcık haysiyet çıkmaz, karıştırsan külümden Düşünce yağmur damlaları kirpiklerinden aşağı Güneşin kara o yüzden mi siyah gökkuşağı Umut et belki yaşların kuru gönlümüze dökülür O zaman duyuşlar biraz 'ENE'lerden sökülür.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|