![]() |
#51 |
![]() İyide bunu atfeden ben değilim ki Tefsir Alimlerinin hepsi bu ayetin mezhep imamlarını kastettiğinde ittifat etmişler..
Bu ittifakı kabul etmeyip ayetlere kendi kafamıza mana veremeyiz ki.. Hem sadece bu ayet yok ki: "Ey iman edenler, Allaha itaat edin, Resule itaat edin ve Ülül-emrinize itaat edin!" [Nisa 59] Burda ki Ülül-emride Alimler Mezhep imamları olarak açıklıyor.. |
|
![]() |
![]() |
#52 |
![]() --- Aşk-ı İlahi demiş ki İslamoğlu Hoca böyle dedi ben de şaşırdım.
""sünnet namazı neden bu kadar önemser bu ümmet anlamam..kendilerine işi zorlaştırmayı sever bu kişiler..sünnet demek hareket demek..insanlar neden bu hareketleri taklt eder ..şaşarım akıllarına.." Söylediği gayet net, bu bir yorumdur... Bundan öyle şaşıracak hiçbir şey yok. Ama yine de bu cümle bir cımbızdır. Bunun önü ve arkası muhakkak vardır. *** ---Aşk-ı İlahi, İslamoğlu Hoca'nın böyle dediğini duymuş "ayrıca bi insan hz ebubekir(r.a.) yok derse veya hz ali (r.a)yok derse ne olur..dinden çıkarmı.." Mustafa İslamoğlu bunların hiçbirine kesinlikle yok demiyor ki, mutlaka orada birşey anlatıyordur. Böyle cımbızlayarak hiçbiryere varamazsınız. *** --- depare, Kur'anda hangi mezhep imamı geçiyormuş sorumuza karşılık bunu söylüyor. Aynen böyle diyeceğini de biliyordum. -Kur'anda mezhep imamı geçmez ama bunu işaret eden ayet geçer- öyle düşünürsek muhakkak ki her mümin toplumun dini önderi vardır. Kaldı ki Mustafa İslamoğlu'nun mezhepleri kabul etmediğini, mezheplere düşman olduğunu hiç kimse söyleyemez, söyleyen kuru iftira etmiş olur. Aşağıda bir adres veriyorum, Mustafa İslamoğlu burada buna cevap veriyor. MUSTAFA İSLAMOĞLU TEK TEK CEVAP VERDİ "İmam Şafi'ye, İmam Ahmed bin Hanbel'e, İmam-ı Azam Ebu Hanife'ye, İmam Malik'e, İmam Cafer'e, İmam Zeyd'e, İmam İbni Hazm'a ve daha burada sayamadığım, haklarını helal etsin merhum imamlar, diğer imamlara nasıl küçümseyici bakarım, ben bu kadar edepsiz miyim.. Hiç benim ağzımdan bunlar için tahkir cümlesi duyduğunuz oldu mu?" Mustafa İslamoğlu'nun ilmi, fıkhı ve fikri eleştirilere saygısı var ama kendisine iftira atanlara, söylemediği şeyi söyledi diyenlere, (mezhepleri yok sayıyor diyenlere) Ruz-i Mahşer'de soracak bir hesabı var. Mustafa İslamoğlu sadece bazı kalıpları aşmıştır. Fıkhi manada Müesses Nizamı yaşatan bazı cemaatlerde bunu kaldıramamıştır, tüm mesele bu. |
|
![]() |
![]() |
#53 | |
![]() Alıntı:
o ayet belkide peygamberler bazındadır çünkü her peygamber ümmetiyle girecek hatta bilirsinizdir duymuşunuzdur bizim peygambermiz ümmeti girmeden girmeyecek cennete bende böyle yorumluyorum ha mezhep doğrudur çünkü bazı fetvalar olmadan bizim dini ve kuranı anlayacak bilgimiz yok ve şunuda söyleyimki mustafa islamoğlu çok yanlış anlaşılıyor.......... |
||
![]() |
![]() |
#54 |
![]() cımbızla filan çekmiyorum..bire birde söylemleri..konuşmanın tam metni tabiki aklımda olamaz..ama çıkan sonuç buydu..
ama bu konular hassas konular..ben eminim ama.. daha fazla bi şey yazmak istemiyorum.. inşaalah rabbim bizi şaşırtmasın..daha ne diyim |
|
![]() |
![]() |
#55 | |
![]() Alıntı:
Mesela Peygamberleri ve mezheb imamları ile çağrılma hadisesi insan kabirden dirilip ilk kalktığı zamanda olacağı söyleniyor.. Babasının ismiylede mahşer meydanında kendisine hesap verme sırası geldiğinde çağrılacak.. Mustafa İslamoğlunu daha önceleri bende severdim hatta vakit gazetesi sayesinde "Yahudileşme Temalüyü" isimli kitabını ve bir kaç kitabını daha okumuştum.. Ancak malesef bazı görüşleri beni hüsrana uğrattı.. İslam kıldan ince kılıçtan keskin nizamlar üzerine kurulmuştur.. İtikat meselesi çok önemlidir.. Mesela Kuranı Kerimde çoğu yerde Allah Kafirlerin cehennemde ebedi(sonsoz) olarak Müslümanların da Cennette sonsuz olarak kalacağını belirtir.. Ancak Mustafa islamoğlu Cennetle Cehennemin sonsuz olmadığını iddia ediyor bunuda sadece bana ait bir görüş değil diyerek başka yerlere dayandırıp ispatlamaya çalışıyor.. İşte bu kıldan ince bir mesele,itikat meselesi bu görüş çok tehlikeli bir görüş ve kabul edilir bir yanı yok.. |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|