AK Gençliğin Buluşma Noktası
Üniversite Eğitimi, Üniversiteler (Ak Parti Forum) Üniversiteli Ak Üyeler, Üniversiteler ve Üniversite derslerini burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-19-2009, 11:35   #1
Kullanıcı Adı
NS
Smile Turgut Özal Üniversitesi açılıyor
Turgut Özal Üniversitesi açılıyor

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından Turgut Özal Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören tasarı Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarıya göre kurulacak olan Turgut Özal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Mühendislik, Tıp ile Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinden oluşacak. Tasarının gerekçesinde Türkiye’de ortaöğretimdeki okullaşma oranındaki yükselişin nüfus artışı ve ekonomik gelişmelerin yükseköğrenime olan talebi artırdığına dikkat çekildi.

Gerekçede “Türkiye’de 2007-2008 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin açık öğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda eğitim gören toplam 1 milyon 606 bin 822 öğrencinin 123 bin 525’i vakıf üniversitelerinde eğitim-öğretim yapmaktadır. Devlet kaynakları ile değil kendi yarattıkları kaynaklarla kazanç amacı gütmeden vakıflar tarafından, kanunla kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversiteleri Türk yükseköğretiminin ayrılmaz bir parçası ve önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından Ankara’da ‘Turgut Özal Üniversitesi’ adıyla yeni bir vakıf üniversitesinin kurulması, Türkiye’nin genç nüfusunun yükseköğretim talebini karşılamada yardımcı olacaktır“ denildi. (ANKA)

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)