AK Gençliğin Buluşma Noktası
Başarı Merdiveni Başarı adına herşeyi burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-05-2009, 16:27   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart 58 yaşında okuma yazma öğrendi
58 yaşında okuma yazma öğrendi


2'si doktor, biri mühendis, diğeri de öğretmen 4 çocuk annesi 58 yaşındaki Sevdiye Katar, ''Ana Kız Okuldayız Kampanyası'' kapsamında okuma yazma öğrendi.








Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı kampanya kapsamında Tokat Odalar ve Borsalar İlköğretim Okulunda 2. kademe okuma-yazma kursu düzenlendi. Kursa katılan 18 kişi, diploma sınavına girmeye hak kazandı.

Kursiyerlerden 58 yaşındaki Sevdiye Katar 2'si doktor, biri mühendis, diğeri de öğretmen 4 çocuk yetiştirdiğini, ancak kendisinin, zamanında köyleri küçük olduğu için öğretmen verilmediğinden dolayı okuma yazmayı öğrenemediğini söyledi.

Kampanya kapsamında kursa katılarak okuma yazma öğrendikten sonra hayatında pek çok şeyin değiştiğini ifade eden Katar, ''artık rahat rahat arabaya binebiliyorum. Gidebileceğim yerleri okuyabiliyorum, ismimi yazabiliyorum. Şimdi çok mutluyum'' dedi.

Sevdiye Katar'ın Bağlar Sağlık Ocağında görevli doktor kızı Saliha Katar da (33), annesini bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Annesinin ilkokul çocukları gibi çok heyecanlı olduğunu, kendisinin de kursun son gününde annesinin heyecanını paylaşmak istediğini ifade eden Saliha Katar, duygularını şöyle ifade etti:

''Annem okuma yazma öğrenince evde büyük bir sevinç vardı. Artık televizyon izlerken altyazıları, yolda giderken tabelaları okumaya çalışıyor. Tabi ki o mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Biz annemin her dediği şeyi onaylarız. Onun okuma-yazma isteğini onayladık. Şimdi telefon numaralarını falan tek başına okuyup, yazabiliyor. 'Tam öğrenemedim' diye dertleniyor, ama bizce çok güzel öğrendi. Her gün ödevini çok dikkatli bir şekilde yaptı.''
Annesinin tansiyon hastası olduğunu, eskiden sürekli psikolojik olarak kendisinde hastalık aradığını ifade eden Katar, ''şimdi öyle değil. Kursa geldikçe rahatsızlığının üzerine düşmedi ve psikolojik olarak daha rahat. Daha önce annemiz bizim yanımıza gelir, heyecanımızı paylaşırdı. Şimdi de biz onun heyecanını paylaştık. Evin küçük kızı gibi oldu annem. Biz de onunla beraber büyük bir heyecan yaşadık. Kendisini kutluyorum'' diye konuştu.

Okulun öğretmenlerinden Yasemin Torun ise 2. kademe kursuna katılan 18 kursiyeri mezun etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. 90 saatlik birinci kademe kursa katılanların okuma yazma öğrendiklerini kaydeden Torun, ''okuma yazmayı öğrenenlerden 18 kişi ikinci kademeye başvurdu. İlkokul diploması alabilmek için ikinci kademeye katılan bu kursiyerlerimiz 120 saat süreli kursu başarılı bir şekilde bitirdiler'' dedi.

Torun, kursiyerlerin bu ay yapılacak sınavlarda başarılı oldukları takdirde ilkokul diploması almaya hak kazanacaklarını söyledi.

Kurs süresince hiç zorlanmadığını ifade eden Torun, ''Çünkü kursiyerlerim son derece istekli ve azimliydiler. Onların bu azimleri, gözlerindeki öğrenme azmi sürekli bana motivasyon oldu'' diye konuştu.



(AA)

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım