AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-14-2009, 21:08   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart İsrail'den Obama'ya Arap benzetmesi

Aşırı sağcı İsrailliler, Kudüs'te Barack Obama'yı protesto etti, sokaklara onu bir Arap olarak tasvir eden resimler astı

Binyamin Netenyahu'nun Yahudi yerleşim birimleri hakkında bugün yapması beklenen konuşma öncesinde İsrailliler, Başbakanlık binasının önünde protesto düzenledi.

İsrailliler Amerikan Başkanı Barack Obama'yı Arap yandaşlığıyla suçluyor.

George Bush yönetiminin kayıtsız şartsız İsrail'i destekleme politikasının ardından Washington ile Tel Aviv arasında gergin dönemler yaşanıyor.

Barack Obama'nın Mısır'da yaptığı tarihi konuşmada Yahudi yerleşim birimlerinin inşaasına son verilmesini istemesi, iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.

Ülkesinde büyük baskı altında bulunan Netenyahu, konuyla ilgili bir açıklamada bulunacak.

İsrailliler de bu konuşma öncesinde Başbakanlık binası önünde protesto düzenledi.

Öte yandan aşırı sağcı İsrailliler, Kudüs sokaklarına Barack Obama'yı bir Arap olarak tasvir eden resimler astı.

Obama'yı geleneksel Arap kefiyesi giymiş halde gösteren fotoğraflarda "yahudi düşmanı" yazıyor.

Obama, iki devletli çözüm modelinin uygulanabilmesi için Yahudi yerleşim birimlerinin inşaalarının durdurulması gerektiğini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından 'intikam' yemini eden yerleşimciler Filistinlilere yönelik saldırılarını artırmıştı.

Netanyahu'nun beklenen konuşmasında yerleşimleri durdurmayı reddetteceği, ABD ile İsrail arasındaki restleşmenin devam edeceği iddia ediliyor.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-14-2009, 21:22   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
İsraillilerede hiç güvenim yok açıkcası.. belkide bi planları vardır hep oldu..
Obamanın Müslüman dünyasına bush a göre daha ılımlı durması sevindirici geliyo ama israili düşününce soğuyorum..
Acaba tepkiler gerçekmi? İnanayımmı
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2009, 21:25   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Ben baştan beri diyorum obamaya hiç gvenmiyorum hatta bence o bushdanda tehlikeli ....
Çünkü o açıkça düşmandı bunun ne olduğu belli değil ve dost Gözüküyor.....

Şunu unutmamak lazımki amerikada oturtulmuş bir sistem var ve o sistem kendisi işliyor seçilen adamın kim olduğu önemli değil bizim gibi her gelen kendi kafasına göre atamalar yapıp politika değiştirmiyor....
Alt 06-14-2009, 21:26   #4
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
obamanın müslüman olması, yahudi israili pek bir rahatsız etmiş, kendileri müslümanlara yapmadığı hakaret kalmadı müslümanlar tepkisiz kalsın, obama yahudiye karşı tepkisini ortaya koyarken bayağı bir tepkililer.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2009, 21:31   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Bencede obamanın sergilediği tavırların samimiyetine inanmak istiyorum ama...
ABD nin sistemini tatlı göstermesi için koyduğu şirin bir kukla olarak beynimde canlanıyo..
Ne biliyim Amerika- İsraili az cok tanıyorum Amerikanın en zengin 700 şirketinin cogunluğu israile ayitmiş okudugum bir kaynakda görmüştüm..
+ adamların dolarlarında bile yahudi sembolleri var sanmıyorumki bir başkan demokratik secimlerle bu dezene dur desin...
Alt 06-14-2009, 21:39   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
israilin şifresi diye bir kitap okumuştum onda çok çarpıcı bilgiler var o bilgiler aklıma geldiğinde İmkansız olduğu açıkça ortaya çıkıyor mesela birisi
İsrail savunma bakanı amerikadan Tank mermisisi istemi(gelişmiş bir tank bilgileri veriliyor ama hatırımda değil).....
Amerikan sorumlusu depolara bakmam gerek biz o tankları kullanmıyoruz o yüzden kalmamıştır büyük ihtimalle falan dedikten sonra.....
Aradan biraz zaman geçmiş ve İsrailli bakanı arayarak depolarımızda mevcut değil bitti demiş...
Bunun üzerine İsrailli bakan Şu deponuzda şu adet bu deponuzda şu adet var gönderin demiş Amerikalı sorumlu şaşkın bi şekilde tamam demiş ve göndermişler......
Alt 06-14-2009, 21:48   #7
Kullanıcı Adı
Seyyah
Bende masonlar ve büyük israili kurma hevesleri ile ilgili konular okumuştum detaya girsem yaz yaz bitmez ama adamların öyle planları varki ne kadar acı olsada insan şaşıyor öyle bir mekanizma kurmuslarki okuduklarıma göre;
sanki 20 yıl sonra kim baskan olacak desen şıp diye söyleyeceklermiş gibi..
Ama sunuda belirteyim benim edindiğim bilgiler sanal ortamdan. %100 doğru demiyorum.
Mesela bunlar kendilerinden başka her milleti ırkı köle gibi görüyolarmış.
Bunların bir komutanı büyük israili kurana kadar borcumuzu ödememiş oluruz gibi birşey demişti.
Yanlış hatırlamıyorsan mezopotamyayı kendilerininmiş gibi bakıyolar kudusden mezopotamyaya kadar büyük israili kurmaya calısıyorlarmış.
Ki bunlar doğru ise adamların dünyadaki örgütlenmelerine bakıp bu niyetlerinde ciddi oldukları anlaşılıyor..
Allah Müslüman alemine birlik versin...
Alt 06-14-2009, 21:53   #8
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
benim bilgilerim belgeli.....
yazdığım bölüm sadece bir sayfalık bşişeydi yahudiler ile ilgili baya bi bilgi edindim....
mese birde şey var....
İsrail kelimesinin anlamı.....
Çoğumuz bilmiyordur ama çok tehlikeli bir kelime....
İsrail kelimesinin anlamı: Allahın yenemediği anlamına geliyormuş(haşa)

güya israil ile Allah güreş tutmuşlar yenişememişler o yüzden israil denmiş o şahısa....
Alt 06-14-2009, 22:09   #9
Kullanıcı Adı
Seyyah
Kardeşim biz duamızı eder duyarlı oluruz..
Kulun bir hesabı varsa Allahında bir hesabı vardır..
Alt 06-14-2009, 22:14   #10
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Tabikide ondan şüphemiz yok anlatmak istediğim şey insan gücünün yapabileceği en muhtşem şeyi yapmılar anlamında ama Allah her şeye kadirdir......
Zaten Tek umudumuz Allah......

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)