Alıntı:
ŞekerPortakalı Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar! Madem demokrasiden ve çok seslilikten söz ediyorsak, eğer hoşgörüden söz ediyorsak her düşünceyi saygı ile karşılamamız gerekiyor. Kişiler bazı kişilerin görüşleri ile aynı değil diye onları yargılamak bize düşmemeli. Eğer hoşgörü diyorsak tam ve yekin bir saygı ve hoşgörü olmalı.Demokratik toplumlarda her şey konuşabilmeli ve tartışılabilmelidir. Ancak tartışılıp sorgulanırsa gerçeğe ulaşırız.
|
Tartışma böyle olmaz. "Aklım almıyor" deyip, dini sanki cahil insanları kandırmada bir araç gibi göstermek doğru mudur? Bu şekilde tartışma olur mu?
Madem bu doktorlar aklı almadıkları için dini yok sayıyorlar, o zaman evrende ilimle açıklanamayan her olayı da yok saysınlar. Saymıyorlarsa o zaman bu işte bir çifte standart var demektir. Mesela boşlukta duran bir kaya parçasının (dünya) kendisine bir yol çizip aynı yolda asırlarca dönmesi de ilime göre imkansızdır. O zaman değerli doktorlarımız (!) aklın ve ilmin izah edemediği bu olayı da yok saysın.
İslamdan getirdiği inançlar ve sahip olduğu bilgileri birleştiren Ahmed El-Bruni, dünyanın döndüğünü Newton'dan asırlar önce söylediğinde bilim adamları dalga geçmişti. Bu aklen ve ilmen imkansız demişlerdi. Şimdi hala ilmen imkansız olsa da gözlerimizle şahit olduk ve dönemin bilim adamlarıyla biz dalga geçiyoruz.
Şayet bu doktorlarımız o dönemde yaşasaydı, Ahmed El-Bruni ile dalga geçenlerden olurdu.