![]() |
#241 |
![]() Yavuz Bahadıroğlu...
Merhaba söğüt... muhteşem bir kitap.. şimdi de aynı yazarın, Osmanlı'da yaşanmış hikayeler kitabını okuyorum... |
|
![]() |
![]() |
#242 |
![]() zorluklara karşı KENDİNİ ATEŞLE
cengiz ERŞAHİN güzel bir kişisel eğitim kitabı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
![]() Alper Canıgüz - Tatlı Rüyalar
Farklı bir roman okumak ve biraz eğlenmek, kelimelerle nasıl oynanır görmek isteyenlere tavsiye ederim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
![]() Mehmet Baransu - Karargah
Pazarlık - Vahdettin Engin 2'si aynı anda bitti. Şimdi gazap üzümlerine başladım ... Konu Özgür Çağrı tarafından (07-22-2010 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#245 |
![]() Gazap Üzümleri-John steinbeck.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
![]() Pardon ya beynim pc başinda uyuşmuş sanırım klavyenin azizliği
![]() |
|
![]() |
![]() |
#247 | |
![]() Alıntı:
![]() Genel itibariyle sıkıcı bir kitap ama gerçekten derin mesajlar içeriyor.. Bunu çoğu insan anlamıyor ama dikkatli okuduğunda anlayacaksın.. Kitaptakiler çok garip insanlar,isim uyumlu diye düşünüyorum ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
![]() Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur
Güzel bir romandı. İki üç gün denilebilecek kadar kısa bir sürede bitti. Tabi bu süre böyle bir kitaba göre kısa. Kitapta Mümtaz ile Nuran'ın aşkları anlatılıyorsa da ben böyle dar bir kalıba sokmak istemiyorum bu romanı. Çünkü kitapta İstanbul anlatılıyor. Üsküdar anlatılıyor ki Üsküdar'da yaşayan biri olarak ( Bir senelik de olsa ) diyebilirim ki tekrar Üsküdar'a aşık oluyorsunuz. Kitapta az da olsa sürekli İkinci Dünya Savaşı'nın çıkma ihtimali, Hitler ve politikası ve Türkiye'ye yansımaları gibi mevzularda fikirler yürütülüyor. Bu da o dönemin insanları üzerindeki, ki bu insanların hepsi zengin , aydın, rahat , geçim dertleri olmayan insanlar nasıl bir etki yaptığını anlamamıza yardımcı oluyor. Bir de kitaptaki "alaturka müzik" mevzusu var ki bu işlerden anlayanlara okurken büyük bir haz verir düşüncesindeyim. Şahsen ben hiç anlamadığım halde çok zevkle okudum. Bir sürü makam ismi öğrendim. Son olarak da ruhsal betimlemeler bir harika. Bu betimlemeleri okurken insan o karakterle hemhal oluyor ve sanki onu ondan daha iyi anlıyor. ( Bu açıklama bu başlık için ne kadar yerinde olur bilmiyorum. ) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
![]() Hacı Bektaş-ı Veli , makalat
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
![]() cemil meriç den bu ülkeyi tekrardan okumuştum en son...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|