AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-26-2010, 00:32   #11
Kullanıcı Adı
Çöl Aslanı
bende dinlemiştim başbakan çok ağır konuştu bence biraz daha tepki çekmeden uysallıkla bu süreç yürütülmeli çünkü sırf ak partiye oy verenlerle bu referandumdan zaferle ayrılamayız solcularında desteğine ihtiyacımız var o yüzden daha dikkatli konuşmalar yapılması daha mantıklı olur diye düşünüyorum
Çöl Aslanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 01:32   #12
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kılıçdaroğlu söylemiş ama siz başka yere saldırıyorsunuz

Başbakan kılıçdaroğlunu liderine ihanetle suçlayınca kılıçdaroğlu başbakanı suçluyor ama siz saadet partisini hedef alıyorsunuz?

Bu nasıl iş yahu!

Bu konuda senin muhatabın kılıçdaroğludur sayın arkadaşım.

(yazınızdaki saçmalıklara cevap vermeye bile gerek yoktur)

"BAŞBAKAN'A ÇOK SERT CEVAP

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'ihanet ediyorlar' sözlerine çok sert cevap verdi. Söze, "Biz şimdiye kadar efendi davrandık" diye başlayan Kılıçdaroğlu, "Recep Bey efendi davrandık diye bizi hafife almasın. Onun yalanlarını yakasına tek tek yapıştıracağım "dedi. Ardından da ihanet suçlamalarına şu yanıtı verdi: " Sen kim oluyorsun da bizi ihanetle suçluyorsun. Git bu soruyu Erbakan'a sor, yanıtını o versin.""

Sizin mesajınızda alıntıladığınız yukarıdaki açıklamaya karşılık o mesajımı yazdım. Söylediklerimi Saadet Partisi'ne karşı bir saldırı olarak algılamanız doğru olmamıştır. Necmettin Erbakan'a ihanet edenler onunla yolarını ayırmış olan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları değil, Necmettin Erbakan'ın; arkadaşlarının, oğlunun, kızının ve damadının yer aldığı listesini reddedenlerdir.

Fazilet Partisi kapatıldı; Milli Görüş, Saadet Partisi'yle yoluna devam etti. Biz, Milli Görüş'e ihanet etmedik; yeni bir siyasi parti kurarak (Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)) yolumuza o yeni siyasi partiyle devam ettik.

Başka bir misal daha vereyim ki konu daha net anlaşılsın: AK Parti'yle siyasete bir süre devam eden Abdüllatif Şener, AK Parti'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kurmuştur. Abdüllatif Şener'in AK Parti'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kurmuş olması onun AK Parti'ye ihanet etmiş olması anlamına gelmez. Abdüllatif Şener, AK Parti'ye ihanet etmemiş, yeni bir siyasi parti kurarak kendi yoluna gitmiştir.

Gerçekleri söylüyorum; Saadet Partisi'ne saldırıda bulunmuyorum. Biraz daha detaylı olarak açıklayayım ki konu netliğe kavuşsun:

Eğer bir siyasi görüşün partisi, o siyasi görüşü ortaya çıkaran kurucusu ve doğal liderinin; hem arkadaşlarının, hem oğlunun, hem kızının, hem de damadının yer aldığı listesini reddediyorsa, o siyasi görüşün lideri daha hayattayken kurucusu ve doğal lideri olduğu görüşün partisinden adı ve soyadı silip kazınıyorsa, o siyasi parti sahip olduğu görüşü reddetmiştir. Yukarıdaki misalden devam edersek, eğer o siyasi görüşün kurucusu ve doğal lideri vefat etmiş olsaydı, o liderin; arkadaşlarının, oğlunun ve kızının bulunduğu listenin reddedilmiş olması durumunda, o siyasi partinin sahip olduğu görüşü reddedip reddetmiş olduğu hususu tartışılabilirdi.

Eğer beni, Saadet Partisi karşıtlarıyla, Saadet Partisi düşmanlarıyla bir tutarsanız yanılırsınız. Karşı olduğum siyasi partiler CHP ve onun gibi laikçi solcu siyasi partilerdir.
Saadet Partisi'ne, BBP'ye, MHP'ye ve diğer sağ partilerin hemen hemen tamamına onların taraftarı olup onları desteklemesem de, bazı görüşlerini beğenmesem de karşı değilimdir. Çünkü sağ siyasi partilerin hemen hemen hiçbiri İslam'a ve Türk Milleti'nin değerlerine karşı değillerdir.

Yani sizin anlayacağınız, Saadet Partisi hakında söylediklerimi Saadet Partisi'ne karşı olan ve ona düşman olan bir insan olarak söylemiyorum; çünkü Saadet Partisi'ne karşı da değilim, düşman da değilim. Yaptığım sadece bir durum tespitinden ibarettir. Saadet Partisi krize girdi; oh iyi olmuş da demiyorum, ah yazık niye böyle oldu da demiyorum. Çünkü Saadet Partisi benim partim değildir. Saadet Partisi'ne her ne kadar karşı olmasam da o, benim siyasi partim olan AK Parti'nin siyasi rakibi olan bir siyasi partidir.

Söylediklerim saçmalık değildir; gerçeklerdir. Niye cevap vermiyorsunuz? Madem söylediklerimin saçmalık olduğunu iddia ediyorsunuz, öyleyse söylediklerimde nerelerde saçmalık varsa söyleyiniz. Saadet Partisi, Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Necmettin Erbakan'ın listesini reddetmedi mi? Evet, reddetti! Saadet Partisi, Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Necmettin Erbakan'ın hem oğlunun hem kızının bulunduğu listesini reddederek Erbakan ismini ve Erbakan soyismini Saadet Partisi'nden kazımadı mı? Evet, kazıdı! Bu söylediklerim durum tespitidir; saçmalık da değildir, Saadet Partisi'ne karşı bir saldırı da değildir. Gerçekleri reddedemezsiniz. 11 Temmuz 2010 tarihli Saadet Partisi Kongresi, 40 yıllık Milli Görüş'ün tarihindeki en büyük kırılmadır.

11 Temmuz 2010 tarihli kongresiyle Saadet Partisi, Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Necmettin Erbakan'ın; arkadaşlarının, oğlunun, kızının, damadının yer aldığı listesini reddederek, Necmettin Erbakan daha hayattayken onu reddetmiştir. Bunun başka bir izahı yoktur. Saadet Partisi, kurucusu ve doğal lideri Necmettin Erbakan'ın listesini reddettiği 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren artık Milli Görüş partisi değildir. Sahip olduğu görüşün kurucusunu ve doğal liderini reddetmiş olan siyasi parti sahip olduğu görüşü reddetmiş demektir. Bunun başka bir izahı yoktur. Saadet Partisi'nde olağanüstü kongreye gidilip, yapılacak olan olağanüstü kongrede Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Necmettin Erbakan'ın listesi kabul edilip, onun genel başkan adayı olarak göstereceği bir kişi genel başkan seçilmediği müddetçe, Saadet Partisi, Milli Görüş'ü reddetmiş bir siyasi parti olarak yoluna devam edecektir.

Konu Cihannur tarafından (07-26-2010 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 01:49   #13
Kullanıcı Adı
redyellow
ben hala sizin muhatabınızın kılıçdaroğlu olduğunu söylüyorum. sizi ihanetle suçlayan o, önce siz onu suçladınız sonra o sizi.

kılıçdaroğluna cevap vereceğinize yazınızda tümden saadet partisinden bahsediyorsunuz

Aranızdaki ihanet kavgasına bizi karıştırmayın
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)