|
![]() |
#1 |
![]() Bu dernekten haz etmiyorum açıkçası epey bir sürede içlerinde kalıp gözetledim. Yinede tutumları takdire şayan en iyi kararı vermişler.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
mustazaf-derin; peygamber efendimizin kutlu doğumları münasebetiyle organize ettikleri ve yüzbinlerce kişiyi topladıkları açık hava mevlid etkinliğine katılımın az olması için cemaat,mevlidin başladığı saatte uçurtma şenlikleri düzenlemişti ![]() üstelik bunu mecburi kılmışlardı, halkın uçurtma şenliklerine geleceklerini sandılar ama birkaç yüz kişiden fazla kişiyi toplayamadılar. çünkü yüzbinler gerek diyarbakırda gerekse batmanda mevlid etkinliğine katılıp peygamberimize salavat getiriyordu. bu yüzbinlerin içinde cemaate mensup olmasına rağmen mevlidegelenler de vardı. bir cemaat mensubuyla konuştuğum zaman mustazaf-der dediğimde gözleri kıpkırmızı oluyor. yahudi desem bu kadar sinirlenmeyecek. nerden geliyor bu sinir diyorum? onlar terörist diyorlar, başka da hiçbir şey demiyorlar. yahu devlete karşı ne yaptılar? polise askere halka kurşun mu sıktılar? cevap yok? e peki neden o zaman? mevlid etkinliğinden bile neden çekiniyorsun? ben cemaatin bazı tutumlarını anlayamıyorum. soruyorum, tatmin olmak istiyorum ama tatmin olabileceğim cevapları alamıyorum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Yiğerinimin kayıtları sırasında cemaatten birisi dediki aynı bölgede ilim yaymanında yurtları var çocuğunuzun zihni bulanmaması için bizim yurdumuza gönderin... bak bak bak ![]() ![]() Acaba müslümanın gözünü açıyor olmasın... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
![]() burda cemaate bağlı yurtta gece 00,30 da öğrencinin hizbullaha sempatisi var diye kovdular adamı. öğrenciler gelip bana durumu anlatmıştı, önce inanmak istemedim sordum yurt yönetimine, gönderdik çünkü hizbullaha sempatisi vardı dediler. iyi de bari sabahı bekleseydiniz dedim çocuk bu gece yarısı nereye gider? yahudi olsa böyle davranmaz insan be.. bazıları çıkıp kel alaka diyor ama; akıncı hocamın da dediği gibi kendilerinden başka cemaatlere iyi yaklaşmıyorlar. İlim Yayma İl başkanı benim öz dayımın oğlu. çok iyi biliyorum adamların icraatlarını. muhteşem insanlar. hepsi de Allah rızası için çok iyi işler yapıyorlar. dayımınoğlu bana yurt hakkında bilgi varınca baya etkilenmiştim. şimdi cemaatin Hizbullah'a karşı olması, Kürtlerin dini duygularından yararlanmak istemelerindendir. rekabet olarak bakarsak bunda haklı olabilirler. çünkü cemaat dindar, hizbullah dindar; halk ikiye bölünecek üstelik iki tarafta muhafazakar. hizbullaha karşı gelmek kesinlikle ve kesinlikle pkk nın işine gelir. çünkü bu bölgede pkk nın panzehiri hizbullahtır. de polis ne asker ne de devlet bu bölgede pkk ya karşı hizbullah kadar etkili olabilirler. STV de dizinin adını unuttum şimdi, bir karakter vardı. hizbullahçı, allahuekber deyip adam öldürüyordu. ne kadar pislik varsa yapıyordu. böylece hizbullaha karşı halkı bilinçlendirebileceklerine inanıyorlardı. Hizbullah ellerinde çiçeklerle Ali Bulaç'ı ziyaret etti, hizbullah karakterinin kötü gösterilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirttiler, sonra dizi de o karakter ıslah olmuştu. batmanda tarih 25 nisan 2010. şehir günlerdir mustazaf-derin düzenleyeceği mevlid etkinliğini bekliyor. cemaatte boş durmadı. aynı gün ve aynı saatte uçurtma şenliği programı düzenledi. güzel bir piknik yerinde uçurtmaları uçuralım dediler. katılım için çok ısrar ettiler. ben cemaatten birkaç kişiyi alıp mevlide gittim. mevlid varken uçurtma şenliği de nerden çıktı ?? gerek zaman gazetesinde gerekse STV de haberlerde her zaman Mustazaf-derin derin devletin işi olduğu yönünde haberler servis edildi. mustazaf-der askerle işbirliği yapmışmış. ben bile soğudum mustazaf-der den. arkadaşlara sordum. kur'an üzerine yemin edip öyle birşeyin olmadığını söylediler, ispatlasınlar onların köleleri olalım dediler. biz askere hizmet edecek kadar aptalmıyız dediler. zaten 2007 de AK Partiyr oy vermeleri (karşılık beklemeden) DTP ye karşı protesto mitingleri düzenlemeleri, D.Bakır ve Batmanda AK Partililere yapılan saldırılar sonrasında kalabalık bir kitle toplayıp olayı pankartlarla protesto etmeleri türkiyenin birçok yerinde geniş katılımlı mevlid etkinlikleri düzenlemeleri, büyük islam insanlarının hayatlarını anlatan konferanslar vermeleri ve son olarak referandumda evet oyu kullanacaklarını belirtmeleri kendilerine yöneltilen eleştirilerin ne kadar haksız olduğunu gösteriyor. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|