AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2010, 17:19   #21
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen istediğini düşünebilirsin tabii, fakat
Olayı öyle hemen şu yada bu yaptı diye kesin bir şey diyemeyiz.
Bu bize göre ön yargı ve dikkatsizliktir.

Her kim yaptıysa Allahından bulsun.
Şimdi kimlerin yapmış olduğunu bekleyeceğiz.
Bakalım netice nereye varacak, bakalım ucu kimlere dokunacak.
Asi isyankar kardeşim Hakkaride heryerde askere ait kumanya bulabilirsin 30 yıldır on binlerce asker operasyona çıkıyor o bölgede operasyona çıkan asker normal olarak yanına kumanya alıyor açıktığı yerdede yiyor o kumanyayı .
Ben BDP'den PKK'yı kınamasını bekliyorum yüreği yetiyorsa kınasın .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 17:20   #22
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Diyarbakır lice'de askerlik yapmıştım. Askere ait bir çok mühimmat ile karşılaşmıştım. Hatta iş makinası kullandığım için bir keresinde kazdığım bir yerden toplu mühimmat bile çıkmıştı.

Askerlik süremi daha çok kademe anlayışı ile tamamladığım için bu konuda pek fazla bilgim yok. Sizin dediğiniz gibi olsun böyle bir ihtimalin asker tarafından olmasını devre dışı bırakalım. Pkk hazır ateşkes yapmış iken tercihlerini hükümete el altından hatta bdp tarafından iletecek iken sonrasında karar alacak iken böyle bir eylemi neden yapsın benim aklım almıyor. Ülkemiz ne zaman demokratikleşme için fırsat yakalasa birileri bunu engelliyor. Pkk nın demokratikleşmesinden dolayı taşıdığı kaygıyı anlıyor ve ona güvenme hissi taşımıyorum ama bir korkum daha var derin güçler de bu konuda pkk ile aynı duyguyı taşıyor iki şer ortağı arasında sıkışmış bir halkın çektiği bu olaylara daha fazlada tahammül etmek güç.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 17:20   #23
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
'Hakkari Hatırası Dağ ve Komando Tugayı'

Birliğin çevresindeki dükkanlarda satılır bu tip hatıra amaçlı çanta,torba vs.
Bunu içerden temin etmekte mümkündü.
Ha,çantada ''TELSİZ'' olsaydı bir adet,işte o zaman işin rengi değişebilirdi.Bu sefer pkk ve onla işbirliği içindeki kişiler tugayda aranırdı.
Alt 09-16-2010, 17:24   #24
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Haberi okuyunca pkk nın böyle bir eylemi şu anda yapmayacağını anlamıştım. pkk bu kadar enayi bir örgüt değil. Devlet klasik bir pkk eylemi bahanesini ortaya atıp olayı örtbas etmemeli en ince ayrıntısına kadar araştırmalıdır.
Tahminimce eylemi iyi çocuklar yaptılar.
Derin çetenin piyonu ilker başbuğa madalya veren devlet bu olayı örtbas etmeye çalışacaktır. Hükümet atağa geçse dahi devletin içindeki kemalist bürokrasi olayın örtbas edilmesi için elinden geleni yapacak ve basını işin içine katılacaktır.

Bu olay bence basit bir örgüt saldırısı değil olan yine hakkarideki insanlara oldu
Ölen ölmüştür kalan sağlar bizimdir anlayışıyla devam ederse daha ne ölümler olur

İlk mesajımda batıdaki jakoben milliyetçi kafatascı aydın ! chp zihniyetinin olaylar karşısındaki tutumunu belirttim
bir nevi ironi !
Alt 09-16-2010, 17:28   #25
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hocam sen hangi dönemde yaptın askerliği
Şimdi tüm mazemeler askere zimmetleniyor,olası kayıp bir eşya için geri dönülmesi şart.
Kayış bile olsa mecburi.Hele bu mühimmatsa haftalar sürse dahi bulunması için birlikler ayrılmaz,yeni dönemde artık bu böyle.

En önemli konuların konuşulduğu zamanda hortlayan terörün,istedikleri yerine getirilse dahi ''ben bunu kasetmemiştim'' der daha fazlasını ister.Boşuna silaha sarılmıyorlar,silahsız da haklarını arayaileceklerini bilirken,hatta silahsız daha iyi çekilde haktalep edeceklerini bilirken,hala silaha sarılıp en kriti kzamanda eyleme kalkışan örgütle görüşmenin hiç bir anlamı yok.Haa insanların teröre kaymasını engellemek için görüşülür bu apayrı bir şey tabi.O zaman dağa çıkmalar engellenir,çıkılmasını engelemek adına,insanları terör örgütünden uzaklaştırmak adına yapılır.Bu teröre daha fazla zarar verir.Ama buna karşı olarakta,terör örgütü bu tür saldırı sivil halka karşı yapmaya başlar,sivilleri askere karşı kışkırtır.Dediğim gibi saldırmak her zaman daha kolaydır savunmaktan.

Mayınların kime ait olduğu ortaya çıkacak elbet.
Alt 09-16-2010, 17:31   #26
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haberi okuyunca pkk nın böyle bir eylemi şu anda yapmayacağını anlamıştım. pkk bu kadar enayi bir örgüt değil. Devlet klasik bir pkk eylemi bahanesini ortaya atıp olayı örtbas etmemeli en ince ayrıntısına kadar araştırmalıdır.
Tahminimce eylemi iyi çocuklar yaptılar.
Derin çetenin piyonu ilker başbuğa madalya veren devlet bu olayı örtbas etmeye çalışacaktır. Hükümet atağa geçse dahi devletin içindeki kemalist bürokrasi olayın örtbas edilmesi için elinden geleni yapacak ve basını işin içine katılacaktır.

Bu olay bence basit bir örgüt saldırısı değil olan yine hakkarideki insanlara oldu
Ölen ölmüştür kalan sağlar bizimdir anlayışıyla devam ederse daha ne ölümler olur

İlk mesajımda batıdaki jakoben milliyetçi kafatascı aydın ! chp zihniyetinin olaylar karşısındaki tutumunu belirttim
bir nevi ironi !
PKK ile BDP Koardinelimi hareket ediyorki böyle bir eylemi yapmayacağını anlıyorsun ? Daha önceki bir çok eylemde örgütün üst yönetimi bizim bilgimiz dahilinde değil bağımsız hareket eden birlikler yapmış diyerek kıvırmamışmıydı Furkan ? . Önce şunu sormalıyız PKK'mı BDP'nin güdümünde BDP'mi PKK'nın güdümünde benim bildiğim kadarıya BDP PKK'nın güdümünde geçenlerde Osman Baydemiri sorguya çeken PKK lıların videosunu izlemiştim .

Konu EZEL tarafından (09-16-2010 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 17:34   #27
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Beğendiğim bir yorum

PKK=Ergenekon bencede doğru değildir çünkü Ergenekon Baba dır PKK ise bu babanın 70 li yıllarda doğan kırmızı çocuğudur, bu çocuk 90 lı yıllarda biraz dışarıya açılıp dışarıyla ticari çıkar ilişkilere girince, bu ticari ilişkileri kendi çık...arları için tehlikeli gören baba, bu çocuğun üzerine ondan daha küçük olan yeşil çocuğunu göndererek biraz hırpaladı sonrada bu çocuğun kulağından tutup eve hapsetti. birkaç sene önce ise baba dünyaya ayak uyduramayan ticaretinde iflas etti, ve şimdilerde ise kendini kurtarmak için çocuklarına yeni ihaleler veriyor.

Evet işte demek istediğim bu abi pkk bile yapsa pkk merkez yönetimi kabullenmeyecek diyecekki dersim saha komutanlığı yaptı. Ama bu dersim saha komutanlığına nereden emir geldi. Kemalist rejimin yılmaz bekçileri komutanlığından !

Danışıklı dövüş güzel bir tabir.

Okumak istiyorum ki ben okulumu bitirene kadar bu pislikler ülkeden temizlensin ve ben halkıma asker olarak bir hukukçu bir öğretmen olarak hizmet edebileyim
Alt 09-16-2010, 17:37   #28
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam sen hangi dönemde yaptın askerliği
Şimdi tüm mazemeler askere zimmetleniyor,olası kayıp bir eşya için geri dönülmesi şart.
Kayış bile olsa mecburi.Hele bu mühimmatsa haftalar sürse dahi bulunması için birlikler ayrılmaz,yeni dönemde artık bu böyle.

En önemli konuların konuşulduğu zamanda hortlayan terörün,istedikleri yerine getirilse dahi ''ben bunu kasetmemiştim'' der daha fazlasını ister.Boşuna silaha sarılmıyorlar,silahsız da haklarını arayaileceklerini bilirken,hatta silahsız daha iyi çekilde haktalep edeceklerini bilirken,hala silaha sarılıp en kriti kzamanda eyleme kalkışan örgütle görüşmenin hiç bir anlamı yok.Haa insanların teröre kaymasını engellemek için görüşülür bu apayrı bir şey tabi.O zaman dağa çıkmalar engellenir,çıkılmasını engelemek adına,insanları terör örgütünden uzaklaştırmak adına yapılır.Bu teröre daha fazla zarar verir.Ama buna karşı olarakta,terör örgütü bu tür saldırı sivil halka karşı yapmaya başlar,sivilleri askere karşı kışkırtır.Dediğim gibi saldırmak her zaman daha kolaydır savunmaktan.

Mayınların kime ait olduğu ortaya çıkacak elbet.
Herhalde yedi sene oldu tam olarak hatırlamıyorum ama Evet mühimmatların zimmetlenmesi var. Benim karşılaştığım manzara bilincli yapılmış üst rütbeliler tarafından biliniliyordu hatta vakit geçmeden üstünü kapattırmışlardı.

Sizin söylediğiniz bir çok şeye katılyorum. Anlaşılması güç olan şey zaten bu örgütün bir çok şer odakları tarafından kullanılması bir çok eylemi biz yapmıyoruz demeleri. Bir ara kan duracaksa pkk şartsız silah bırakırsa bunlar ile görüşülmesi gerekir diye düşünüyordum ama şimdi bu olaylar sonrası nasıl görüşebilirsin ki mümkün değil. Yinede tedirginim yani kurumlarımızın bazılarınada tam manası ile güvenemiyorum.

Birde mayınların sahibi de ortaya cıkacak demişsin. Bir çok faili mechul olayda kullanılan mühimmatların seri noları tSk ya ait olduğu zaman ne düşünmüştük ki .
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 17:45   #29
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haberi okuyunca pkk nın böyle bir eylemi şu anda yapmayacağını anlamıştım. pkk bu kadar enayi bir örgüt değil.
Yani bunu enayi biri yaptı. Yapan öyle enayiymiş ki çevrede asker hatıraları bırakmış.

Evet, pkk bu kadar enayi değil. Halka zarar verip, etrafa da pkk'ya ait hatıralar, eşyalar bırakacak kadar aptal olamazlar.

Kesin olan şu ki çevrede pkk bayrakları, terörist hatıraları olsaydı, o zaman da pkk bu kadar enayi değil, bu "pkk'ya komplo" denilecekti.

Bunu yapan, ya pkk ya pkk ile organik bağı olan örgütler ya da terörü yöneten karanlı güçler. Kim yaparsa yapsın amaçları belli; bölgede devlete karşı bir toplumsal tepki oluşturmak, ülkeyi kaosa sürüklemek.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 20:46   #30
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asi isyankar kardeşim Hakkaride heryerde askere ait kumanya bulabilirsin 30 yıldır on binlerce asker operasyona çıkıyor o bölgede operasyona çıkan asker normal olarak yanına kumanya alıyor açıktığı yerdede yiyor o kumanyayı .
Ben BDP'den PKK'yı kınamasını bekliyorum yüreği yetiyorsa kınasın .
Yiyeceklerin yanı sıra
askeri mühimmatların bulunması da düşündürücüdür.
BDP olayı her kim gerçekleştirdiyse kınadı...
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)