AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-05-2010, 19:29   #1
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ruhizar abilerin ablaların giderleri diğer öğrencilerden karşılanıyor ne demek? yani mantıksız şeyler yazıyorsun..şuanda ünide bir ev iaşesi 150-250 tl arası değişir..iline ildeki kira vesair duruma göre senin verdiğin 200 tl zaten senin yeme içme barınma iaşen için..sen bir başkasının parasını değil kendi paranı masrafını karşılıyorsun.

haa herkes 200 tl veremeyebilir..kimi konuşur 150 verir kimi 100 kimine %100 burs bulunur hiç ödememiş olur..ne var bunda nesini eleştiriyorsun?
Görmemişim mesajı dün

Ev iaşesi için herkesten para alınması gerek tabi ki.
Ama bu 'abi abla' dediğimiz insanların bir çoğundan para alınmıyor.
Ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.
Bi evde 6 kişi kalıyo diyelim iaşe için 200 tl toplanması karar verildiyse ay sonunda burslular için gelen burslarla birlikte 1200 tl toplanmış olması gerekmez mi?
Ama böyle değil işte.
Ablalar para vermiyolar, 'burslu' dediğiniz insanlarda bi kısmını veriyolar.
Burs kısmı da gelmiyo eve. Burs diyosanız buna evin parası 200 se kişi 100ünü verebiliyosa geri kalan 100ün 'burs' tarafından karşılanması gerekmez mi?
Eee gelmiyo ama bu burs denilen şey.
Ay sonunda toplanan parada 700 civarı oluyo(MİSAL).
Evdekiler bununla geçiniyolar..
Geri kalan 500 tllik burs eve hiç girmiyo ki..
Paranın tamamını verenlerde hem kendi giderlerini karşılamış oluyolar hemde diğerlerinin.
Böyle saçmalık mı olur?

Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-06-2010, 14:18   #2
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Ruhi Zar bulunduğum muhitte Dernek başkanlığım vesilesi ile yurt kapsamında hizmet ediyoruz acizane. Yurdumuzda imkanı olan kardeşlerimizden 250 ile 300 tl ücret alıyoruz. Durumu iyi olmayan zor durumda olan kardeşlerimiz de ay gelir ücret ödemez verirse bir miktar para verir. Yurdumuzun sabit giderleri o kadar çok ki coğu kez öğrencilerin ücretleri ile karşılanmaz ,bu noktada derneğimiz vasıtası ile esnaf abilerimizden yardım alınır bir havuz oluştururuz eksik gelen yerlere takviye yaparız bu döngü her ay böyle işler. Evlerimizin olduğu dönemlerde de bu denge bir türlü sağlanmazdı burdaki gaye öğrencileri fitnenin kol gezdiği noktalardan uzak tutmak ve benim bildiğim etrafımdaki bir çok bu tarz oluşumlar da öğrencilerin ödedikleri ile sadece ayakta duran hizmet kuruluşu yoktur.

Bu arada bazı kardeşlerimizin hizmete dönük uygunsuz itham ve eleştirilerini hayretle izliyorum fevkelade üzülüyorum.
bende aynı üzüntü içindeyim..bazı eleştiriler gerçekten hoş değil...zannediyorum bu tür eleştiriler bilgisizlikten kaynaklanmakta..bu kısa açıklamanızla işleyiş hakkında bilgisi olmayan üyelerimizi bilgilendirdiğiniz de için teşekkürler...

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2010, 14:40   #3
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Ruhi Zar bulunduğum muhitte Dernek başkanlığım vesilesi ile yurt kapsamında hizmet ediyoruz acizane. Yurdumuzda imkanı olan kardeşlerimizden 250 ile 300 tl ücret alıyoruz. Durumu iyi olmayan zor durumda olan kardeşlerimiz de ay gelir ücret ödemez verirse bir miktar para verir. Yurdumuzun sabit giderleri o kadar çok ki coğu kez öğrencilerin ücretleri ile karşılanmaz ,bu noktada derneğimiz vasıtası ile esnaf abilerimizden yardım alınır bir havuz oluştururuz eksik gelen yerlere takviye yaparız bu döngü her ay böyle işler. Evlerimizin olduğu dönemlerde de bu denge bir türlü sağlanmazdı burdaki gaye öğrencileri fitnenin kol gezdiği noktalardan uzak tutmak ve benim bildiğim etrafımdaki bir çok bu tarz oluşumlar da öğrencilerin ödedikleri ile sadece ayakta duran hizmet kuruluşu yoktur.

Bu arada bazı kardeşlerimizin hizmete dönük uygunsuz itham ve eleştirilerini hayretle izliyorum fevkelade üzülüyorum.
Yurtlar için kafamda pek bi soru işareti yok zaten.
Ama evde olan durum benim biraz kafamı kurcalamakta..
Alt 11-06-2010, 18:03   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Görmemişim mesajı dün

Ev iaşesi için herkesten para alınması gerek tabi ki.
Ama bu 'abi abla' dediğimiz insanların bir çoğundan para alınmıyor.
Ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.
Bi evde 6 kişi kalıyo diyelim iaşe için 200 tl toplanması karar verildiyse ay sonunda burslular için gelen burslarla birlikte 1200 tl toplanmış olması gerekmez mi?
Ama böyle değil işte.
Ablalar para vermiyolar, 'burslu' dediğiniz insanlarda bi kısmını veriyolar.
Burs kısmı da gelmiyo eve. Burs diyosanız buna evin parası 200 se kişi 100ünü verebiliyosa geri kalan 100ün 'burs' tarafından karşılanması gerekmez mi?
Eee gelmiyo ama bu burs denilen şey.
Ay sonunda toplanan parada 700 civarı oluyo(MİSAL).
Evdekiler bununla geçiniyolar..
Geri kalan 500 tllik burs eve hiç girmiyo ki..
Paranın tamamını verenlerde hem kendi giderlerini karşılamış oluyolar hemde diğerlerinin.
Böyle saçmalık mı olur?
siz bu yorumu evde kaldığınız ve başınıza geldiği içinmi yapıyorsunuz yoksa duyduklarınızlamı yazıyorsunuz?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2010, 18:19   #5
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
siz bu yorumu evde kaldığınız ve başınıza geldiği içinmi yapıyorsunuz yoksa duyduklarınızlamı yazıyorsunuz?
Kulaktan dolma şeylerle bi ithamda bulunmam..
Her yerde böyle olmadığınıda anladım ama demekki denetlenmiyolar gerektiği gibi..
Alt 11-06-2010, 18:34   #6
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kulaktan dolma şeylerle bi ithamda bulunmam..
Her yerde böyle olmadığınıda anladım ama demekki denetlenmiyolar gerektiği gibi..
bu evlerin başı boş bırakılmayacağını düşünüyorum zira ev abisinde ablasında hesap verdiği bir abileri veya ablaları var..(hatta bu evler bazı yerlerde esnaf abilere zimmetlidir..ne demektir zimmet her türlü işiyle ilgilenmeden tutun sağlık sorunlarna öğrencinin yetişemediği noktalarda yardımlarla takviye yapmaktır.)şunuda unutmamak gerekir..insanın olduğu her yerde sorunlar yaşanmaktadır..bu en has dairemiz olan ailemizdede geçerlidir.....belki buralarda birilerin hatası olabilir. ama bu bütünü için geçerli değildir...bir kaç kişinin yaptığı yanlışlar bir zümreye mal edilemez..benim içimde hep bir ukde olmuştur bu evlerde kalmamak...kalamdığımız için bizde o evlere gider kardeşlerimizn halini hatrını sorarız..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
diyalog, yalanı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)