AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sanatçılar (Ak Parti Forum) Sanatçılar ile ilgili paylaşımlar..


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-06-2010, 19:56   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Arrow Beni ölmeden önce anlayacaktınız gözüm!
10 yıl önce Paris'te sessizce bu dünyadan çekilen Ahmet Kaya, özellikle son günlerinde bir şeyi çok istiyordu: "Öldükten sonra değil, hayattayken anlaşılmak".



Onun 'talihsizliği' belki de, siyasetçilerin, yazarların, çizerlerin şimdilerde rahatlıkla savunduklarını biraz erken dile getirmesiydi. Hemen her dönem, 'konuşmaya hazır olmadığı' bol miktarda meselesi olan Türkiye, 1999'da da Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı söylemesine hazır değildi! Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde Yılın Sanatçısı seçilirken, yeni albümünde Kürtçe bir şarkı söyleyeceğini açıklayınca 'hâzirun'un büyük bir kısmının hışmından zor kurtulmuştu. Ahmet Kaya, bundan birkaç gün sonra bir gazete manşetiyle hedef gösterilmiş, sonra da "Bana herşeyi desinler ama bu ülkeyi sevmediğimi söylemesinler." diyerek Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmıştı. 16 Kasım 2000 tarihinde de dünyadan...


Ölümünün 10. yılında, Ahmet Kaya'nın turnelerinden derlenen DVD/VCD formatındaki 'Ülkemde Son Turnem' adlı albüm, bunları bir kez daha hatırlatıyor. Sanatçının eşi Gülten Kaya tarafından hazırlanan albümde, özel fotoğrafları ile sanatçının Türkiye ve Avrupa'da yaptığı konuşmalar ve hakkında çıkan haberlere verdiği cevaplar da yer alıyor. Albümde Kaya'nın 1998 yılındaki konserlerinden görüntüler eşliğinde 17 şarkı var. Albümde sadece fon müziği olarak kullanılan 'Beni Vur' şarkısı ise uzaktan uzağa sesini duyuruyor. Hani Benim Gençliğim, Başım Belada, Adı Bahtiyar, Şafak Türküsü, Ağladıkça, Giderim gibi Ahmet Kaya klasiklerini konser kayıtlarından dinlemek mümkün. Doğumunun 53. (28 Ekim), ölümünün 10. yıldönümünde çıkan albümün yanı sıra Ahmet Kaya, çeşitli etkinliklerle de anılacak. En büyük etkinlik ise aralık ayının ikinci haftasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda.


03 Kasım 2010 / Zaman Gazetesi

 

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım