![]() |
#11 |
![]() Kürtlerin bu ülke içinde özgür olmalarına sonuna kadar varız özgürlükten kastı ayrı devlet kurmak olanlar bu ülkeden asla toprak talep edemez vatan sınırların'ın dışın da kurabiliyorsalar kursunlar...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
![]() Bu gün Pkk'nın olması onlara haklarını verme önünde bir engel teşkil etmez. Zira öyle görüyor ve öyle değerlendiriyorsanız ve bundan ötürü haklarını vermekten sakınıyorsanız. İşte bu Kürtleri daha da Pkk tarafına atar. Ben ne Pkk'yı savunuyorum nede Pkk'yı savunan kürtleri. Bence Pkk'yı savunan kürtleriN vakur olamamalarından ve cehaletten kaynaklanıyor . Cehalet bizim suçumuz ama vakurluk onların suçu. Zira bu ülkede en çok acı çeken kesim Dindarlar oldu. Ne örgüt kurdular nede askere polise halka silah sıktılar. Biz cehalette bırakılmalarını yargılayabiliriz ama vakur olamamalarını asla. Vakurluk üst düzey bir erdemdir.İnsanlarda olmamasını sorgulayamaz kimse. Bundan ötürü neden kürtleri pkk'nın kucağına attık diye kendimizi sorgulamamız icap eder ama Kürtler neden vakur olmadılar da pkk'nın kucaklarınI kendilerine son kapı gördüler diyemeyiz.O kadar stres sıkıntı ve psikolojik bunalım sürecinden sonra yanlış karar vermeleri ve pkk'nın kucağına gitmeyi tercih etmeleri normaldir. Sonuçta onlarda İNSAN! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
Konu onurcan tarafından (08-30-2015 Saat 17:38 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Onlara da özgürlüklerini vermeliyiz.
Türk gibi terimleri dayatmaktan vazgeçmeliyiz. Doğuya açılmalıyız.Köylerine eğitim ulaştırmalıyız. İstihdamı artırma adına çalışmalıyız. Oralarda etkin olmalıyız.Hem Parti olarak hem dindarlar olarak. İnsanlar buralarda itilmiş ve yalnız bırakılmış. Bilgilendirilmiyor. Çocuk aileden bir şey görmüyorsa toplumdan esinleniyor ve kürt ırkçısı oluyor. Her Türlü Sivil hareket olarak orada etkili olmaya çalışmalıyız. Andımız gibi ülkenin diğer ırklarını rahatsız eden unsurları kaldırmalıyız. vs.vs.vs. Yani Üç aşağı Beş yukarı hepimizin bildiği bence teferruattan ibaret konular. En Temel Sorun İstihdam ve Eğitim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Bir yerde Kürt hakları söz konusu ise El Emin ile baş etmek çok güç
![]() Konu onurcan tarafından (08-30-2015 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Alıntı:
![]() Fakat yani bu kürtler için geçerli değil. Bu gün kim olursa hangi dinden olursa olsun.İstersen yahudi olsun. Haksızlığa uğradı mı hakkının verilmesi gerektiğini dillendiririm acizane.. ![]() Böyle gördük üstadlardan üstadım.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Yorumlarını takip ediyorum ekleyecek pek fazla bir şey görmediğimizden ötürü kabul ediyoruz. Zihnine sağlık
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Yönetecek de nasıl yönetecek .Bundan tam olarak bahsetmemiş.Özerklik mi istiyor? yoksa bağımsızlık mı? Bunu tam olarak açıklaması gerekir.
Ben bu konuşmaları, rüştüne erip de ailesine rest çekerek ev den ayrılmaya kalkan toy delikanlıların sözlerine benzettim. Öyle ya nereye gidiyorsun ,kendini nerde yöneteceksin.nasıl yaşayacaksın.ne yiyeceksin ,ne içeceksin. Büyüklerimizden birisinin bu toy delikanlı Ahmet Türk'ün kulağını çekip o na nasihatler de bulunması, kurda kuşa yem olabileceğini,eğer buraları terk ederse bir daha dönemeyeceğini ,bu kapıdan çıktığı an da git kendini nerde yöneteceksen yönet bir daha da gelme denileceğini, ama giderken bir çift çorap bile alamayacağını hatırlatması gerek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
Konu onurcan tarafından (08-30-2015 Saat 17:40 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|