![]() |
#1 |
![]() Geçtiğimiz eylül ayının son haftası faaliyete geçen Sağlık Bakanlığı'nın sigara bırakma hattı 'Alo 171'i iki ayda 200 bin kişi aradı.
Telefon hattını arayan vatandaşların hepsinin sigaraya bırakmaya istekli olması ve tedavi yollarını sorması dikkat çekiyor. Uzman ekipler gelen başvurular üzerine sigara bağımlılarını uygun merkezlere yönlendiriyor. Ayrıca başvuran kişilerin iletişim bilgileri kişiye en yakın sigara bırakma polikliniklerine veriliyor. Hatta 24 saat hizmet veren 15 kişiden oluşan hemşire ve sağlık personeline de yoğunluktan dolayı önümüzdeki günlerde ek takviye yapılacak. Türkiye'de, 15 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin yüzde 31,2'si yani yaklaşık 16 milyon kişi halen sigara içiyor. Sigara kullanımı erkeklerde yaklaşık yüzde 50, kadınlarda yüzde 15 oranında bulunuyor. Zaman-Çağlar Avcı
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Türkiyenin en büyük sorunu herkes sigarayı bırakmayı denemeli vede bundan vazgeçmemeli sonuçta ömrünüze ömür ve ferahlık katmış olacakasınız .
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bende mi arasam...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
İnşaAllah bu ve bunun gibi iletişim yollarının da vesilesiyle, bırakma yolunda bir adım atmış olurlar.. Alıntı:
İnşaAllah başarılı olursun: ) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() madem bırakacaksın ne diye başlıyorsun..
ahmaklık... başka birşey değil... |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() sigarayı bırakmak için ondan tiksinmek gerekir. sigara kullanmayan birisine gidip nasıl kokuyorum diye sorduğunuzda vereceği cevap sigaraya vefasızlık etmek için iyi bir başlangıç olabilir ![]() babamdan bilirim.çok bağımlısıydı bıraktıkça daha çok içmeye başladı.en sonunda günün belirli saatlerinde ilaç içer gibi sigarayı günde 2-3 e düşürdü ve bıraktı çok şükür.iyi bir taktik,bunu etrafındakilere de tavsiye etmeye başladı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Gaflete düşmüştür başlamıştır o onun bu yanlışta devam etmesini gerektirmez ki. Şimdi abim siz eroin kullanan birine eroini bırakmamı dersiniz merak ettim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() acik konusmak gerekirse sigara icen arkadaslarimin yaydigi koku beni ziyadesiyle rahatsiz ediyor heleki kahvalti yapmadan sigara icmisse tabiri caizse "les" gibi kokuyor..
tabiki bekara kari bosamak kolay o acidan birakin diyerek ahkam kesmek haddimize degil ama en azindan minumuma indirmek yada icmeyene saygi göstermek gibi durumlarda bulunulabilir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() Bir insan neden kendini zehirler ve zehirlerken nasıl bu kadar keyif alır anlamıyorum . |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() gençler başladıysanız bırakmayın...
bakkal market paza kazansın ![]() devlet vergi geliri elde etsin... alın için ekonomiye can verin... hastanelere düşün doktorlara para kaznadırın... erken yaşta ölün mezarcı kazansın... her türlü memleketi kalkındırıyorsunuz devam ![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|