AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-04-2010, 09:29   #1
Kullanıcı Adı
Feride
Standart Sigarayı bırakma hattı Alo 171'i 2 ayda 200 bin kişi aradı
Geçtiğimiz eylül ayının son haftası faaliyete geçen Sağlık Bakanlığı'nın sigara bırakma hattı 'Alo 171'i iki ayda 200 bin kişi aradı.

Telefon hattını arayan vatandaşların hepsinin sigaraya bırakmaya istekli olması ve tedavi yollarını sorması dikkat çekiyor. Uzman ekipler gelen başvurular üzerine sigara bağımlılarını uygun merkezlere yönlendiriyor.

Ayrıca başvuran kişilerin iletişim bilgileri kişiye en yakın sigara bırakma polikliniklerine veriliyor. Hatta 24 saat hizmet veren 15 kişiden oluşan hemşire ve sağlık personeline de yoğunluktan dolayı önümüzdeki günlerde ek takviye yapılacak. Türkiye'de, 15 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin yüzde 31,2'si yani yaklaşık 16 milyon kişi halen sigara içiyor. Sigara kullanımı erkeklerde yaklaşık yüzde 50, kadınlarda yüzde 15 oranında bulunuyor.

Zaman-Çağlar Avcı

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-04-2010, 18:59   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Türkiyenin en büyük sorunu herkes sigarayı bırakmayı denemeli vede bundan vazgeçmemeli sonuçta ömrünüze ömür ve ferahlık katmış olacakasınız .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 19:03   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Bende mi arasam...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 19:08   #4
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiyenin en büyük sorunu herkes sigarayı bırakmayı denemeli vede bundan vazgeçmemeli sonuçta ömrünüze ömür ve ferahlık katmış olacakasınız .
Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğu aşikarane ortada. Ben de çevremi elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışıyorum. Göz göre göre insanların kendini zehirlemesi hiç de göz ardı edilecek bir şey değil..

İnşaAllah bu ve bunun gibi iletişim yollarının da vesilesiyle, bırakma yolunda bir adım atmış olurlar..

Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı
Bende mi arasam...
Kesinlikle..

İnşaAllah başarılı olursun: )
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 21:18   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
madem bırakacaksın ne diye başlıyorsun..
ahmaklık...
başka birşey değil...
Alt 12-04-2010, 23:17   #6
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ahmaklık...
başka birşey değil...
evet sigaraya karşı vefasızlık yapılıyorsa orada ahmaklık vardır

sigarayı bırakmak için ondan tiksinmek gerekir. sigara kullanmayan birisine gidip nasıl kokuyorum diye sorduğunuzda vereceği cevap sigaraya vefasızlık etmek için iyi bir başlangıç olabilir

babamdan bilirim.çok bağımlısıydı bıraktıkça daha çok içmeye başladı.en sonunda günün belirli saatlerinde ilaç içer gibi sigarayı günde 2-3 e düşürdü ve bıraktı çok şükür.iyi bir taktik,bunu etrafındakilere de tavsiye etmeye başladı.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 23:19   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ahmaklık...
başka birşey değil...
Beşer şaşar her anı ve her yaptığı doğru değil.
Gaflete düşmüştür başlamıştır o onun bu yanlışta devam etmesini gerektirmez ki.
Şimdi abim siz eroin kullanan birine eroini bırakmamı dersiniz merak ettim.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 23:23   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
acik konusmak gerekirse sigara icen arkadaslarimin yaydigi koku beni ziyadesiyle rahatsiz ediyor heleki kahvalti yapmadan sigara icmisse tabiri caizse "les" gibi kokuyor..
tabiki bekara kari bosamak kolay o acidan birakin diyerek ahkam kesmek haddimize degil ama en azindan minumuma indirmek yada icmeyene saygi göstermek gibi durumlarda bulunulabilir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 23:29   #9
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
acik konusmak gerekirse sigara icen arkadaslarimin yaydigi koku beni ziyadesiyle rahatsiz ediyor heleki kahvalti yapmadan sigara icmisse tabiri caizse "les" gibi kokuyor..
tabiki bekara kari bosamak kolay o acidan birakin diyerek ahkam kesmek haddimize degil ama en azindan minumuma indirmek yada icmeyene saygi göstermek gibi durumlarda bulunulabilir..

Bir insan neden kendini zehirler ve zehirlerken nasıl bu kadar keyif alır anlamıyorum .
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-04-2010, 23:36   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
gençler başladıysanız bırakmayın...
bakkal market paza kazansın
devlet vergi geliri elde etsin...
alın için ekonomiye can verin...
hastanelere düşün doktorlara para kaznadırın...
erken yaşta ölün mezarcı kazansın...
her türlü memleketi kalkındırıyorsunuz devam

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)