AK Gençliğin Buluşma Noktası
~ Nur-u Muhammediye ~ Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) hakkında herşey..


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-29-2011, 01:21   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart 2011 Kutlu doğum Etkinlik
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum" programı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.



ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde Mustazaf Der Cizre şubesi organizasyonu ile 2011 yılının ilk kutlu doğum etkinliği Şırnak"ın Cizre ilçesinde yapıldı. Programa kadın,çocuk yaşlı, genç binlerce vatandaş katıldı.

Programa Konuşmacı olarak bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdulbari Çelik hoca ve Cizre Mustazaf Der Şube Başkanı Ferhan Dündar katıldı.

Etkinliğe ayrıca ünlü ilahi ve ezgi sanatçıları Bilal, Özcan ve Mustafa katıldı. Sunuculuğunu Mehmet Ali hocanın yaptığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle saat 15:00'te başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaf Der Cizre şube başkanı Ferhan Dündar, Kutlu Doğum Etkinliğinin önemine değinen konuşmasında, bu tür etkinlikleri düzenlemedeki amaçlarının Resululahı, Resulullah sevgisini, hayatını, yaşantısını, amacını Müslüman halkımıza anlatmak ve Resulullah aşkını aşılamaktır." dedi.

Dündar, "İslam düşmanları tarih boyunca Resulullahı ve Kur'anı toplum hayatından kaldırmak için her türlü oyun ve melanetlerini sergilemektedirler. Bu projelerini uygulamak için İslam ümmetinin içine her türlü manevş hastalığı, ırkçılık gibi fikirleri Müslüman halkın içine koydular." ifadelerine yer verdi.

Dernek başkanı Dündar"ın konuşmasından sonra sahne alan Sanatçılar, Bilal, Özcan ve Mustafa ile Peygamber âşıkları adeta coştu.

Allah'ın Resulünün Davası İnsanı Özgürleştirmekti
Ünlü Dicle nehri kenarında yapılan program, peygamber sevdalılarına ayrı bir manevi haz verdi.

Programda, Peygamber aşıklarına Kürtçe hitap eden Molla Abdulbari Çelik hoca da, peygamber efendimizin hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, "kumların adedince yaprakların sayısınca, tasların çeşidince, Resulullaha salat ve selam olsun" diyerek şöyle konuştu:

"Ey peygamber aşıkları hepiniz hoş geldiniz. Allahın Resulu ve ashabının davası insanları kulluktan kurtarıp yüce Allaha kul yapmaktı. Allahın resulu ve ashabının davası insanları özgürleştirmekti. insanları hakka çağırmaktı. insanları adalete kavuşturmaktı. Resulullahın tüm bu iyi niyet çağrısına karşılık Mekke müşrikleri tarafından Resululullah ve onun ashabına türlü türlü iftira, işkence, eziyet, cefa, zülüm ve hakaret edildi. Ama Resulullah ve güzide ashabı tüm bu iftira ve kınamalara karşı sabredip, 'akibet müttakilerindir. Akibet müminlerindir.Akibet sabredenleredir' dedi. Allah'ın Resulü, tüm bu eziyetlere rağmen, tüm iftiralara rağmen davasından taviz vermeyip sabırla yoluna devam etti."

İslam'dan Başkası Gerçek Adalet Getiremez

"Ey peygamber sevdalıları; ey Cizre botanın Müslüman halkı, bizim Resulullah ve ashabından ne farkımız var. Gelin hep beraber Resulullaha elimizi verelim Kuranı kerime sarılalım ashabın yolundan gidelim." diyen Çelik, "Ey gele Cizira Botan, eğer biz hakkımıza kavuşmak istiyorsak, eğer biz özgür olmak istiyorsak, eğer biz kula kul olmaktan kurtulup yüce Allaha kul olmak istiyorsak, Allah ve Resulüne kulak verelim." Şeklinde konuştu

İslamdan başka insanı hakkına kavuşturacak başka, hiçbir sistemin olmadığın belirten Molla Abdulbarı Hoca, "İslam dininden başka insanı özgürleştirecek hiçbir ideoloji yoktur. İslam'dan başka insana adalet getirecek hiçbir fikir yoktur. Kim İslam'ın dışında herhangi bir ideolojinin insana özgürlük ve adalet getireceğini iddia ediyorsa o yalan söylüyor. O bu millete hakaret ediyor. O bu milleti kandırıyor. Bunun için ey Cizre halkı, Ey Evindaren Peyxamber! bu halkın yani sizlerin ve bizlerin kurtuluşu adalete kavuşması özgürlüğünü elde etmesi Resulullahın yolundan ,Melaye cezerinin, şex Seyda nın, Şex kadri'nin, Şex Muhammed Nurullah Seydanın, Şex said, üstad Bediuzzamanın ve şehid molla zekinin yolundan gitmektir." dedi.

Peygamber Sevdalılarının Mübarek Ellerini Tutun

Alanı dolduran binlerce Cizrelinin büyük bir heyecan ve coşkuyla dinlediği Abdulbari hoca Kürtçe yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ey Evindarén Peyxember (Ey Peygamber Sevdalıları), ey Müslüman Cizre halkı, ey Müslüman Kürt halkı, ey mazlum ve mustazaf halk, "eğer biz özgürleşmek istiyorsak eğer biz kurtuluş istiyorsak. Bakın büyük bir izzet ve şerefle Resullulahı davasını omuzlayan Peygamber sevdalıları sizlere ellerini uzatmış. Uzanan bu mübarek elleri tutun! Abdestsiz, namazsız insanlar sizlere hürriyet getiremez, adalet dağıtamaz… Abdestsiz ve bénamazlar özgür olamamışlar ki sizlere özgürlük getirsin. Zira adalet ve hürriyet ancak ve ancak İslam'dadır. Gerçek hürriyet İslamı yaşamaktır.

Alanı dolduran bayanlara da seslenen Abdulbari Hoca, "Ey Bacılarım, Ey Annelerim; sizin özgürlüğünün örtünüzdedir, iffetinizdedir. Sizin azadeliğiniz Aişelerin , Fatımaların, Haticelerin yolunda olmak ve yürümektir." Şeklinde konuştu

Konuşmasını bitirmeden önce dua okuyan Abdulbari hoca, Büyük alim ve şair Melayé Cezeri'den bir beyit okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

Kutlu Doğum Programının yapıldığı meydanda zaman zaman çoşku doruğa çıkarken kimi zamanda duygulu anlar yaşandı. İlahi ve maşlarla çoşan binlerce Cizreli kimi zaman halaylar çekti. Okunan salavatlar ve getirilen tekbirler Cizre semalarını adeta inletti. Etkinlik alanına gelemeyen vatandaşlar pencere ve damlardan Cizre'deki tarihi etkinliği izlediler.

Etkinlikte mini bir konser veren Botan İlahi Grubu ve Botan Küçük kız ile Erkek ilahi grubu performanslarıyla göz doldurdu.

Etkinlik kapsamında ikinci kez sahne alan ünlü İlahi ve ezgi sanatçıları çıkan Bilal, Özcan, Mustafa'nın okuduğu ilahi ve marşlardan dolayı coşan kalabalık halay çekti.

Programın sonunda, Cizre Mustazaf Der'in başlattığı salavat kampanyasında çerçevesinde okunan Salavatlar Peygamber efendimizin ali ve pak ruhuna teslim edilirken liseliler arasında düzenlenen şiir yarışmasında 1'nci olan Süheyb Küçükkaya adlı öğrenciye laptop bilgisayar, 2'nci olan İrfan Sapan'a Fizillali Kur'an tefsir seti, 3'cü olan Yahya Kütler adlı öğrenciye de İslam Tarihi seti hediye edildi.

Program yapılan dua ve Kur'anı Kerim tilavetiyle olaysız bir şekilde son buldu. (Abdullah Kurami - İLKHA)























www.http://peygambersevdalilari.com/

 


Konu Hüdaverdi tarafından (04-10-2011 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-29-2011, 01:24   #2
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Gırésira’da Kutlu Doğum Heyecanı ( batman )
Batman'ın Balpınar (Gresira) Beldesi'nde yapılan kutlu doğum etkinliğinde yoğun katılımla gerçekleşirken, yapılan konuşmalarda, peygamberimizin gelmesiyle insanların kullara kulluktan kurtulduğu vurgulandı.


BATMAN - Batman kutlu doğum etkinliklerinin startını Balpınar (Gırésira) Beldesi'nden verdi. Bugün saat 12.30'da peygamber sevdalıları platformunun birimlerinden olan Batman Köy-Der Batman'ın Balpınar Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Belde olmasına rağmen bayanların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik panayır havasında gerçekleşti.

Peygamberi anlamak onun sünnetine tabi olmakla olur

Programın sunuculuğunu M. Şerif Durmaz'ın yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer Hoca'nın Kur'an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş yaptı. Konuşmasında Hz. Muhammed'in (sav) ne kadar övülürse ne kadar anlatılırsa kafi derecede anlatılamayacağını belirten Güneş, "Bizim sözlerimizin güzelliği onun isminin güzelliğindedir. Onun isminin güzelliği bizim sözlerimizi güzelleştiriyor."dedi.

Hz. Muhammed'i (sav) anlamamanın O'nun yolunda gitmemenin cehaletin ta kendisi olduğunu vurgulayan Güneş, "O'ndan başka yol gösterici, önder aramak deliliktir. Ona tabi olmak onun sünnetine sarılmak ile olur." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından İsmail Tufan'ın okuduğu Kürtçe mevlüd ile etkinliğe devam edildi. Sanatçıların okuduğu Kürtçe ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Batman Hür-Der üyelerinden Molla Beşir Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı.

Peygamber Rahmettir
Allah'ın Peygamberini göndermekle insanlığa büyük bir minneti olduğu ve bunu anlamak için tarihe bakıp anlamamız gerektiğini söyledi. Peygamberimiz gelmeden önce tevhit dininin ortadan kalktığını, yeryüzünün fitne fesat ve zulümle dolduğunu vurgulayan Beşir Şimşek Hoca, "İnsanların zilletle yaşadığı, huzurun olmadığı bir ortamda Allah'u Teâlâ Peygamberini gönderdi. Peygamberin gelmesiyle insanları her türlü zilletten, şirkten, küfür ve zulümden kurtardı." dedi.

Yağmur toprak için nasıl rahmet ve hayat kaynağı ise Peygamberin gelmesi de insanlık için öylece rahmet ve hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Şimşek hoca, "peygamberlerin gelmesiyle insanlık kullara kulluktan kurtulup, Allah'a yeniden kulluk etmeye başladı." ifadelerini kullandı. Zulmün karşısına dikilenlerin sürekli olarak Peygamberler ve varisleri olduğunu vurgulayan Şimşek Hoca, bugün de zülüm gören baskı gören tüm insanları zülüm ve fitneyi ancak Kur'an ve Sünnete sarılmakla kaldırabileceğini ve doğru reçetenin bu olduğunu ifade etti.

Panayır ortamında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti. Okunan dua ve dağıtılan ikramlar ile etkinlik sona erdi. Balpınarlılar böyle bir etkinliğin ilk kez beldelerinde düzenlendiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istediler. (Veysi Demir, M. Sait Çelik - İLKHA)








http://hurseda.net/Kultur-Sanat/4207...Heyecani_.html
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 01:29   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Peygamber sevdalıları İl İl Kutlu Doğum Programları Etkinlik Takvimi
Türkiye Genelinde Yapılacak Olan Kutlu Doğum Etkinliklerinin Tarih,Yer ve Zamanın Bu panoda Yer Alması İçin İletişim Bölümüne Bilgileri Gönderebilirsiniz.



http://www.peygambersevdalilari.com/.../etkinlik.html
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 03:32   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Maşallah...
Bu tür organizasyonları görünce çok mutlu oluyorum...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 03:46   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Kareler muhteşem...
Özellikle haberde adı geçen hoca ne güzel demiş kendileri özgür olamayanlar size özgürlük getiremezler özgür olmak için hakka teslim olmak gerekir...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 11:48   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Allah razı olsun
Cizrede varmı yav orada olduklarını bilmiyordum peygamber sevdalılarının .
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 15:24   #7
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kareler muhteşem...
Özellikle haberde adı geçen hoca ne güzel demiş kendileri özgür olamayanlar size özgürlük getiremezler özgür olmak için hakka teslim olmak gerekir...
Abdulbari hoca bitanedir Allah ondan razı olsun.

Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun
Cizrede varmı yav orada olduklarını bilmiyordum peygamber sevdalılarının .
olmaz mı ? Allah bereketlendirsin. Cizre Şehit Şeyh Zeki hocamızın Kanıyla sulandı. Allah şefaatina nail kılsın inş.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 15:26   #8
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Allah razı olsun kardeşim. İnanın bizde çok çok mutlu oluıyoruz.

bu tür etkinliklerin Yaygınlaştırılması ve desteklenemsi gerek.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 15:37   #9
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Avrupa'da Kutlu Doğum Coşkusu Başlıyor
Avrupa'nın bir çok ülkesinde, Peygamber Efendimiz( s.a.v )'in nurlu doğumu nedeniyle Nisan ayı sonuna kadar yapılacak olan etkinliklere start verildi.


İTALYA - Hz. Muhammed'in ( s.a.v ) Kutlu Viladeti nedeniyle İtalya,Almanya,İngiltere,İsviçre,Fransa başta olmak üzere bir çok ülkede Kutlu Doğum etkinliklerine start verildi.

Geçen yıl yaşanan coşkuyu bir daha yaşamak isteyen Avrupalı Müslümanlar Kutlu Doğum etkinliklerini sabırsızlıkla bekliyor.

İtalya'da 'Kutlu Doğum' nedeniyle düzenlenecek etkinliklerin hazırlığına başlandı (Yunus CAN - İLKHA

Antwerpen Kutlu Doğum Programına Davet (2011)

hurseda.net




Paris Kutlu Doğum Etkinliğine Davet (2011)

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 15:41   #10
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Avusturyada Kutlu Doğum Çoşkusu ( 2011 )
'Öyle Bir Doğum ki Dünyanın Dengesini Değiştirdi'

Avusturya'nın İnnsbruck şehrinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, İnsanlığın girdiği zulüm girdabından çıkış yolunun Hz. Muhammed'ın (as) insanlığa sunduğu çözüm yolu olduğu mesajı verildi.


AVUSTURYA - Avusturya'nın Tirol eyaletinin İnnsbruck şehrinde düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerle toplumsal bütünleşme dokusuna katkıda bulunan Said-i Nursi Camii, yaptığı İslami çalışmalarla toplumun beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Said-i Nursi Camii, geçtiğimiz hafta sonu mütevazı bir salonda gerçekleştirdiği "Kutlu Doğum" etkinliğiyle Tirol eyaletindeki Müslümanların bir araya getirerek Hz. Muhammed (a.s)'ın yâd edilmesine vesile oldu.

Camii imamı Mehmet Nasır hocanın okuduğu Kur'an tilavetiyle başlanan program, sunucu İsmail Koçer'in, Efendimiz (a.s)'ın Abdurrahman bin Avf'a verdiği müjdeyi hatırlatarak, "Hazret-i Peygamberi hurma bahçesine kadar takip eden sahabeler den Abdurrahman bin Avf (r.a.), O'nun (a.s) birden secdeye kapandığına şahit olur. Secdeden uzun süre kalkmadığını gören sahabe, O'nun vefat ettiğini zannederek ağlamaya başlar. Peygamber efendimiz başını secdeden kaldırıp ve ona, "Ne oldu ey Abdurrahman", diye sorar. O da aklından geçenleri anlatır. Bunun üzerine Hazret-i Peygamber şöyle buyurur: "Cebrail bana şöyle dedi, 'Cenab-ı Allah'ın şu buyruğu ile seni müjdeleyeyim; Sana kim salavat ederse, bende ona salavat ederim. Sana kim selam ederse, bende ona selam ederim." katılımcılara salavat getirmenin önemini anlatmasıyla devam etti. Koçer ayrıca katılımcıları salavat getirmeyi teşvik etmek için başlattıkları salavat kampanyası konusunda bilgi vererek, program öncesine kadar 1 Milyon 900 bin salavat çekildiğini söyledi.

Program, Said-i Nursi Camii başkanı Ali Zengin'in yaptığı selamlama konuşmasıyla devam etti. Uzak ve yakın çevreden teşrif eden katılımcılara teşekkür eden Zengin, maneviyat ve dini değerlerin sosyal yaşama yansımasına daima öncü olacaklarına söyleyerek, bu hizmetlerin devam edeceğinin altını çizdi.

Seslendirdikleri ilahi ve şiirlerle programa renk katan Said-i Nursi Camii kız ilahi grubunun sahneden ayrılmasıyla, Avusturya'da yapılan İslami düğünlerin öncü gruplarından olan Vahdet İlahi grubu sahnedeki yerini aldı. Ali ve Samed ikilisinden oluşan grubun, Peygamber (a.s)'a ithafen hazırladıkları ilahileri seslendirirken katılımcıların da ellerindeki güllerle ritim tutarak eşlik ettikleri görüldü.

Öyle Bir Doğum ki Dünyanın Dengesini Değiştirdi
Verilen Namaz arasının ardından okunan Kürtçe ve Türkçe mevlitle devam eden program, Yahya Yılmaz hocanın günün anlamını dair yaptığı etkileyici sohbetle sürdü. Sohbetine katılımcıları selamlayarak başlayan Yılmaz, anlatacağı mübarek zatın zulüm ve haksızlık çağını kapatarak, yerine nur ve adalet çağını tesis ettiğini belirtti. O'nun (a.s) bütün hareketlerini bu küçücük salon toplantısında yapılan konuşmalara sığdıramayacaklarını belirten Yılmaz, "buna rağmen Rabbimiz O'nun Habibine olan aşkına şahid olsun diye O'nu sizlerle anmaya çalışıyoruz" dedi.

Peygamberimizin (sav) Kutlu Doğumu esnasında dünyada meydana gelen olağanüstü hadiselere değinin Yahya hoca, "Öyle bir doğum ki, dünyanın dengesini değiştirdi. Bin yıldır hiç sönmeyen Mecusilerin ateşini söndürdü. Öyle bir karşılama ki, zalim ve müstekbirlerin sütunları yerle bir oldu. Öyle bir sevda ki, o güne kadar hiç kurumayan göller, O'na olan sevgisinden kuruyu verdi. İşte aşk budur. Demin Mevlit okunurken şöyle denildi, 'yâradılmış cümle oldu şâdümân, gam gidûp âlem yenîden buldu cân.' Evet, nasıl ki O'nun gelişiyle müstekbirlerin burçları yıkıldı, aynı zamanda gam ve tasası olan kadınların, çocukların, muvahhidlerin, mümin cinlerin yüreklerine bir hoş seda serpili verdi. Hepsinin bir anda gam ve kederi gitti." diyerek katılımcıların Kutlu Doğumu neden önemsemesi gerektiğini ortaya koymuş oldu.

Konuşması sık sık tekbir ve salavatlarla kesilen Yahya Yılmaz Hoca, Peygamber (a.s)'ı anlaya bilmek için, O'nun (sav) peygamber olarak gönderildiği topluluğu tanınması gerektiğinin altını çizerek, "Zulmün ve adaletsizliğin kol gezdiği bir ortam. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir ortam. Özgürlüklerin gasp edildiği bir ortam. 'Ben hürüm' diyen insanların hürriyetlerinin ellerinden alındığı bir ortam.

Başkaldıranlar hemen öldürülüyordu. Adeta dağ kanunu geçerliydi. İşte böyle bir ortamda; Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşrif etti. Hani Hz. Ömer (r.a)'ın anlattığı ve O (a.s) gelmeden o günün ortamını tasvir eden bir hal (Helvadan puta tapma olayı). Ve bundan dolayıdır ki, binlerce Yunus Emreler, binlerce Mevlanalar, binlerce Cezeriler ve binlerce Ahmedé Xaneler edebiyatlarında Muhammed (sav) sevdasını işlemişlerdir. Ve haktır, işlenmeli ve de işletilmedir." dedi.

Onu Tanımanın Yolu Onun Siretini Okumaktan Geçer
"Efendimiz (a.s)'ı tanımanın yolun onun kutlu siretini okumaktan" geçtiğini belirten Yılmaz, siyerde geçen bir hadiseden örnek vererek konuşmasını şöyle sürdürdü: "…Onunla tanışmayı sonraya erteleyen bir bayan şair (daha sonra iman ediyor). O bayan o zamanın en meşhur 7 şairinden biri. Okuduğu şiirlerle bu günkü medya etkisi oluşturacak biri. Ona diyorlar ki, 'Git Muhammed (sav)'e karşı şiir oku ki halkın içinde rencide olsun. Böylelikle halk tekrardan bizim belirlediğimiz putlara tapsın.' Peygamber (a.s)'ın yanına geliyor. Biliyor musunuz ne oluyor? O meşhur bayan şair, Peygamber (a.s) ile görüşüp birkaç ayeti celile dinledikten sonra, oradan ayrılarak Mekkelilerin yanına geliyor. Onlara diyor ki, 'Ey hemşerilerim. Tanıştığım nazik birinden öyle bir söz duydum ki, bundan sonra bu dile haram olsun ki tek bir şiir yazmayacağım.'

"İşte ey çağımızın insanı! Ey çağımızın karanlık girdaplarda kaybolan insanlığı! Ey bu asrımızı kire çeviren müstekbirler! Ey psikolojik bunalım içinde olanlar! Ey ırk sorunları olanlar! Ey coğrafya sorunları olanlar! Ey hasta zihinliler! İşte size Allah Resulü aleyhi sala tu vesselam. Gelin şifa bulun. Gelin birlikte şifa bulalım. Gelin birlikte kardeş olalım."

Bu Çağın İnsanının Kulağı Çınlasın
"Allah'u Teâla o çağı anlatıyor bize. 'Kâfirlerin amelleri ise engin çöllerdeki serap gibidir. Susuz kimse onu su zanneder, fakat oraya varınca hiçbir şey bulamaz. Kâfir karşısında Allah'ı bulur. O da hesabını eksiksiz olarak görür. Zaten Allah'ın hesaplaşması çabuktur. (NUR - 39)' bu çağın insanının da kulağı çınlasın" diyerek sohbetine farklı bir boyut kazandıran Yahya hoca, "Serap nedir biliyor musunuz kardeşlerim? Uçsuz bucaksız bir arazide, güneşin ciddi bir şekilde şule verdiği bir vakitte, birde insan susammışsa, güneşin ovadaki dalgalanmasını su zanneder. Ona doğru koşuyorsun, çünkü susamışsın. Gidiyorsun gidiyorsan, ancak bakıyorsun ki gördüğün su değil seraptır. Hakiki bir su yok! Kim bilir hangi umutla gittin. Ama maalesef umutların suya düşüyor.

Sizin amelleriniz ve düşünceleriniz insanlığa seraptır serap. Siz komünizmi insanlığa gösterdiniz. Müslüman gençleri yıllarca bu düşünceyle avuttunuz. Gençlerimiz, çocuklarımız serabı su zannettiler. Koştular; birde ne görsünler! Karşılarında zalimleri gördüler. Onları vuranları gördüler.

İnsanlık özgürlük ve medeniyete susamış, kardeşliğe susamış bu insanlık; serabı Fırat zannetti, Dicle zannetti, Nil zannetti. Koştu koştu, serap olarak gördüğü şey zehir olarak kendisine döndü. Fitne olarak kendisine döndü. Bombalardan başka, işgalden başka kendisine başka bir şey vermedi.

Siz; İnsanlığa tuğyandan başka bir şey vaat edemediniz. Sizin yüzünüz yok! Yüzleriniz kara. Vicdanlarınız lekeli. Parmaklarınızda Muhammed Mustafa (a.s)'ın çocuklarının kanı var. Siz kirlisiniz! Bu kirli halinizle, bu temiz insanlığa, bu temiz dünyamıza hiçbir çözüm üretemezsiniz. Çözüm Hz. Muhammed (sav)'in sünneti seniyedir. İşte Kutlu Doğum programları bu hakikatleri anlatmak açısından, bu boyutuyla bizler için çok önemlidir" diyerek İslam coğrafyasının Efendimiz (a.s)'ın sünnetine sarılması gerektiğine dikkat çekti.

Yahya hoca, sohbetini İslam öncesinde kız çocuklarının "dayına gidiyoruz" diyerek ölüme götürüldüğünü ortaya koyan yaşanmış bir dramı anlatarak son verirken, küçük kızın dramını salondaki katılımcıların hüzne boğulmasına neden oldu.

Yaklaşık 3 saat süren program, Vahdet ilahi grubunun okuduğu ismi azam duasıyla son buldu.(Sadık Tufan, H. Basri Özmen - İLKHA)















http://hurseda.net/Kultur-Sanat/4215...egistirdi.html
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım