AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Sporlar Genel Spor dalları ile ilgili paylaşımlar.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-20-2011, 22:34   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart Nadal Rahat Aldı
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk tur maçına çıkan son şampiyon Nadal, Amerikalı Michael Russell'ı 3-0 yenerek tur atladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kortları'nda oynanan ve toplam 2 saat süren maçta İspanyol tenisçi, dünya klasmanında 90. sırada yer alan 33 yaşındaki Amerikalı rakibini 6-4, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

15 bin kişi kapasiteli Merkez Korttaki mücadelenin birinci setinde, iki raket de ilk beş oyunda servis kullandıkları oyunları aldı. Altıncı oyunda Nadal'ın servisini kıran Russell'a İspanyol raket hemen bir sonraki oyunda yanıt verdi. Dokuzuncu oyunda bir kez daha servis kıran ve 5-4 öne geçen Nadal, servis kullandığı oyunu da alarak ilk seti 6-4 kazandı.

İkinci sete hızlı başlayan ve Amerikalı tenisçinin servisini kıran Nadal, beşinci ve yedinci oyunlarda da bu başarısını tekrarlayarak, seti 6-2 aldı. Russell, beşinci oyunun son bölümünde Nadal'ın vuruşlarına üste üste file önünde uçarak karşılık verince seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Son sette de üstünlüğünü sürdüren 25 yaşındaki İspanyol tenisçi, birinci ve beşinci oyunlarda servis kırdığı seti 6-2, maçı da 3-0 kazandı.

Nadal, ikinci turda İspanyol Pablo Andujar'ı eleyen Amerikalı Ryan Sweeting ile oynayacak.

İkisi Wimbledon'da olmak üzere toplam 10 Grand Slam'de şampiyon olmayı başaran Nadal, bu maçta 4 ace, 2 çift hata ve 14 basit hatayla oynarken, yakaladığı 10 servis kırma şansından 7'sini değerlendirdi.

2 ace, 2 çift hata ve 21 basit hatayla mücadeleyi tamamlayan Russell ise 3 servis kırma fırsatından 2'sinde başarılı oldu.

İlk servislerin oyuna girme oranında Nadal yüzde 67, Russell ise yüzde 68 başarı yakaladı. Mücadelenin en hızlı servisini saatte 202 kilometrelik hızla Nadal attı.

Wimbledon'da en son 2007 yılının finalinde Federer karşısında yenilen Nadal, bugün 15. galibiyetini elde etti.

Bu arada İspanyol tenisçinin ailesi de karşılaşmayı Kraliyet ailesinin Wimbledon'da maçları izlediği ''Royal Box''tan takip etti.


-SON FİNALİST ZVONAREVA İKİNCİ TURDA-


Geçen yıl Wimbledon tek kadınlar finalinde Serena Williams'a yenilen iki numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva, Amerikalı Alison Riske karşısında korttan 2-1 galip ayrıldı ve adını ikinci tura yazdırdı.

25 dakika süren ilk sette çok iyi bir performans sergileyen 26 yaşındaki Rus tenisçi, bu seti 6-0 kazandı. İkinci sette rakibine 6-3 ile boyun eğen Zvonareva, son sette Amerikalı rakete aynı skorla karşılık verdi ve karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Zvanoreva maçı 6 ace, 2 çift hata ve 15 basit hatayla bitirirken, dünya klasmanında 115. sırada bulunan Riske, 5 ace, 7 çift hata ve 24 basit hatayla mücadeleyi tamamladı. Karşılaşmada Rus tenisçi 5, Amerikalı raket ise 2 kez servis kırdı.

Zvanoreva, ikinci turda vatandaşı Elena Vesnina ile karşı karşıya gelecek.

Tek kadınlarda Wimbledon'ı 5 kez kazanan Venus Williams, dünya klasmanında 97. sırada yer alan Akgul Amanmuradova'yı 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Amerikalı raket, ikinci turda Japon Kimiko Date-Krumm ile karşılaşacak.

Kardeşi Serena ile birlikte Wimbledon'da son 11 yılda 9 kez şampiyon olmayı başaran Venus Wiliams, 7 ace, 1 çift hata ve 5 basit hatayla maçı tamamladı. 4 kez servis kıran Venus Williams, saatte 290 kilometreyle mücadelenin en hızlı servisini attı.

 

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-20-2011, 23:46   #2
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Federer'in üstüne tanımam muhterem Nadal'a kıl oluyorum, alışkanlıkları da bir tuhaf töbee
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım