|
![]() |
#1 |
![]() Onlar;
Mutlak adâletin öncüleriydi, Kurucularıydı medeniyetin yeryüzünde. Emânetçi olduklarına inanarak, Mülk Allah’ın derlerdi. Onlar; Çaresiydi bilcümle çaresizlerin, Aşevleri açarlardı yoksul garibanlara. Âşiyan yaparak kuşlara bile, Şefkat gösterirlerdi. Onlar; Birer vakıf insandı Hak yolunda. Hanlar, kervansaraylar, köprüler, bedestenler, Çeşmeler, camiiler derken, taşa çekiçle; Hoş şekil verirlerdi. Onlar; Sayısız zaferler kazansalar da, Kaçınırlardı zafer sarhoşluğundan. Mağrurluktan münezzeh adımlarla, Usulca yürürlerdi. Onlar; Devlet-i Aliyye'nin bekâsı için, Tenezzül etmezlerdi gayrimeşru işlere. Helâlinden kazanarak rızklarını, Helâlinden yerlerdi. Onlar; Ki secdeye vardıklarında, Dua ederlerdi Ümmet-i Muhammed'e. Aşk ile potasında Din-i mübin'in, Âdeta erirlerdi. Onlar; Suya sevdalıydılar, bir içimlik suya, Gözleriyle içerlerdi suyu. Su gibi azizdiler, hatta rüyalarında; “Bengisu” görürlerdi. Ahmet Süreyya DURNA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() DERUNÎ DİL İLE...
--Millet namına-- Yâ İlâhî senden bir muradım var Malûmdur ki, halisâne niyetim Kıyamete kadar olsun pâyidar Vatanım, Bayrağım ve hürriyetim Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ANADOLU AŞKI
Anadolu aşkı ateştir bende, İsli ocaklarda yanar tüterim. Emânet sayılan bu ruh bedende, Nasıl bulunduysa, öyle yiterim. *** Hüzün seansında ilk akşamların, Tepe dallarında nârin çamların, İç içe kenetli toprak damların, Saçağında serçe olur öterim. *** Kaybetti ferini gözlerim nemden, Hayli zebun düştüm sinsi veremden. Farklıyım bu yönde dertli Kerem’den, Mecnun’dan, Ferhat’tan daha beterim. *** Seyyahlıkla geçti bunca zamanım, Tozlu yollarına kurbandır canım. Sevgisiyle kuşatılmış her yanım, Gam yükünü taşımaya yeterim. *** Vatan ki başlıca derdim dâvamdır, Uğrunda ölmeye inancım tamdır. Bir uçtan bir uca yurdum yuvamdır, Karış karış toprağında biterim. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Destursuz bağa giren bizden değildir dostum
Ser vermeden sır veren, bizden değildir dostum Allah’ın yarattığı eşref-i mahlûkatı Horlayıp hakir gören, bizden değildir dostum Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Deprem olmuş tufan kopmuş farketmez,
Deli gönlüm bir sevdadan çarketmez, Ne vazgeçer ne de uslanırım ben. *** Gam değil ekmeğim, aşım kesilse, Kör testere ile başım kesilse, Aşkın sofrasında beslenirim ben. *** Sırılsıklam vurgunum can dostuma, Ağma bulut! çakma şimşek üstüme! Yağmur yağmasa da ıslanırım ben. *** Enginlerde sığmaz içim içime, Oturmaz kalıba, girmez biçime, Çıkar yükseklere seslenirim ben. *** Seferber olsa da eşyanın tümü, Hiç bir kuvvet taşıyamaz yükümü, Kendi yüreğime yaslanırım ben. *** Bir elimde cımbız, birinde tarak, Körler aynasına gözsüz bakarak, Karanlık gecede süslenirim ben. *** Gücenmeyin, darılmayın boşuna, Çene çalıp yorulmayın boşuna, Altın olsam gene paslanırım ben. *** Ölüm döşeğinde en zor anımda, Sevgili! yeter ki sen ol yanımda, “Dem-i vuslat” diye hislenirim ben. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() An gelir sanki bir firarî gibi
Kaçarım can havli ben, benliğimden Sen olunca güzelliğin sâhibi Utanırım kendi çirkinliğimden Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Gül ucuz değildir koklamak için,
Gül devşiren ele diken batmalı. Evet batmalı! *** Uğrunda ölünecek yer ise vatan, Hiç tereddüt etmeden can atmalı. Evet atmalı! *** Dostluk pazarında kâr gözetilmez, Bazen beşe alıp üçe satmalı. Evet satmalı! *** Geçmeli hayatın cenderesinden, Acı nedir, zulüm nedir tatmalı. Evet tatmalı! *** Aslanca kükremek elzem olanda, Ortalığı birbirine katmalı. Evet katmalı! *** Ben şöyle bilirim; önder dediğin, Önce zindanları mekân tutmalı. Evet tutmalı! *** Dâva üstlenmenin var bir bedeli, Zora katlanmalı, zehir yutmalı. Evet yutmalı! *** Taarruz gerektir cenk meydanında, Ancak sulh anında silah çatmalı. Evet çatmalı! *** Bir mahbuba gönül veren aşıklar, O mahbubun eşiğinde yatmalı. Evet yatmalı! Ahmet Süreyya DURNA Alıntıdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|