Kimse alınmasın ama şöyle bi durum var sözde kürt sorununu tv açarak reklama izin vererek aşamazsın bunu anlamamız lazım...
Neden bazı kürt kesinler herşeyi devletten bekliyor anlamış değilim mesela terorü barındıran çevreler de kürt halkının içinde bunları en iyi kürt halkı temizler ama nedense bunlar devletten bekleniyor anlayın artık şehire inmiş teröriste devlet bişey yapamıyor anca kürt halkının dışlamasıyla sorun çözülür vesselam...
gelelim asıl konumuza bakın arkadaşlar laz halkı kendi radyo ve tv lerini kuruyor alevi vs. onlarda ama iş kürt halkına gelince hep devlet tarafından oluyor bunlar... ben buna karşıyım lazca reklam da çıksa onada karşıyım yanlış anlaşılmayalım vesselam...
Kürt sorununa bir çözüm olmasa dahi (ki bence bu da çözümlerden biridir) kürtçe reklamın yayına girmesine kimse karşı çıkmamalı. Hele hele ben milliyetçi, faşist zihniyetinde biri değilim aksine herkes eşitlikten yararlansın mantığı ile hareket eden kişiler özellikle de bu duruma karşı çıkmamalı. Hoşgörüyle yaklaşmalı. Çünkü bu durumun sana bana bir başkasına zararı olmayacak. Sonra ülke bölünmeyecek. Bayrağımız da yerinde duracak. Bu açıdan paniğe gerek yok. Hepimizin bolca hoşgörüye saygıya ihtiyacı var.
Lazların geçmişi ile kütlerin geçmişi bir değil. Bunu kabul edelim ya da etmeyelim ama durum bu. Sen tutup her ikisini bir tutamazsın. Dün kürtçe kanal yoktu ama lazlara ait onlarca kanal vardı eskiden de şimdi de. Kimse lazlara siz niçin bu kanalı açtınız demedi hiçbir zaman. Ya da kendi aranızda lazca konusunca da kimse anadilinizle konusmayın demedi size. Sen bunlara rağmen devletin açmış olduğu bir kürtçe kanaldan veya kürtçe reklamdan dolayı sesini yükseltip, bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyip, bu durum senin zorunua gidiyorsa; o halde bu durumdan memnun olmamaya devam et. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Çünkü gün artık belli bir kesimin yüzünü güldürme günü değil.Bugün artık bu ülkede yasayan herkesin bir saniye dahi olsun düşünmeden tereddüt etmeden, bir seyleri sorgulamadan yüzünün gülmesine zemin hazırlayan bir hükümetimiz var. Allah'ım onlardan razı olsun ki birçok kişinin insan olduğunu tekrar hatırlattığı için.