Alıntı:
Gönülden Nickli Üyeden Alıntı
Ahmet kardeşim kendimi ifade edemedim sanırım...Kürt sorunu yoktur diyen sayın Zeybeğin lafına binaeden sistemin yıllarca ordaki insanın kendini geliştirip yetiştirmesine izin vermediğinden bahsediyorum...Pkk'ya Ermeni oyunu derken Kürt halkının onlara inanmasının arkasındaki sebepleri örterek kör cahil gibi davrandığından bahsediyorum..
Ama madem konuya farklı bir yönden baktınız şunuda söylemek isterim tamamiyle Kürt halkının olduğu ancak dininizin yok sayılacağı bir ortam düşüncesi sizi hiç rahatsız etmiyor mu
|
Rahatsız ediyor..Sinek küçük mide bulandırır ama temelin sağlam olduğuna inandığım için öyle bir hayallerinin gerçekleşeceğini ihtimal bile vermiyorum.
Onlara sorarsanız herkesten daha müslüman ama yersen
Bugün hükümet sayesinde doğuda yüzlece hatta binlerce medrese açıldı ve tarikat ve cemaatların çoğu serbest kaldı biri hariç...(mustazaflar)
Bu tarikatlar ve cemaatlar dinimizin yok sayılmasına izin vermezler öyle bir ortam oluşmaz ama hükümetinde Dini sorunlara hassasiyet göstermesi lazım ve bunlara kullanabileceği bir koz vermemesi gerekir.
Burda sorunun ne olduğunu bilirseniz çözüm yakındır.
Bana sorarsanız vali ve kaykama gibi şehrin yöneticileri Yöre halkından seçilirse halkı anlamak ve sorunu çözmek daha kolay olur.Bu bölünmek gibi algılanmasın.pkklilerin çoğuna desen onlar bile bölünme istemez onların söyledikleri sadece bir argüman