![]() |
#11 | |||
![]() Sakallı Celal ismini geçen aylarda "Canlı Para" isimli bir yarışmada duydum. Cehalet işte. Daha önce bilmiyordum. O gün bu iki sözünü okudum ve özellikle "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisizdir." sözünü çok doğru buldum.
Batılılaşma konusuna gelince. Hiçbir zaman ben bu konuyu tam olarak anlayamadım. İlla birşeyleşmemiz mi lazım? Eğer birşeyleşmemiz gerekiyorsa özleşelim. Özümüze dönelim. Hani Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u aldıktan sonra serbest bıraktığı iki papaz vardı. O papazların görüp tanıdığı millete geri dönelim.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Başta ataput sebep oldu tüm bunlara. Sonra onun izinden gidenler... Hey gidi aydın geçinen cahiller heyyy! Bakar körler,koşar sakatlar,duyar sağırlar..! Böyle böyle uyutula kandırıla soyunduk kendimizden işte! Allahım ıslah etsin...Allahım uyanıp görmeyi nasib etsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() önce fatih sultan mehmete dahi kol kesme cezası verebilen adalete geri dönelim gerisi gelecektir...
adaletin olmadığı yerde herşey eksık olur |
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Bir yerde, bizlerden biri, “Oh ne güzel! Ne mutlu bana ki modernleştim.” dediği zaman dedim ki: “Batı kapitalizmi; ‘Evet, yeni bir tüketici buldum.’ diye bıyık altından gülüyor”
Dr. Ali ŞERİATİ |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|