![]() |
#1 |
![]() CHP'de 'İmralı ağzıyla konuşuyoruz' tartışması
![]() CHP nin Kürt sorununa ilişkin yeni politikaları parti içinde tartışmalara sebep oldu. Abant Kampı'nda Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nu 'BDP ağzıyla konuşmakla' suçlayan bazı partililer, bu kez terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 'Hakikatler Komisyonu' önerisinin parti politikası haline getirilmesine tepki gösterdiler. Suçlamalara cevap veren Kılıçdaroğlu, "Ben şimdi '2 kere 2, 4 eder' desem, Öcalan da bunu söylese benim görüşümü sahiplenmiş mi olacak?" dedi. Parti Meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine 34. olağan kurultayın 6 aya kadar ertelenmesi üyelerin oyuna sunuldu. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. CHP'nin dün geç saatlere kadar süren PM toplantısında, artan terör olayları ve partinin Kürt sorunu politikaları ele alındı. Alınan bilgilere göre PM üyesi Mesut Değer, partinin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yüklendi. Tanrıkulu'nun terör örgütü lideri Öcalan'ın uzun süre dillendirdiği 'Hakikatler Komisyonu' önerisini sahiplendiğini belirten Değer, "İmralı'nın yıllarca savunduğu bir görüşü parti politikası haline getirdik. İmralı ağzıyla konuşur olduk." ifadelerini kullandı. İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, "Burada yazılanlar partinin görüşü mü, yoksa genel başkan yardımcısının mı?" sorusuna, Tanrıkulu "Bunlar benim kişisel görüşlerim, partiyi bağlamaz." karşılığını verdi. PM üyesi Yaşar Ağyüz de barışın dilini kullanmak zorunda olduklarını belirtirken, "Terörün bitirilmesi için farklı yöntemler aramalıyız, farklı görüşleri dinlemeliyiz." dedi. Bazı PM üyelerinin Tanrıkulu'na tepki göstererek, "Bizim terör ve Kürt sorununa bakışımız ne?" sorusu Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. Eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, doğru gördükleri politikaların kimin tarafından gündeme getirildiğinin önemli olmadığını, bu önerileri kendilerinin de savunacaklarını söyledi. CHP lideri şöyle konuştu: "Benim bu konularda ne söylediğimi hâlâ bilmiyorsanız ne diyeyim ki? Parti programımız net. Ben ana dilin öğrenilmesinden yanayım. Ama devlet eliyle öğretime karşıyım. CHP'nin resmî görüşü budur. Bu, bizim parti programımızda zaten var." Toplantıda daha önce CHP'den ihraç edilen 14 ismin affedilerek yeniden üyeliğe kabul edilmesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda aralarında Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da bulunduğu isimler oy çokluğuyla üyeliğe kabul edildiler. Kaynak Zaman 22.10.2011
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|