![]() |
#41 | |
![]() Alıntı:
![]() bende bunu diyodum... akabe vakfına gidenler neden bunu diyor... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() İranda bir İslam ınkılabı olmuş olabilir . Ama İran İslam ınkılabı İslam devrimleri için bir örnek olamaz çünkü İran İslam ınkılabının bugün geldiği noktada
insan hakları ihlalleriyle günden güne artan mezhepsel takıntılarla ve hiç demokratik olmayan iranda mazlumları ezen bir anlayışıda görüyoruz. Humeyni der ki ben en çok mollalara karşı savaştım ![]() Mollalar iranın ergenekonudur ki böyle bir İslam Cumhuriyeti diğer devletleri için örnek gösterilemez. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#44 |
![]() Ama iran'da bizim düşmanımız değildir.
Fanatik sünniler irana söverek egolarını tatmin ediyorlar. Aynı şekilde irandaki şiilerde sünnilere söverek egolarını tatmin ediyorlar. Deminden beri diyorum ya emevi sünniliği ile safevi şiasının farkı yoktur diye. |
|
![]() |
![]() |
#45 |
![]() valla öyle bir hava estirşiyorlar sanki iran mükemeldir hiç bir hatası yoktur her yanlış ve hatasıyla savunuyormuşuz gibi bir saldır var resmen. kardeşim yanlışıyla doğrusuyla akidesi ile her ne ise zalimlere ve kafirlere karşı irandan yanayız onu karartmaya çamurlamaya kötüleme hiç gerek yoktur bize birşey kazandırmaz ama zalimlere çok şey kazandırır. onların istediği de o zaten. var sayımlar üzerine gitmeyede gerek yok islamda yok öyle birşey ilerde bilmem ne yapmayacağı ne malum diye bir müslümana tavır takınılmaz. islam zahire bakar. biz kardeşlikten vahdetten yanayız. bu zaman bir birimize düşme zamanı değildir. sünniler bi iran gibi dik durmasın ı bilsinler islama hakkıyla sarılıp onunla yönetilsinler o zaman belki iranda kendine çeki düzen verir. beli eskiii osmanlıda olduğu gibi güçlü sunnilerden korkar. ama önce bi oraya gelelim bölük parçık olmuşuz bi derdimiz iran kalmış sanki.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() yo iranı çokça eleştiririm...
ama eleştiriye bunlar şii sapık olduğu için böyle yapıyorlar diye başlamam... alakası yok çünkü... politik hatalar yapıyorlar... muhaliflere karşı sertler... özgürlük kısıtlaması var muhaliflere... saldırıya mezhepsel olarak başlanınca iranı savunurum... |
|
![]() |
![]() |
#47 | |
![]() Alıntı:
Zora ancak, haksizliga karsi olamaynalar girer. Sana gecenlerde bir konuda humeyni hakkinda bir kitap kaynagi vermistim...o eleman dedigin benmiyim? Ve bahsettigin kitab mevzusu o mevzumudur? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() yok sen değilsin...
bu başka reelden bir arkadaşım ![]() valla ben hiç bi sünninin sünni dünyasında yapılan saçmalıklara ses ettiğini görmedim ![]() edenede itikadı bozuk diyolar işte ![]() |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
Bu, yeryüzündeki Sünni-Şii dağılımını gösteren harita: ![]() Bu da, Hz. Ömer tarafından ortadan kaldırılan Sasani İmparatorluğu'nun 610 yılındaki topraklarını gösteren bir harita: ![]() 1. haritadaki Şii nüfusun toplandığı alanla, 2. haritadaki Sasani İmparatorluğu'nun topraklarını gösteren alan arasındaki benzerliği görüyorsun değil mi? Şiilik, Sasanilerin, Hz. Ömer'in, Sasani Devleti'ni ortadan kaldırmasına duydukları tepki ve öfkeden dolayı bağlandıkları bir inanç olarak değerlendirilebilir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|