![]() |
#10 | |||||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Humeyni bunları söylemişse doğru bir davranışta bulunmuştur; bu sözlerinden dolayı onu tebrik ederiz. Ehl-i Sünnet'in Şia'yla olan temel meselelerinin başında Şia'nın sahabe karşıtlığı gelir. Şiiler sahabelere hakaret etmeyi, sövmeyi bırakırlarsa Sünniler ve Şiiler daha iyi anlaşırlar. Alıntı:
Bu konuda daha önceki bir mesajımda şunları yazdım: Alıntı:
İslam'ın ölçüsü bellidir. İmanında küfre varmayan Müslümanlar Cennete gideceklerdir inşaallah. Şiiler arasında da imanında küfre varmayanlar Cennete gideceklerdir inşaallah. Böyle söyleyen bir Sünni'ye mezhepçi, taassupçu demek doğru olmaz. Mezhepçi ve taassupçu biri bütün Şiiler Cehennemliktir der mesela. Ayrıca Şia'nın itikadına her ne kadar karşı olsam da onlara sapık kelimesini kullanmıyorum; bidat sahibidirler diyorum. Şiileri rencide etmemeye dikkat ediyorum. Alıntı:
Ehl-i Sünnet'in inancı, Kur'an ve Sünnet'tir. Ehl-i Sünnet Âlimleri, Kur'an-ı Kerim'den ve Hadis-i Şeriflerden çıkardıkları doğru bilgileri Müslümanlara bildirmişlerdir. Kur'an'a ve Sünnet'e tam uymak isteyenler Ehl-i Sünnet İtikadına göre yaşamalıdırlar. Ümmetin vahdeti, doğru olan itikattan (Ehl-i Sünnet Vel Cemaat) ayrılıp mezhepsiz olmakta değildir asla. Mezhepsizlik öyle kötü ve berbat bir bataklıktır ki, o bataklığa düşen Allah korusun ki imanını bile kaybedebilir. Çünkü mezhepsiz olursan elinde kendi aklından başka ölçün kalmaz. Her mezhepsiz kendi aklına göre bir din uydurabilir ve böylelikle ortaya binlerce, milyonlarca ayrı din çıkabilir. A mezhepsizinin Kur'an'dan ve Sünnet'ten anlayacağıyla B mezhepsizinin Kur'an'dan ve Sünnet'ten anlayacağı farklı olacaktır çünkü. Ümmetin vahdeti için mezhepsizlik yolunu göstermek Ümmet-i Muhammed'e yapılmış çok büyük bir kötülük olur. Ümmetin vahdetinin yolu, Wikipedia sitesine göre İslam ümmetinin % 83'ünü oluşturan Ehl-i Sünnet'e, ümmetin Ehl-i Sünnet dışı % 17'sinin de katılmasından geçer. Gerçek rakamlar belki biraz farklı olabilir. Ümmetin % 83'ü değil de % 75'i Ehl-i Sünnet'tir belki; ama bu da pek bir şey değiştirmez. Ümmetin doğru yolda olan büyük çoğunluğuna (Ehl-i Sünnet'e), ümmetin bidat yolunda olan küçük azınlığının (Ehl-i Sünnet'in dışındakiler) katılmasıyla Ümmet-i Muhammed'in vahdeti sağlanır inşaallah. Konu Cihannur tarafından (12-21-2011 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.. |
||||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|