AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Kürdistan Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ?
Rahatsız oluyorum 20 43.48%
Rahatsız olmuyorum 13 28.26%
Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor 2 4.35%
Her biji kürdistan 4 8.70%
Türkiyenin daha önemli sorunları var 2 4.35%
Ora nere la 5 10.87%
Katılımcı sayısı: 46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-03-2012, 01:36   #21
Kullanıcı Adı
cartman
Ne için kullanıldıgını herkes biliyor osmanlıda bolgeymis falan diyip kendimizi kandırmayalım..Gayet rahatsız edici bir söylem bunun da sebebi cok acık icinde yeterince tahrik iceriyor..Sizin neyin anlatmak istediğinizden ziyade karsıdakılerın neyi anladıgını dusunmek gerekir
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 01:58   #22
Kullanıcı Adı
eskiAcik
Sadece Türkiye !
eskiAcik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 02:38   #23
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
unsparing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"bizileri Kürdistana alışsa iyi olur yıllarca TVlerde iki kelime kürtçe duyanlar feryat ediyordu devlet elden gidiyor waweyleleri koparıyordu."

Ne ne diyosun sen ?? Kim kimin elinden devleti alıyomuşş ?? arzamısın nesin sen yaa
??
kırmızı renkliyi anlamadım. TÜRKÇE değil.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 15:44   #24
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Osmanlı döneminde böyle tanımlamalar yapılırmıydı ki bilgisi olan varmı. Osmanlı yıkılırken Ermeniler olsun Kürtler olsun oluşucak yeni ulusal devlet anlayışındamı bu şekilde tanımlanma ihtiyacı hissttiler bilmiyorum.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 17:56   #25
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kurtte asirlardir kurdistan topraklarinda turklerle dost olarak yasayan ama cumhuriyetin kurulmasiyla asimile edilmeye calisilmis musluman bir irktir

osmanliya gonulli olarak katilan insanlar turkiyeye gonulsuz olarakmi katilmislar

trakya traklarin yurdu kurdistan kurtlerin yurdu demektir sen yada bir pkkli hedef olarak goruyor olabilir lakin kelime vurgusu olarak trakya ile kurdistan aynidir

bdpye oy vermeyen insanlarin bile oraya kurdistan dedigini duydum...

ulus devlet,sınır gibi takintilarim yoktur
Asimile edilmeye çalışıldığı doğrudur ama Kürtlerin çözüm(!) yöntemi olarak terörü seçmeleri onları haklıyken haksız duruma düşürmüştür
Osmanlı'da kimse onları yok etmeye çalışmamıştır zaten,o yüzden Türkiye'ye gönüllü katılmışlardır fakat Türkiye gönüllerini hoş tutmayı becerememiştir
Kelime vurgusu olarak ne manaya geldiğini hepimiz biliyoruz herlade.Aynı şekilde oraya neden Kürdistan yerine Güneydoğu Anadolu dendiğini de biliyoruz.Bu da yeterli cevabı oluşturuyor bence
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 18:38   #26
Kullanıcı Adı
İntifada
neyi seçselerdi mesela ?
devlet buna zorladı onları...
en basitinden diyarbakır cezaevinden salınana yüzlercesi çıktı dağa...

e madem hepiniz biliyorsunuzda kürdistan rahatsız ediyor,trakya neden etmiyor ?
oranın resmi adıda marmara bölgesi ona bakarsak...
Alt 01-03-2012, 18:43   #27
Kullanıcı Adı
nihani
Devlet seni öldürüyor diye sende git daha hangi ülkede yaşadığından haberi olmayan günahsız bebeği öldür öyle mi,pes!

3. kez söylüyorum,Trakya bölgesinde yaşayanların hiçbir zaman bağımsız devlet kurma ülküsü olmadı.Ki sosyolojik olarak onlarla Kürtleri karşılaştıramayız bile.Zaten Güneydoğu'da yaşayanların hepsi Kürt de değil
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 18:44   #28
Kullanıcı Adı
Ebuzer
La onu bunu bırakın da..
Kürdistan ne la?..
Ne saçmalık..
Bunun kadar saçma başka bir şey varsa o da Türkiye..
KÜRDistan, TÜRKiye..
Ulus devletlerden bi halt olmaz ağalar..
Hmm yoksa Medine ARAP Devleti diye bir şey mi vardı?..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 18:58   #29
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
nihani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Devlet seni öldürüyor diye sende git daha hangi ülkede yaşadığından haberi olmayan günahsız bebeği öldür öyle mi,pes!

3. kez söylüyorum,Trakya bölgesinde yaşayanların hiçbir zaman bağımsız devlet kurma ülküsü olmadı.Ki sosyolojik olarak onlarla Kürtleri karşılaştıramayız bile.Zaten Güneydoğu'da yaşayanların hepsi Kürt de değil

ne devlet gidip hangi ülkede yaşadığını bilen bilmeyen çocuğu öldürsün,babasına işkence etsin,evini yerini yurdunu yıksın yaksın ne de pkk vahşete imza atıp insanları öldürsün...
ben her ikisinede karşıyım...
insanlar 1.sini hiç bir zaman söylemiyor ama 2.sini eleştiriyor...
2.sini sahiplenen kesimde 1.yi suçluyor hep...
ikisine aynı anda dur diyemeyen insanlar bu sürecin böyle sürüp gitmesine yol açıyor ne yazıkki...

Alıntı:

kürtlerin hepsinin bağımsız devlet kurma isteği olsaydı şimdiye kurmuşlardı emin ol...
sosyolojik farkları nelerdir mesela onu uygun bi zamanda açıklarsın...
türkiyede yaşayanların hepsi türkmü türkiye diyorsun
Alt 01-03-2012, 19:11   #30
Kullanıcı Adı
unsparing
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kırmızı renkliyi anlamadım. TÜRKÇE değil.

Kendine bakarsan ne demek istediğimi çok iyi anlarsın bu kadar kafanı yorma...
unsparing isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)