![]() |
#51 |
![]() bu Gölge Haramilerinde Yavuz Sultan Selimin şiiri var dinlerken dikkatimi çekmişti hoşumada gitti 8)
sanma şahım herkesi sen sadıkane yar olur herkesi sen dost mu sandın belki o agyar olur sadıkane belki o alemde bir dildar olur yar olur agyar olur dildar olur serdar olur tek farkı şiirin aslında sadıkane yerinede can-ı dilden yazıyo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Çok güzel ama o şarkısı,Halveti Uşşaki zikir törenlerinde bu şarkı çalınırsa şaşmam
![]() |
|
![]() |
![]() |
#53 |
![]() :D :D :D böyle yazmaya devam ederse oda olur heralde :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
![]() Alıntı:
![]() hikayeside güzel 8) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() Tek Başınalığın Yolcusu (Yo Sago Kaf-Kef Kasvaaa) Bal saçan dudak ısır Malum çirkeflik kısır İblis kanıma girmeni üstelerse bilki hile vardır . Bir aftır ayıba örtü Çirkef koparır gürültü Binlerce süprüntü ben şahidim ses var yok görüntü. Sadece bana mahsus bu mapushane Bengü tütün yanında insan sarılı beyaz kefene . Hakkım üçtür kulağıma söyle, insan kaç tür ? Gördüğün halüsilasyonlar seni derinden ürkütür Günah yalan haram adamın suratına tükürtür Yanar dağlarının volkanlarını nefsim püskürtür. Dudaklarım çarpıştıkça meftun yunus gazaplarda Tahammülüm ayaklar altında izler minik bir karınca. Rüzgar şiddeti bilmez duvarın ardına saklananlar . Gam Bağından ayaklarımı kurtar canım feci yanar. Güneş ışıldadıkça duvarlardan gölgem parlar Sözlerimin perişan saçlarını kalemim tarar. Kader Beter zengini duygu hazinem iflas Diline hakim ol bak sol elimde alyans. Bir kan pıhtısından oldum yoktur bundan gayrım bana sorduğunuz saçma soru için hem evet hem hayırım . Dilsiz şairin dili çözülse kulak duymaz sağırım Güneşin küstüğü çöllere ben yağmurcasına yağarım . Hey yabancı yolun yarısı 35 der Sıtkı Tarancı ! Korkarım 5 sene sonra saracak içimi derin sancı. Sadece bana bak ! Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş ! Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir. Çirkef ''Kaf-kef'' deme ne olur.. Tek başınalığın yolcusu tek Olur. Beni Boğmak için bin dereden su getirdiniz.. Hepsini içtim ! Felekle pençeleştim Anam-babamla helalleştim. Ve Hiç bilmediğim savaşta içine düşüp cenk ettim. Harp ettim darbe aldım Hücum ettim affettim. Bu dağa ilk ben tırmandım Zirvede ciğerimi patlattım. Üzerime çığlar yağdı, bak ben hala hayattayım Hiç bir tehdit tenime rüzgar kadar zarar veremedi Özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni Aklındaki dev ekranda neler gördüğünü anlat bana Hediyen anahtarı sende olan şu kapalı kutuda. Akıldır kutunun adı .. Tadından yenmez cümlelerimin balı. Seferdeyim üzerimde bulutlar, altımda uçan halı. Bırak umudun yeniden doğsun Her yeni gün seni neden boğsun. Daha önceden yapmadığın hataları yapabilmektenmi korkuyorsun yoksa. ? Haram ol. Bu sağnak yağmurun ardından güneşin doğsun Konuştuğum duvarların dili olsa susmaz asla Kendini öldürdün ruhunu unuttun son intiharında Bu gece uykumda göreceğim farklı rüyalar var Yarın sabahki kalkışımda vereceğim yepyeni bir karar Kendime hatırlatıp sonra unutturduğum hatıralar Atacakları bol çamur batacağım çok batak var Hoşuma gitmedi hayata kattıkları bu sert aroma Düzelebilmek için başvurduğum her tedavinin sonu koma ! Sadece bana bak ! Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş ! Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir. Çirkef ''Kaf-kef'' deme ne olur.. Tek başınalığın yolcusu tek olur.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() Beklediğin bi medet olur dünya ölüm üzerinde bir iki anlık misafirdir ömür..Bu neşenin sonudur elbet derin bi baş ağrısı..
çoh hoş ya paylaşım için sağol ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() walla sagonun en çok beyendiğim parçası KadiköyAcile ithaf ettiği Gölge haramileri... Sagonun kendince dissi( lafla dövme ;) ).. Akar sular dönmez geri tıpkı gençliğim gibi, bebekti ceninin ergeni, bir erdi büyümüş meyvesi. Sakal-bıyıkla geride kaldı Yunus’un hamlık evresi, sivilce-akne katledildi soldu yüzümün güneşi. Ve çivisi düşmüş tablolarda bir resimdi kendisi, kükreyen şu gökyüzünde kuşun kilitli kafesi. Tersi döndü güvenin ansızın belirdi dostun hilesi, fincan kahve içtim kursağımda kaldı telvesi. Kırıştır yalan kahpesi, baştan akıl alır ya cilvesi. Yıkar geçer bir dostun düşmancasına hamlesi. İki boy aşmış ihanetin ki kat’i yok bahanesi, hayrından umutsuzum getirme bari şerrini. Ve hepsi aynı yolda yolcu onca bedenin kellesi, meydan önüne dizilecek ve alınacak ifadesi. Dualar olmasaydı kim kovardı kalleş iblisi? kalbim ak da pak da desen yüzünden yansır pisliğin. Nakarat: Altın harflerle yaz mahlasımı. halvetim kasvet, kem gözlere şiş!… Cadü ya herru!…ya merru!…kafkef, gölge harâmilerine bir selam çak!… Abile ğatladı, demlenir simam, nüşinrevan’dan handan ummam ben. Ahu-yi felek mum, ben şamdan. düşmez kalkmaz bir Allah’tır uyan!… Sago sus!…husus derin çukurda içince sin, pusu kuran huşû içinde gözlerinde kin belirgin. Vay senin şu kindar halin. hin planların var hin. cenin büyüdü savaşa girdi silahlarımı bana verin. Yardan sarkıttığın dostlarından kaçının ipini tuttun? onlar güldü, sen somurttun. kalbinde kaç gül kuruttun? Hatıralarından yüzde kaçını unuttun? senin adını anmamak şartıdır dostluğumun. Rapten olma gökyüzünün güneşi sago bu benim yüzüm. gölgeme sığınır manâ özüm, hicran çölüne düştüm. Yüz pınar yaş akıtsın gözüm. kendi başıma öğrendim, kendim büyüdüm. dudaklarımla gömdüm. Sanma şahım herkesi sen sadıkâne yâr olur. herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur. Sadıkâne belki ol âlemde serdâr olur, yâr olur ağyâr olur serdâr olur didâr olur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Pc çöktü ve Sagolar gitti. Bakalım ne zaman toparlayacam..
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |