![]() |
#81 |
![]() Sagopa Kajmer - Dessas Yunus'tur Benim Adım Sagopadır Mahlasım.. Dinle Eğer düşman yoksa bil ki savaş olmaz Şehvet edilinen şu zewkler kolay solmaz.. Kula yataklık edenler dost sayılamaz.. Korku ve dehşete kapılanın kalbi yavaş atmaz.. Gürültüyle besLenen kulakta sukut durmaz. Kara sinekler mikrop demek arılar boka konmaz.. El yumruğunu yemeyen yumruğunu balyoz sanar arlanmaz.. Zahmet çeken asla bir kişi olmaz.. Ekmek elden su göldense tasaya yer kalmaz.. Yabancı görmedikçe köpek delice havlamaz.. Yaşama dahil oldukça sistemlerin aynı kalmaz.. Derste kopya çekerek alınan notla bi bok olmaz.. Önüne hedefi koymadıkça amaca tez varılamaz.. Hurafelerle yola çıkanlar köprü sonuna ulaşamaz.. Akacak olan kan ilelebet damarda durmaz.. Sapına kadar erkek te olsan kadına el kalkmaz. Nakarat x2 Gerçek Bana bir adım daha yaklaş (yakLaş yakLaş yakLaş).. Gaflet Benden bir adım daha geri at (Aman uzak Dur Benden) .. Dessas Ne bu caka bu fiyakalı hal (Ne Bu caka Bu fiyakaLı haL) Yolcu yolunda geri gerek hadi yollan..(yoLLan yayLan laN) Kilidi kırmadıkça sırrın kaPısı açılamaz.. Rabb'im emri verse inan taş üstünde taş kalmaz.. Komutan komut vermedikçe esas duruş bozulamaz.. Sago bir kere siler adın tadıma karışamaz..(Nokta) .. Yazı kağıtta yatılı söz ağızdan uçar durmaz.. Dilim tutulmadıkça mikrofonum sır tutmaz. İlim kendini biLmektir,Bilmeyenden halt oLmaz.. Yalan söylediysen yanına kâr kalmaz.. Yalanın ömrü tez biter mumlar yatsı sonuna ışıyamaz.. Zahmet etme boştan dolu çıkmaz. Gün gelir bi tatlı sözle yılan delikten çıkmaz.. Beşikten mezara dek bu gemide aynı tayfa kalmaz.. Velcelalin kalemi yazar levhi mahruz okunamaz.. Zaman hırsızı çok çalar koluna zincir vurulamaz.. Aklım Dünya limanına demir atmışsa gemin girdaptan kurtulmaz.. Gözümde nice ırmak saklı akışı durmaz.. Nakarat x2 Gerçek Bana bir adım daha yaklaş (yakLaş yakLaş yakLaş).. Gaflet Benden bir adım daha geri at (Aman uzak Dur Benden) .. Dessas Ne bu caka bu fiyakalı hal (Ne Bu caka Bu fiyakaLı haL) Yolcu yolunda geri gerek hadi yollan..(yollan yayLan laN) Adım Yunus Mahlasım Sago ikincisi kaf Kef üçüncüsü küheylan Evliya-ı raP Arkası yarın Arkası Yarın |
|
![]() |
![]() |
#82 |
![]() Hocam öyle ama insanın utanması için öyle söylemiş olabilir yerinde olmuşta :-* Sonuçta liseye gidenler dinlemekte.
Sagopanın eşinin röportajını okumanı tavsiye ederim ne kadar düzgün insanlar olduğunu daha iyi anlayabilirsin :-* http://www.akpartiforum.com/roportaj...zaman-genclik/ Eskiden çok küfürlü-sorgulayıcı şarkı yapardı Sagopa Kajmer,şimdi tamamen değişti çokta faydalı oldu :-* |
|
![]() |
![]() |
#83 |
![]() Neofly İmza gününden
![]() ![]() Ona söylediğim tek cümle, İLHAM PERİLERİN HİÇ BİTMESİN.!! Son albümden GÖLGE HARAMİLERİ çok süper.!! ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
![]() Sagopa Kajmer - Ben Hüsrana Komşuyum Benim sermayen çift el artı çift göz, Karamsardan varan harbi doğru söz, Acılarımsa köz.. Ah bu benim sisli yollarım, Vay benim körpe ellerim, Kara saçlı başım, dara düştü yarım. Bazen bıktım, aslen yıkıldım, Ve daldım derinlere, sığdan yıldım, Beni toplasan otuz şirin yıldım, Sabreden dervişin muradına vardım. Bitmez kaderin uzun yolu, Gidilemez tek binekle, İçine sinmiş korkak çocuğu ileri doğru itekle, Burada beklemekle sanma kalıcısın ya pekte, Bak kaç milyar insanın yaşam bayrağı direkte. Bu ses benim, dinle dinle dinle.. Uygunsuzca gidişlerin yolunu kesen haydut benim. Bildiklerimden eminim, yaptıklarıma kefilim, Gidenlerime vedayım, gelenlerime mihirim. [Nakarat] Denedim olmadı, çabalarımın sonu nihayete varamadı, Ben hüsrana komşuyum, yolları gözler mensubum. Uykum kaçtı, iflasın eşiğine battı bu suçsuz gözlerime, Hesabım ağırdır, vardır şerrim de velakin kalanım hayırdır. Bilmelisin yolunu bulman çok basit ve bedava, Yapmamalısın bunu dava, Sana dostum diyenler var ya, alayı hava. En sert tekerlekler bile birgün mutlak kaçırır hava, Hey gel yanaş! Yaşın kaç? Hımm.. Yolun azını gitmişsin, Tecrübe demek kalpte kalan izdir yanılma, "Çok bildim"lik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın, "Yok derdim"lik yaparsan dert görünce saparsın. Elindeki ölümlü para, ev mülk taki vücut, Rab cömertliğinde asla koymamıştır hudut, Can yakmak pahasına mı icat oldu barut? Ben gülüp selam ederken simaları nemrut. Ben bu uğurda çok yoruldum, olsa zor da içim rahat. Ruhum buruk, yüzüm sanık görsem hor da durum ortamızda, Her şey açık meydanda.. Kaç kişi felci tattı iyi ve kötü arası cereyanında? [Nakarat] Denedim olmadı, çabalarımın sonu nihayete varamadı, Ben hüsrana komşuyum, yolları gözler mensubum. Uykum kaçtı, iflasın eşiğine battı bu suçsuz gözlerime, Hesabım ağırdır, vardır şerrim de velakin kalanım hayırdır. |
|
![]() |
![]() |
#85 |
![]() Sagopa Kajmer - Beyâban Kuşkularıma bir kuş kondu, Saçlarımda kış soludu. Hınç kuruttu mutluluğunu, Tırs bu kez bu hırs sorunlu. Hayat zulümlü, kader oyunlu. Kim yerlerden toplayacak sürgün kader yorgununu? Her işte bir hayır ve her hayırda bir de şer yatılıdır. Terim işimin kanıtıdır. Peynirimde gözü olan karga, Kanatların elimle kırılır, Üzüntülerimi paketlesinler söyle fiyatı kaç mangır? Kırık hayaller kaç satır? Bana küfreder gözlerin dudakların yardım yalvarır, Hırslarınızın yıprantısı yüzlerinizden yansır, Benden firârî bu sır. Ben yapmadan önce kendi gölünde salını batır. Günahlarımı taşıyanın adı hamal değil, melekti. Saflığında lekeydim, af buyur zaman bir hayli geçti. Yunus şıkkı seçti, üç yanlışım bir doğrumla çekti gitti. Bütün hikayem burda bitti. [nakarat] Beyâban, bârânın yaşı gözümün, Özü bednam salmış hüzünümün yüzü gülsün. Ahvâlim suskun, dokunan bana mendil tutsun. Beyâban, fırtınan beni kavurur, Gözyaşım kum olur dağılır kumuna tozuna karışır, Biraz merhamet eyle, etme, eyleme... Yüreğimin tel örgüsünü paramparça eden haydut, Hâin çelmesiyle pusuda bekler, yüzüme bakar nemrut. Sedamla gecenin örtüsünü yırttım dilini tut. Şüphelerim seslendikçe geçilemeyecektir benim hudut. Bak, güneş parlaklığıyla yüce, deniz dalgalarıyla ulu. Heybetimin rüzgarıyla söğütçesine titredi rabbin kulu, Göğe açılan iki elimin bil ki birdir yolu. Mikrofon icâdoldu, elim yazdı, vurdum sağlı solllu. Öldürme gözlerini görünce beni sîmamı belle, Lisanım benimle koç, kül yutmaz hile. Bir beyitte çift sille. Bile bile gülümse. Ağırbaşlı bir dille mürekkep yalar bu dede. Uykusuz geceyle aşka dal, tam ortasında uyuya kal. Bu acımasız hayal bir kabusun esiri ve kör topal. Kendime verdim emri, kim çekerse çeksin resti. Başı dönük divânenin âvâre gezer hisleri. [nakarat] Beyâban, bârânın yaşı gözümün, Özü bednam salmış hüzünümün yüzü gülsün. Ahvâlim suskun, dokunan bana mendil tutsun. Beyâban, fırtınan beni kavurur, Gözyaşım kum olur dağılır kumuna tozuna karışır, Biraz merhamet eyle, etme, eyleme... |
|
![]() |
![]() |
#86 |
![]() Sagopa Kajmer - Gölge Haramileri Varabildiğin yere kadar var, var, var! Akar sular dönmez geri, tıpkı gençliğim gibi, Bebekti ceninin ergeni, bir erdi büyümüş meyvesi. Sakal bıyıkla geride kaldı Yunus'un hamlık evresi, Sivilce, akne katledildi soldu yüzümün güneşi. Ve çivisi düşmüş tablolarda bir resimdi kendisi, Kükreyen şu gökyüzünde kuşun kilitli kafesi. Tersi döndü güvenin ansızın belirdi dostun hilesi, Fincan kahve içtim kursağımda kaldı telvesi. Kırıştır yalan kahpesi, baştan akıl alır ya cilvesi. Yıkar geçer bir dostun düşmancasına hamlesi. İki boy aşmış ihanetin ki kat-i yok bahanesi, Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini. Ve hepsi aynı yolda yolcu onca bedenin kellesi, Meydan önüne dizilecek ve alınacak ifadesi. Dualar olmasaydı kim kovardı kalleş iblisi? Kalbim ak da pak da desen yüzünden yansır pisliğin. [Nakarat] Altın harflerle yaz mahlasımı, Halvetim kasvet, kem gözlere şiş. (Kem gözlere şiş!) Cadü ya herru, ya merru, kaf-kef, Gölge haramilerine bir selam çak. (Selam, selam, selam!) Abile patladı, demlenir simam, Nûşinrevandan handan ummam ben. (Nüşi revandan!) Ahu-yi felek mum, ben şamdan, Düşmez kalkmaz bir Allah'tır uyan. (Uyan, uyan!) Sago sus! Husus derin çukurda içine sin, Pusu kuran huşu içinde, gözlerinde kin belirgin. Vay senin şu kindar halin; hin pilanların var hin! Cenin büyüdü savaşa girdi, silahlarımı bana verin. Yardan sarkıttığın dostlarından kaçının ipini tuttun? Onlar güldü, sen somurttun; kalbinde kaç gül kuruttun? Hatıralarından yüzde kaçını unuttun? Senin adını anmamak şartıdır dosluğumun. Rap'den olma gökyüzünün güneşi Sago bu benim yüzüm. Gölgeme sığınır mana özüm, hicran çölüne düştüm. Yüz pınar yaş akıtsın gözüm. Kendi başıma öğrendim, kendim büyüdüm. Dudaklarımla gömdüm. Sanma şahım herkesi sen, sadıkane yar olur. Herkezi sen dost mu sandın, belki ol ağyar olur. Sadıkane belki ol, alem de serdar olur, Yar olur, ağyar olur, serdar olur, didar olur. [Nakarat] Altın harflerle yaz mahlasımı, Halvetim kasvet, kem gözlere şiş. (Kem gözlere şiş!) Cadü ya herru, ya merru, kaf-kef, Gölge haramilerine bir selam çak. (Selam, selam, selam!) Abile patladı, demlenir simam, Nûşinrevandan handan ummam ben. (Nüşi revandan!) Ahu-yi felek mum, ben şamdan, Düşmez kalkmaz bir Allah'tır uyan. (Uyan, uyan!) |
|
![]() |
![]() |
#87 |
![]() Sagopa Kajmer - Yakın Ve Uzak Ben yakın sen uzak, ya sen yakınlarımda ben ırak, Masiva bırak track bileklerimden. Rayhanım iske bezemek elzem, ben sözümden dönmem. Aynalarımı çatlattım ben, darmadığın tuzla buz oldu içim, Lakin ucuz atlattım ben. Ya sen; terazilerce altın yüklenmiş gibisin, Sen ah sen bir bilsen.. Keşke bilselerdi; herkesin tek hakkı var, Ömrü altın sepeti sanma, sepete konulan, En sonunda ruhsuz bir ceset olur sonunda. Beklediğin bir medet olur dünya, Ölüm üzerinde bir iki anlık misafirdir ömür. Bu neşenin sonudur elbet derin bi baş ağrısı, Kahkahalar bugün senin, peki ya bundan sonrası? Gün geçer ve dost göçer; azdır yandaş sayısı, 1 Ocak kışında gözün uzaktan izler mayısı. [nakarat] Ben yakın sen uzak, ya sen yakınlarımda ben ırak, Ansızın sızım yakardı en derinden. Sana her kavuşmam elzem, Ben bu yangını söndürmem. Herkesin tek hakkı var, Hem halime sorsalar anlar, beni yangın paklar. Kor alır canım ağlar yetmez binbir ah.. Burası misal ülkesi masal misali bizler hayal kafilesi, Her daLım çiçeklerim annesi. Ver bana beni geri kendimden kaldım beri. İçim hasret yeri küheylan kaldı bi kemik bir deri. Bir nefisle yıllar aldı kavgam, Kulak deldi argom, Yeni bir umut kapına vardı Sagom. Nasihatimin yanında hafif kalır domdom, Neden her gece kafan zom, ateş barut misali sonun bom! [nakarat] Ben yakın sen uzak ya sen yakınlarımda ben ırak, Ne yol katetmeliymişim meğer düşümden, Yakınlarımda olmak istemedir içten, feryadıma gizlendim. Herkesin tek hakkı var, Hem haLime sorsalar anlar, beni yangın paklar. Kor alır canım ağlar, yetmez binbir ah.. [nakarat] Ben yakın sen uzak, ya sen yakınlarımda ben ırak, Ansızın sızım yakardı en derinden, Sana her kavuşmam elzem, Ben bu yangını söndürmem. Herkesin tek hakkı var, Hem halime sorsalar anlar, beni yangın paklar. Kor alır canım ağlar, yetmez binbir ah.. |
|
![]() |
![]() |
#88 |
![]() Sagopa Kajmer - Bir Kulaç Daha Atsam Karadayım Kalk kalk.. Kalk ve beni dinle, Sana güç veririm, Kafanla dalaştığında sana yardım edebilirim ben, Beni bilirsin tam otuzluk, üç tanımlı, Pis sakallı, donuk bakışlı; İklimi az ılıman, çoğu yağışlı. Yaşar fani yazlı kışlı, Onların şahidi kömür gözlü, Benimkisi âmaydı, Unutmadıklarımın hepsi güzel birer simaydı, Sen kendinle çatışmadayken savaş verirken Sago oradaydı, Taşla kafan çarpıştığında yada kafan taşa yaslandığında; Anlarsın ki kötü gider iyi gelir, Zaman sofrandaki en lezzetli mühim yemek, Azaldıkça aç kalmanın korkusuyla kuruyacaksın, Bu sebeple yaşlanacaksın, Çünkü sen de baştan olmak üzere sonlanacaksın, Trilyon da olsan harcanacaksın, Savaşı kes barışacaksın, Kendinle aynalarında birebir anlaşacaksın. [nakarat] Bir kulaç daha atsam karadayım, Ben hiç böyle bir denize dalmadım, Üzerimde pantolonum artı ayakkabılarım, Ha gayret! Bir sene fırtına üzerimde dolunay, Gün yüzü asmış, dalgalar boyum aşmış, Nefesime gücü bahşet Mevlâ, Bir kulaç daha atsam olur evelallah. Benim bahsettiğim o derinlik hiçbir denizde yok, Benim yumruklarımın içi boş, korkma yakmaz canını. Allah seni ensen gibi dümdüz etmeden geri dön hemen, Dünya kızına aşık olmak seni delirtir, Bu kız izdivaç için ne kötü bir cariyedir. Ecel aramaz enseler, Yerine gelmez sarsılan güvenler, İçine düştüğüm masalsı serüvenlerdir; Gamzelerime ab-ı hayattan can verenler. Yüzmekten yorulduğum bu en derin denizdir boğulduğum, Dörtlüklerim kulacı atar, benim, benim Dipte vurgunum, moralsizim solgunum, Yine de kendimi teskin edebilecek bir seviye olgunum, Pişmanlık asla kaçamayacağın bir canavar, Elleri bazen öldürür, bazen sertçe yakalar. Bil ki Sagopa cesaretinin bir kısmını zulada saklar, Yanan ışıklarımı kapayacak kadar karanlığım var. [nakarat] Bir kulaç daha atsam karadayım, Ben hiç böyle bir denize dalmadım, Üzerimde pantolonum artı ayakkabılarım, Ha gayret! Bir sene fırtına üzerimde dolunay, Gün yüzü asmış, dalgalar boyum aşmış, Nefesime gücü bahşet Mevlâ, Bir kulaç daha atsam olur evelallah. |
|
![]() |
![]() |
#89 |
![]() Sagopa Kajmer - Tek Başınalığın Yolcusu (Yo, Sago Kaf-Kef, Kasvaaa) Bal saçan dudak ısır Malum çirkeflik kısır İblis kanıma girmeni üstelerse bil ki hile vardır. Bir aftır ayıba örtü Çirkef koparır gürültü Binlerce süprüntü ben şahidim ses var yok görüntü. Sadece bana mahsus bu mapushane Bengü tütün yanında insan sarılır beyaz kefene . Hakkım üçtür kulağıma söyle, insan kaç tür ? Gördüğün halüsilasyonlar seni derinden ürkütür Günah yalan haram adamın suratına tükürtür Yanar dağlarının volkanlarını nefsim püskürtür. Dudaklarım çarpıştıkça meftun yunus gazaplarda Tahammülüm ayaklar altında ezilen minik bir karınca. Rüzgar şiddeti bilmez duvarın ardına saklananlar . Gam Bağından ayaklarımı kurtar canım feci yanar. Güneş ışıldadıkça duvarlardan gölgem parlar Sözlerimin perişan saçlarını kalemim tarar. Kader Beter zengini duygu hazinem iflas Diline hakim ol bak sol elimde alyans. Bir kan pıhtısından oldum yoktur bundan gayrım bana sorduğun saçma soru için hem evet hem hayırım . Dilsiz şairin dili çözülse kulak duymaz sağırım Güneşin küstüğü çöllere ben yağmurcasına yağarım . Hey yabancı yolun yarısı 35 der Sıtkı Tarancı ! Korkarım 5 sene sonra saracak içimi derin sancı. [Nakarat] Sadece bana bak, Bana yalan söyleceksen önce gözlerinle anlaş, Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir. Çirkef Kaf-Kef deme ne olur, Tek başınalığın yolcusu tek Olur. Beni Boğmak için bin dereden su getirdiniz, Hepsini içtim. Felekle pençeleştim, Anam-babamla helalleştim. Ve Hiç bilmediğim savaşlar içine düşüp cenk ettim. Harp ettim darbe aldım, Hücum ettim affettim. Bu dağa ilk ben tırmandım Zirvede ciğerimi patlattım. Üzerime çığlar yağdı, bak ben hala hayattayım Hiç bir tehdit tenime rüzgar kadar zarar veremedi Özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni Aklındaki dev ekranda neler gördüğünü anlat bana Hediyen anahtarı sende olan şu kapalı kutuda. Akıldır kutunun adı .. Tadından yenmez cümlelerimin balı. Seferdeyim üzerimde bulutlar, altımda uçan halı. Bırak umudun yeniden doğsun Her yeni gün seni neden boğsun? Daha önceden yapmadığın hataları yapabilmekten mi korkuyorsun yoksa ? Haram ol. Bu sağnak yağmurun ardından güneşin doğsun Konuştuğum duvarların dili olsa susmaz asla Kendini öldürdün ruhunu unuttun son intiharında Bu gece uykumda göreceğim farklı rüyalar var Yarın sabahki kalkışımda vereceğim yepyeni bir karar Kendime hatırlatıp sonra unutturduğum hatıralar Atacakları bol çamur batacağım çok batak var Hoşuma gitmedi hayata kattıkları bu sert aroma Düzelebilmek için başvurduğum her tedavinin sonu koma ! [Nakarat] Sadece bana bak, Bana yalan söyleceksen önce gözlerinle anlaş, Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir. Çirkef Kaf-Kef deme ne olur, Tek başınalığın yolcusu tek Olur. |
|
![]() |
![]() |
#90 |
![]() Sagopa Kajmer - Ateşten Gömlek Verse 1 Benim bir sırrım var açıklanmayacak kadar sır. Bundan çıkar hır. Haplamalar vuku bulur, dert kahır. Sırdan geçer dilim olsa hali der diken. Bilmez bilen bağdar olur benden iken. Ya söylersen kim anlar? Söylemezsen bağlar gamlardan ağlar. Bu yıpranışla dağılır bütün. Doymaz SaGo yakar tütün. İçindeyim bu oyunun büsbütün. Hayatıma musallat oldu şöhret, ün. Karıştı yarınım, bitti dün. Tedirgin bugün!¦ Topla, çıkar nedir sonuç? Her kıyasla dilime değer. Bıçağa ait keskin uç. Kimdir suçlu, kimde suç? Öylesine ki bir iki biber yakmadan bırakmaz rahat. Yarası ağır dilimin bulamıyorum kapatacak bant! Üzerime gelin bakın dinamit bağlı gövdeme. Yaklaşın uçurum uçurtma misali pimden iplerle. Fesatlar kapıma vardılar ellerimde güllerle. İşlerine gelmedim ya saldırdılar aynı güllerin dikenleriyle! Vurdular siyah güllelerle! [Nakarat] "Giy ateşten gömlekleri bir bir yansın üzerin! Ve dahi" Kır topraktan çömlekleri zaten tedirgin halim (Ve dahi) Bir benimdir bendim ve bir kendim ortadayım Bitmez derdim bu hal beni yer bitirir bildim! Verse 2 Aklıma gelen başıma geldi. Başım yarıldı, aşım soğudu, yine iştahsızlık evinde oyuncak etti açlığımı. Artık kartopu oynamak istemiyorum ellerim dondu. Türlü saklambaç oyunlarından gözlerim yoruldu. Nerdesiniz güven abideleri (he) cesaret haylazları? Gösterin bana altmış ikiden tavşan yapan hokkabazları . Belirleyin karşımda durabilecek tüm küfürbazları. Demirden mızraplarla kırdım sazları. Deştim böğrümden kıyamadığım hazları. Verin bana yazları! İlahi merhamet sarayı; Ya Hannan! Sensin Rana, sensin Mana, sensin Rahman, sensin Canan! Ruhum işgalden kurtulmaz, vatan infilak eder alev ateş volkan, hislerim kırık var. Püskürüyor üstüme lav! Kıvılcım korlar! Elimdeki bir avuç dolusu su ile sönmez bu yangınlar. Ben bir sırra sahibim, hayat uykusuna yatmış. Ben çok dosta sahiptim, güvensizlik içine batmış. Şahit oldum birileri mutluluğu parayla kapmış!.. [Nakarat] Ateşten gömlekler Topraktan çömlekler Ne maymundan geldin Ne de seni getirdi leylekler Sagoya kulak ver İki sıfır sıfır sekiz elveda eder |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|