AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-30-2007, 11:23   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart CHP'li Selvi: Başbakan İslam'ın Kabe'sini ABD yapmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetini “İslam’ın Kabe’sini ABD’ye çevirmeye çalışmakla" suçladı.
Cevdet Selvi, Türkiye’nin terör politikasının ABD’ye endekslendiğini ve Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunun Başbakan Erdoğan’ın 5 Kasım’da yapacağı ABD ziyaretine bağlı olmasını eleştirdi.
Selvi, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye ve bölgesinde İslam üzerine oynanan kirli oyunların değişerek devam ettiğini söyledi. İki kutuplu dünyada “yeşil kuşak" projesinin hazırlıkları ve çalışmaları bulunduğunu belirten Selvi, ABD’nin dünyanın tek süper gücü kaldıktan sonra strateji değiştirdiğini belirtti. Selvi, “Şimdi ılımlı İslam adı altında Müslümanları bölmeye dönük projeler devam ediyor. Ne yazık ki Türkiye buna alet oluyor. Bütün herkes biliyor ki, İslam’ın ılımlısı ılımsızı olmaz" dedi.

“AMAÇ DAHA FAZLA SÖMÜRÜ"
Ilımlı İslam kavramının “global ve emperyalist sömürüyle" bağlantılı olarak açıklanabileceğini ifade eden Selvi, Müslümanların da “emperyalizme boyun eğenler ve karşı duranlar diye ikiye bölündüğünü kaydetti.
Hizbullah ve benzeri İslamcı terör örgütlerinin İslam dinine göre tasvip görmediğinin altını çizen Cevdet Selvi, “Şimdi, bu örgütler radikal olduğu için, ılımlı kavramı ortaya atıldı. Bunun izahı o değil. Bu dünya düzeninde sömürüye, emperyalist güçlerin arzularına boyun eğen İslam ülkeleri ılımlı İslam ülkeleri olarak adlandırılmaya başlandı. Bu gerçek inananları ve gerçek dindarların inançlarını kullanmaya dönük bir harekettir. Müslümanlar dinin aşırısı ya da ılımlısı olmadığını bilirler. Burada amaç, daha fazla sömürü elde etmek" diye konuştu.

“KABE ABD OLACAK"
Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetinin politikalarını eleştiren Selvi, hükümetin, Müslümanları bir taraftan sömürü düzenine alet ederken, diğer taraftan da ikiye bölme çabalarına alet olduğunu ileri sürdü. Selvi şunları söyledi:
Tayyip Erdoğan’ın hükümeti, samimi dindarlara, inanç sahiplerine yanıltıcı yaklaşımlarla, adeta İslam’ın Kabesini değiştirmeye çalışıyor. Neresi olacak İslam’ın Kabesi ? Amerika olacak. Yani İslam dünyası o emperyalist ülkenin uydusu olacak. Bu çok tehlikeli. Türkiye’nin bu oyuna gelmemesi gerekir. Bu çalışmalar sadece çıkara ve paraya dönük uygulamalar. Şimdi bütün bunlar ortadayken, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olarak, Tayyip Erdoğan gerçekten samimi ise bu durum karşısında dikkatli davranması gerekir."

“İKİ AYRI RESEPSİYON KÖŞK’E YAKIŞMADI"
CHP’li Selvi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde iki gün arayla iki resepsiyon vermesini de eleştirdi. Selvi, “Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ilk defa hiç olmayan bir şekilde düzenleniyor. Bu son derece şık olmayan, insanları kaygıya sürükleyen bir olaydır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyor bu durum" dedi.

(ANKA)

 

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-30-2007, 11:27   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart CHP'li Selvi: Başbakan İslam'ın Kabe'sini ABD yapmak istiyor
Ömrümde bu kadar saçma birşey duymadım....Adam İslamın ılımlısı radikali olmaz diyor -ki başbakan bunu defaatle söyledi- sonra da başbakanı buna alet olmakla suçluyor...Ne dediğinin farkında mı acaba Bu chp içinde bir tane çelişkisiz cümle kuran adam yok mu ki

Son olarak başörtüsünü krize dönüştürmediniz de Abdullah Gül mü tek resepsiyon yapmadı > Kriz çıkmasın diye iyi niyetle çözüm yolları buluyor gene de yaranamıyor!!!Siz önce böyle bir dönemde böyle bir bayramda neden kutlamalara katılmadığınızın hesabını verin!!!!!
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 21:42   #3
Kullanıcı Adı
maviinsan
Standart CHP'li Selvi: Başbakan İslam'ın Kabe'sini ABD yapmak istiyor
dine karışmasalar olmayacak!
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 21:42   #4
Kullanıcı Adı
AmasyALi
Standart CHP'li Selvi: Başbakan İslam'ın Kabe'sini ABD yapmak istiyor
CHP nin herşeyi komik Vekilleride Komik

Sadece Gülünür :D :D :D
AmasyALi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi