AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-13-2011, 20:26   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Domatesin 3 kilosu 1 liraya düştü
Ekim ayının ortasında, kilosu markette 6-7 TL'ye ulaşan domatesin 3 kilosu 1 liraya düştü. Adana'daki semp pazarlarında domates kalitesine göre 35, 50, 75 kuruş ile 1 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Sera ürünlerinin ve kışlık sebzelerin yoğun olarak piyasaya sürülmesi ve hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle domatesin fiyatı geriledi.

Durumdan memnun kalan satıcılar, şunları ifade ettiler: "Daha önce domates satışları durma noktasına geldi. Pahalı olduğu için vatandaş alamayacak durumda idi. Şimdi ise fiyatlar çok uygun ve satışlarımız gayet güzel. Bundan sonra da bu şekilde devam etmesini bekliyoruz."

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde kurulan semt pazarında bugün domates 35 kuruşla 1 liraya tezgahlarda yerini aldı. 30 yıldır pazarcılık yapan Mehmet Doğan, domates fiyatının, tarihinin en yüksek değerine ulaşmasının ardından normale döndüğünü hatta çok düştüğünü söyledi. Yaz aylarında domatesin en çok bulunduğu günlerde bu fiyata domates sattıklarını hatırlatan Doğan, önceleri yarım kilo alanların şu anda 3-4 kilo birden aldığını kaydetti.

(CİHAN)

ZAMAN

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-13-2011, 20:36   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
En çok sevdiğim sebze,bir ara sırf bundan yedim ama sonra kış sebebiyle yiyememeye başladım uzun süre oldu.
Evde var ama hala tadı tam kıvamında değil.
Ne güzel bir nimet
Alt 03-13-2011, 22:44   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
menemenlik 2 kilo aldım bugün
Alt 03-13-2011, 22:55   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
salkım mı bahçemi?
hangisi yav
Alt 03-13-2011, 22:59   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Bu haberin haber değeri yok. Zaten televizyonlarda, haber bültenlerinde ben bu haberi hiç duymadım. Eğer 3 kilosu 1 lira yerine, 1 kilosu 3 lira olsaydı, şimdi gazetelerden, televizyonlardan bu haber eksik olmazdı.

Daha önce dometesin kilosu 3 lirayken isyan eden haberciler, "güya enflasyon yok" diyenler, hani nerede?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2011, 23:32   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
bizim gomunist xfce takmisti dometese, kendisi nerelerde görünmüyorda kimbilir belkide domatesleri stokluyordur
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2011, 23:36   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bizim gomunist xfce takmisti dometese, kendisi nerelerde görünmüyorda kimbilir belkide domatesleri stokluyordur
xfce ile domates tartışması yapmıştık değil mi? Şimdi hatırladım. Bu arada Antalya'da domatesler tatlanmış. Bizimkiler dün domates almış. Lezzetliydi.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2011, 23:37   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
israil tohumuysa boykot edelim !!!
bilgisi olan varmı ?
Alt 03-13-2011, 23:42   #9
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
xfce nerde...
Domates 5 lira diyip duruyodu...
Kazıklamışlar...
Saftiriği...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2011, 23:43   #10
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
menemenlik 2 kilo aldım bugün
yumurda,domates, tatlı biber,tuz,köri.kısık ateşte üstünü kapatıp yapacan of . . .

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)